Obavijesti

Sport

Komentari 24

Glavina glavom donio pobjedu Slavenu, Scoria trebao pomoć

Glavina glavom donio pobjedu Slavenu, Scoria trebao pomoć
4

U drugoj utakmici drugog kola MAXtv Prve lige Slaven Belupo pobijedio je Zagreb 3-2 nakon što su se 'pjesnici' od gubitka 2-0 vratili na 2-2 i prijetili osvajanjem tri boda

VIDEO

Dvoboj momčadi koje su sezonu otvorile porazima završio je na strani Slaven Belupa. Zagreb se u Koprivnici vratio nakon minusa od dva gola, ali Dominik Glavina deset minuta prije kraja nakon kornera Filipa Ozobića glavom je zabio pobjednički gol za "farmaceute" i konačnih 3-2.

Elvis Scoria primio medicinsku pomoć

Dramatičan kraj utakmice nije dobro utjecao na živce Slavenova trenera Elvisa Scorije kojemu je na stadionu pružena pomoć i izmjeren tlak. Ipak, ništa ozbiljno, rekao je pomoćni trener Dragan Tadić nakon utakmice.

- Znali smo da nam je ova utakmica takoreći kvalifikacijska jer imamo težak raspored. Zagreb je odlično odigrao i bio dobar u posjedu, ali uspjeli smo pobijediti na mišiće - izjavio je.

- Moja ekipa još uvijek ima dječje bolesti. Stizali smo 2-0, stigli smo i onda smo iz jedne banalne greške primli treći gol. Imamo potentnost, ali nam treba još malo sazrijevanja - kazao je Dražen Medić, trener i predsjednik Zagreba.

Ubojiti start "farmaceuta"

Počelo je sjajno za domaćina koji se morao oporavljati od prošlotjednog teškog poraza u Maksimiru od Dinama (4-0). Već u četvrtoj minuti Ozobić ulazi u šesnaesterac gdje ga lagano povlači Kovačić, a sudac Marko Matoc bez puno razmišljanja pokazuje na penal. Precizan je s bijele točke za 1-0 bio Mateas Delić.

Samo 15 minuta poslije nešto više od tisuću gledatelja Gradskog stadiona dobilo je razlog za novo zadovoljstvo jer je Stjepan Geng sjajnim šutom s 20-ak metara pogodio samu malu mrežicu Livakovićeva gola za 2-0.

Povratak "pjesnika" pa Glavinina presuda

Nagovještaj bolje igre "pjesnika" donio je Gabrijel Boban drugim ovosezonskim golom poslije akcije po lijevoj strani u završnici prvog poluvremena.

S predaha je na travnjak izašao neki drugi, još odlučniji Zagreb pa je tako Lovro Medić već u 49. minuti mogao izjednačiti da je pogodio šut iz daljine, ali okvir nije pogodio. Zato je precizniji 20-ak minuta poslije bio njegov kolega u napadu Miroslav Konopek koji se briljantnim solo-potezom na desnoj strani kaznenog prostora riješio čuvara i pogodio bliži kut za 2-2.

Probao je Zagreb u valu šoka plavih doći i do sva tri boda, ali su umjesto toga primili treći gol deset minuta prije kraja koji je izborio Davor Vugrinec, a iskoristio Glavina za prvu pobjedu Slavena u sezoni.

MAXtv Prva liga, 2. kolo

  • Slaven Belupo - Zagreb 3-2 (Delić 4' (pen), Geng 19', Glavina 80' / 28' Boban, 70' Konopek)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu