Obavijesti

Sport

Komentari 455

Hajduk je izgubio od Olimpije. Presudio pogodak na prazan gol

Hajduk je izgubio od Olimpije. Presudio pogodak na prazan gol
1

Splićani će na pripremama u Sloveniji odigrati pet prijateljskih utakmica. Nakon remija sa Spartakom iz Trnave 1-1, danas su pred 4585 gledatelja, većinom svojih navijača, u Ljubljani izgubili od Olimpije 1-0

VIDEO

Hajduk je od početka priprema odigrao tri pripremna susreta. Najprije na Poljudu remi sa Širokim Brijegom, a po dolasku u Sloveniju i sa Spartakom iz Trnave. Oba susreta okončana su identičnim rezultatom 1-1, s tim da je u prvom susretu gol za Hajduk zabio Benrahou, a u drugom Čuić.

Momčad Ivana Leke u nedjelju je u trećem susretu izgubila od ljubljanske Olimpije na stadionu Stožice 1-0.

Do kraja priprema Hajduk još očekuju ogledi s MTK-om, Radomljem i generalka s Trabzonsporom. Momčad koju vodi Nenad Bjelica poslužit će kao najozbiljniji test Hajduku sedam dana prije početka sezone, koju otvaraju Superkupom s Dinamom na Maksimiru.

Leko je u prva dva susreta dao priliku velikom broju igrača, mijenjao je i večeras, a što se pripreme budu bližile kraju i momčad će postajati standardizirana i poprimati konture onoga što ćemo gledati na početku sezone. Leko je na početku susreta momčad postavio u već uobičajenu formaciju 4-2-3-1, s Lučićem na golu, Sigurom i Melnjakom na bokovima te Ferrom i Šarlijom na mjestu središnjih braniča. Vezni red držali su Pukštas i Krovinović, po bokovima prijetili Sahiti i Dajaku, dok je Benrahou zaigrao u sredini, iza jedinog isturenog napadača Mlakara.

Stigli brojni navijači Hajduka

Domaćoj momčadi, s novim trenerom Joaom Henriquesom na klupi, ovo je bila generalna proba, njima sezona Lige prvaka počinje za desetak dana, dok je Ivan Leko i danas prošarao momčad, a njegov najjači adut Marko Livaja započeo je susret na klupi. Na tribinama Stožica okupilo se čak 4.585 gledatelja, veliki dio navijača Hajduka.

Prvi je zaprijetio Hajduk, Sigur je probio desnu stranu, ubacio u sredinu domaćeg kaznenog prostora gdje je golman Olimpije Vidovšek boksao loptu, ona je došla do Melnjaka koji je pucao ali nije pronašao put do mreže. Hajduk je na Stožicama imao više od igre, dobro su pritisnuli Olimpiju koja je imala puno problema izaći iz svoje polovine terena, a opasnije su prijetili i preko bokova, s jedne strane Sigura i Sahitija, a s druge Melnjaka i Dajakua. U jeku napada Hajduka Posavec je uputio jedan udarac s ruba kaznenog prostora, ali bio je to lagan zalogaj za Lučića.

Mlakar imao praznu mrežu

Olimpija je u prošloj sezoni osvojila duplu krunu, za desetak dana starta u kvalifikacije za Ligu prvaka, no ničim nije pokazala da je bolja momčad od Hajduka, koji je na početku priprema. Hajduk je držao posjed i diktirao igru te opasnije prijetio. Dajaku je nakon pola sata igre opalio s ruba kaznenog prostora, ali je golman Olimpije izvadio loptu iz svog gornjeg lijevog kuta. Pred kraj prvog dijela umalo je na centaršut Sahitija glavom zabio Mlakar.

U drugom dijelu nastavila se dominacija Hajduka, sjajnu priliku na početku drugog dijela režirao je Benrahou, lijepim pasom izbacio je kompletnu obranu Olimpije i pronašao usamljenog Sahitija u domaćem kaznenom prostoru, ovaj je je opalio svom snagom no njegov šut otišao je tik poviše grede, baš kao i udarac Benrahoua minutu kasnije. Nakon kornera Benrahoua Melnjak je pokušao glavom, lopta je išla tik uz vratnicu, a za malo je zakasnio Mlakar koji je bio sam i mogao je ubaciti u praznu mrežu.

Leko na teren poslao juniore

Nakon sat vremena igre Leko je promijenio cijelu momčad, poslao je na teren postavu Silić - Capan, Ćubelić, Prpić, Hrgović - Grgić, Šošić - Dolček, Kalik, Brajković i Livaja. Posebne ovacije i skandiranje na ulasku na travnjak dobio je kapetan Hajduka Livaja.

I odmah je pokazao zrnce svoje čarolije, gurnuo je Šošića samog na golmana Olimpije, ali je Šošić slabo pucao pa je propala prilika za vodstvo Hajduka. No mlada momčad Hajduka nije izdržala, nakon pogreške obrane, koja je u nastavku susreta bila sastavljana od juniora, povela je Olimpija. Mladi golman Silić u pokušaju gradnje napada iz zadnje linije krivo je dodao jednu loptu prema Ćubeliću, ovaj je nije mogao zaustaviti, pa je ona došla do Nemanje Motike, koji je zabio na prazan gol za vodstvo Olimpije 1-0.

U sljedećem napadu zaprijetio je i Livaja, ali mu je golman Pintol skinuo zicer, pa je susret okončan minimalnom pobjedom domaće momčadi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 455
VIDEO

Danci nanijeli Hrvatskoj najteži poraz u povijesti reprezentacije!
KAKVA ŠAMARČINA

Danci nanijeli Hrvatskoj najteži poraz u povijesti reprezentacije!

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je 37-22 od svjetskog prvaka Danske u posljednjem nastupu na prijateljskom turniru u Oslu. U prvom poluvremenu zabila je samo šest golova i pošteno se izblamirala

Istra - Hajduk 1-1: Perišić zabio prvijenac, ali nije bilo dovoljno za slavlje! 'Bili' su došli do boda
DOČEKAO GOL

Istra - Hajduk 1-1: Perišić zabio prvijenac, ali nije bilo dovoljno za slavlje! 'Bili' su došli do boda

Prvi je put hrvatski reprezentativac krenuo od prve minute otkad nosi dres Hajduka, a okrunio je to prekrasnim golom. No, bilo je to samo za bod jer je Istru krasno na početku u vodstvo doveo Lawal
Pogledajte spektakularan prvi gol Ivana Perišića za Hajduk! Uopće ga nije htio slaviti!?
DOBRODOŠAO U HNL

Pogledajte spektakularan prvi gol Ivana Perišića za Hajduk! Uopće ga nije htio slaviti!?

Napokon je dočekao i to. Ivan Perišić odapeo je ljevicom s 12-13 metara iz voleja i pogodio suprotnu malu mrežicu za oduševljenje Aldo Drosine. Uopće nije slavio gol!