Obavijesti

Sport

Komentari 9

Godina iznenađenja: Od Rijeke preko Rudeša i sve do Monaca

Godina iznenađenja: Od Rijeke preko Rudeša i sve do Monaca
1

AH, TAJ NOGOMET Da je u ovom sportu sve moguće, pokazuju primjeri Rijeke, Rudeša, Monaca i Feyenoorda. Oni su ove sezone izveli prava mala sportska čuda i zasluženo slave svoje pobjede...

VIDEO

Nogometna sezona bliži se kraju i postalo je jasno tko može slaviti do ljeta, a tko mora dodatno raditi na poboljšanjima.

U Hrvatskoj je prekinuta duga dominacija Dinama od strane Rijeke da bi iz Druge lige dobili pravo iznenađenje u vidu Rudeša. 

Gori sve! Rijeka razbila Cibaliju za prvi naslov prvaka Hrvatske

Rudeš je prva liga! I Liverpool im je čestitao na ulasku u HNL

No, nije samo kod nas došlo do priča pod krinkom iznenađenja, diljem Europe viđena su manja ili veća čuda.

Monacov 'dječji' vrtić šokirao Europu

Nama srcu najbliža priča stiže iz Francuske. Danijel Subašić je sa svojim Monacom doslovno izdominirao Ligue 1 ispred dominantnog PSG-a.

Od 2012. titula je bila preplaćena na bogate Parižane, a onda se pojavio Jardimov stroj koji nije popuštao niti pod najtežim pritiscima. U 38. kola uzeli su 95 bodova i zabili 107 golova.

Ovo već samo po sebi zvuči impresivno, pa kad na cijelu priču dodamo da je to zasluga mladih igrača poput Mbappéa, Lemara i Bernarda Silve koji su klub dovukli i do polufinala Lige prvaka, tada pričamo o pravom malom čudu iz kneževine.

Spomenimo i to da je naš Suba proglašen za najboljeg golmana lige.

Ako bi se u Hrvatskoj dogodio 'Feyenoord'...

Dugih 18 godina trajao je post Feyenoorda u Nizozemskoj.

- Ovakav klub ne smije se zadovoljavati drugim mjestima i porazima od Ajaxa i PSV-a. Mi moramo osvajati titule - jasno je poručio Dirk Kuyt koji se nekoliko dana kasnije umirovio.

Momčad Giovannija van Bronckhorsta bila je od prvog dana na vrhu tablice, ali prvenstvo su osvojili samo s jednim bodom ispred drugoplasiranog Ajaxa. Dovoljno za nezapamćemo slavlje u Rotterdamu pred više od 130 tisuća ljudi!

Čiji god bili navijač u Hrvatskoj, morate priznati da bi ovakvu feštu kod nas mogla prirediti samo Torcida.

Rusi shvatili - ako želiš naslov, dovedi Talijana

Talijanski treneri dominiraju ove sezone u jakim ligama. Ancelotti kao trener Bayerna pokorio je Njemačku, Allegri na klupi Juvea slavio je u Italiji, a Conte nastavio dominaciju kao menadžer Chelsea u Engleskoj.

Talijansku moć osjetili su i Rusi jer je na klupi velikog Spartaka ordinirao Massimo Carrera. Ovaj je klub zasjeo na prvo mjesto poslije 16 dugih godina!

Bio je to njihov 22. naslov državnog prvaka, zanimljivo, ovaj je klub od 1992. do 2001. osvojio devet od prvih deset titula u Rusiji.

E, ovo ima samo u Rumunjskoj

U Rumunjskoj, klasika. Uvijek nekakvi repovi se vuku u njihovom nogometu. Evo, ove je sezone Viitorul postao prvakom, ali Steaua se odlučila žaliti Sportskom arbitražnom sudu u Lausanneu jer smatraju da imaju bolji međusobni omjer pobjeda i poraza, samo im to nije priznato.

Viitorul i FCSB završili su 'ligu za prvaka' s jednakim brojem bodova, 44.

Zbog boljeg međusobnog omjera (jedna pobjeda i jedan remi) u tom dijelu natjecanja Rumunji su proglasili klub iz Constante prvakom, ali kontroverzni predsjednik Steaue George Becali se s tim ne miri.

Prije 'lige za prvaka' igran je i regularni dio sezone u kojem je Steaua dobila obje utakmice pa u četiri dvoboja igrana od kolovoza do danas zaista i ima bolji međusobni omjer od rivala. Nadalje, Viitorul Constanta je osnovana prije osam godina, a njen je vlasnik najveći rumunjski igrač svih vremena, Gheorghe Hagi.

Može li luđe od Amiensove završnice?

Francuska druga liga ponudila je neviđen spektakl u petak. Povratnik u elitno društvo dobro je poznati Strasbourg koji je posljednjih sezona znao igrati i u trećoj ligi, no ove su se godine iznenađujuće probili u Ligue 2.

Pored njih, gore ide i Amiens, po prvi puta u svojoj 116-godišnjoj povijesti.

Strijelac najvažnijeg gola u njihovoj klupskoj povijesti bio je Emmanuel Bourgaud i to u 95. minuti. Veliki navijač Amiensa je novoizabrani francuski predsjednik Emmanuel Macron, koji je porijeklom iz toga mjesta.

Ovako je izgledala luda završnica.

SPAL, sinonim za romantiku

Talijanski SPAL je u drugu ligu 12. svibnja 1968. ispao golom Juveovog Gianfranca Zigonija. Krug sudbine zatvoren je ove sezone gdje njegov sin Gianmarco svojim igrama pomaže klubu povratak u Serie A.

SPAL, drugoligaš iz pokrajine Emilia-Romagne osigurao je naslov prvaka u Serie B, odnosno ulazak u elitni rang talijanskog nogometa. Ma, prava nogometna romantika.

Cijelu priču o tom pothvatu pročitajte OVDJE.

Hrvat drma Albanijom

Albanski Kukesi je na domaćem terenu pobijedio Skenderbeu 2-0, a dvostruki strijelac bio je hrvatski napadač Pero Pejić (35), bivši igrač Cibalije i Slaven Belupa.

Kukesi je kolo prije kraja prvenstva Albanije osigurao naslov, prvi u 87. godina klupske povijesti. 

Hrvatski napadač je postao i prvi strijelac lige i to treći puta u karijeri. Zabio je 28 golova u 33 utakmice. Ovo mi je treći naslov u Albaniji, dva je uzeo baš sa Skenderbeuom.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica