Obavijesti

Sport

Komentari 272

Hajduk - Slask 3-1: Livaja zabio pa zbog ozljede izašao iz igre!

Hajduk - Slask 3-1: Livaja zabio pa zbog ozljede izašao iz igre!
10

Golove su zabili Marko Livaja, Nikola Kalinić i Emir Sahiti. Splićani su tako završili pripreme u Umagu s trećom pobjedom u četiri prijateljska susreta

VIDEO

Dok cijeli Split i svi navijači Hajduka pričaju samo o Ivanu Perišiću koji je u petak konačno potpisao za splitski klub, igrači Hajduka moraju nekako zadržati mir i koncentraciju i fokusirati kako u što boljoj formi dočekati nastavak sezone u kojoj ih čeka žestoka bitka za naslov prvaka.

Pokretanje videa...

Split: Ivan Perišić obratio se okupljenim navijačima na rivi 01:52

Splićani su odigrali i posljednju utakmicu na pripremama u Umagu. Pobijedili su Slask Wroclaw (3-1), prvoplasiranu momčad poljskog prvenstva.

Sva četiri gola vidjeli smo u posljednjih 15 minuta. Marko Livaja zabio je u 75. minuti pa se ozlijedio i izašao iz igre. Klimala je izjednačio iz sumnjivog penala u 83. minuti, a nekoliko trenutaka kasnije je sudac dosudio penal i za Hajduk, također vrlo upitan. Kalinić ga je realizirao za 2-1, a konačan rezultat je u 90. minuti postavio Emir Sahiti. 

Ovom utakmicom su završile pripreme u Umagu. Igrači Hajduka se nakon utakmice vraćaju u Split gdje će odraditi završne pripreme pred nastavak prvenstva protiv Rijeke 28. siječnja. Splićani su na pripremama u Umagu pobijedili Aluminij 3-0, Fehervar 5-0, a prije tri dana su remizirali kod Kopra (1-1)

Mislav Karoglan je za generalku protiv Slaska odlučio na teren postati u ovom trenutku nominalno najjaču postavu s Lučićem na golu, na bekovima su Sigur i Moufi kao zamjena za Dialla, stoperski par su standardni Šarlija i Uremović, u veznom redu Pukštas, Žaper i Krovinović, na krilima Sahiti i Kleinheisler te u vršku napada Marko Livaja.

Utakmica je počela po jakom vjetru, Slask je krenuo u sastavu Leszczynski, Konczkowski, Bejger, Petkov, Janasik, Pokorny, Olsen, Schwarz, Nahuel, Samiec-Talar, Exposito. U konkurenciji za današnju utakmicu nije bio Dominika Prpić koji je i dalje bolestan, ali ni Leon Dajaku i Šimun Hrgovi  koji su imali problema s ozljedama tijekom zadnje pripremne utakmice u Kopru. Nema službene vijesti o čemu je riječ, jesu li pošteđeni zbog ozljeda ili tek predostrožnosti radi...

Hajduk

Prvo poluvrijeme proteklo je bez pravih prilika i akcija s obje strane. Hajduk je bio nešto konkretniji niz vjetar, ali nisu to bijeli konkretizirali nekom akcijom ili opasnijim šutom. U redovima Hajduka najviše se svidio Mislav Žaper koji je djelovao jako moćno i sigurno u sredini terena, oduzeo i podijelio jako puno lopti...

Hajduk

Slask je na početku drugog dijela promijenio kompletnu postavu, dok je Hajduk nastavio s istim kadrom. Prvi je zaprijetio Hajduk preko Sahitija, no bijeli su u drugom dijelu napadali "uz vjetar" pa ni Sahitijev šut nije bio pretjerano jak i opasan. Odmah u sljedećoj akciji Sahiti je dobio žuti karton zbog prigovora.

Nakon nekoliko oštrih startova igrača Slaska otišao je Filip Uremović do njihove klupe prosvjedovati kod trenera Jaceka Magiere da malo smiri svoje igrače jer nitko ne želi ozljedom okončati zadnji dan priprema... Prvu veliku priliku za Hajduk imao je Livaja. Krovinović je oteo jednu loptu na sredini terena, povukao je i uputi prema Livaji koji se othrvao dvojici stopera, ušao u kazneni prostor, ali je njegov šut obranio golman Trelowski. Odmah je na drugoj strani uzvratio Ince, ali njegov šut skida Lučić, a Trelowski skida i šut Pukštasa.

Hajduk

Nakon sat vremena igre Karoglan je mijenjao Uremovića i Moufija Kalikom i Mikanovićem a završnih 15-ak minuta dobili su Nikola Kalinić, Odjidja-Ofoe i Benrahou umjesto Kleinheislera, Sahitija i Krovinovića.

Kalinić i Kalik oduzeli su loptu obrani Slaska, dodali je Livaji koji je povukao i opalio s ruba kaznenog prostora i matirao golmana Slaska za 1-0 u 75. minuti.. Nakon toga osjetio je Livaja zadnju ložu pa je morao iz igre, a na teren se vratio Sahiti. Njegova ozljeda uoči nastavka sezone bila bi ogroman udarac za Hajduk. Navijači se svim srcem nadaju da nije ništa ozbiljno i s nestrpljenjem čekaju daljnje pretrage.

Nakon svega nekoliko minuta sudac Danijel Starčević sudio je dvojben penal za Slask nakon prekršaja Sigura. Klimala je bio precizan s bijele točke.

Hajduk

Očito je sudac Starčević shvatio da je pogriješio dosudivši penal protiv Hajduka pa je odmah u sljedećoj akciji po svemu prestrogo dosudio i kazneni udarac za Hajduk i to zbog igranja rukom igrača Slaska u bloku. Nepotrebna nervoza rezultirala je dakle s dva prestrogo dosuđena kaznena udarca, a Hajdukov je sigurno realizirao Nikola Kalinić za novo vodstvo.

Na isteku vremena Odjidja je u dubini pronašao Kalinića koji je proslijedio loptu Sahitiju na rub kaznenog prostora, a ovaj se othrvao stoperu i u padu zabio za konačnih 3-1. Petstotinjak promrzlih gledatelja ispratilo je igrače Hajduka s terena pjesmom "Samo jednu želju imam..."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 272
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'