Obavijesti

Sport

Komentari 111

Godina dana nakon otvorenja SP-a i velike greške Nishimure

Godina dana nakon otvorenja SP-a i velike greške Nishimure
20

Drugu godinu u nizu hrvatska nogometna reprezentacija igra veliku utakmicu 12. lipnja. Prije godinu dana otvorili smo SP porazom protiv Brazila u São Paulu (3-1)

VIDEO

Već je prošlo 365 dana , a Hrvatska opet igra vrlo važnu utakmicu zbog koje će cijela Lijepa naša biti na nogama. Svi se sjećamo gdje smo bili tog 12. lipnja 2014. u 22 sata, kad je lopta prvi put krenula s centra Arene Corinthians u São Paulu .

Hrvatska je otvorila Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu utakmicom protiv reprezentacije domaćina i izgubila 3-1 pred 62.103 gledatelja .

Nakon nešto više od deset minuta zavladao je muk na većem dijelu stadiona kada je Marcelo skrenuo loptu u vlastiti gol nakon Olićeva ubačaja i Jelavićeva podmetanja noge. Brazil je bio u šoku.

VIDEO

No vratio se preko ponajboljeg igrača. Neymar je u 29. minuti potegao prizeman šut s 20-ak metara u donji lijevi kut, Stipe Pletikosa nije mogao dosegnuti loptu, a tribine su eruptirale.

A onda je došao trenutak koji je obilježio ne samo utakmicu, već i cijeli turnir. Famozna 70. minuta i kontakt Dejana Lovrena i Freda koji je za japanskog suca Yuichija Nishimuru značio penal. I bio je jedan od rijetkih koji ga je vidio.

- Ako je ono penal, ajmo igrati košarku. Ovo je sramota, otimačina! Dečki se bore, rade, trude da dođu na SP, odrade pripreme, a onda dođe sudac koji uopće nije na nivou da odsudi ovakvu utakmicu - grmio je nakon poraza hrvatski izbornik Niko Kovač .

VIDEO

Neymar je uz manje poteškoće iskoristio penal i donio preokret Brazilcima, a Oscar je u nadoknadi nakon nedosuđenog faula za "kockaste" postavio 3-1 novim dalekometnim šutom koji je prevario Pletikosu.

Svjetski mediji pisali su o vrlo dobroj igri Hrvatske i Nishimuri kao "igraču utakmice", a Japanac je do kraja prvenstva dobio čast suditi još dvije utakmice, među kojima je i poraz domaćina u utakmici za treće mjesto protiv Nizozemske (3-0). Kovačevi izabranici ispali su u skupini nakon poraza od Meksika, a Brazil se izblamirao u polufinalu protiv Njemačke (7-1).

Godinu dana poslije Hrvatska igra novu veliku utakmicu, no ovaj put pred praznim tribinama Poljuda protiv Italije. Od onih koji su igrali u São Paulu, u konkurenciji za nastup su Srna, Vrsaljko, Rakitić, Perišić, Kovačić, Olić, Brozović i Rebić. Djelitelj pravde je Martin Atkinson , nadamo se ne i novi Nishimura...

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka