Obavijesti

Sport

Komentari 62

Gojak napustio Dinamo: Ovo nije zbogom, samo doviđenja

Gojak napustio Dinamo: Ovo nije zbogom, samo doviđenja

Kada sam prije više od sedam godina dolazio u Dinamo, znao sam da dolazim u veliki klub, ali nisam znao što me čeka i što će mi sve moje igranje u Dinamu donijeti, rekao je Gojak u oproštaju od 'modrih'

VIDEO

Na početku sezone, dolaskom Roberta Ljubičića, zagužvalo se u veznom redu Dinama i postalo je jasno da će netko morati otići. Tu se prvenstveno mislilo na jednog starosjedioca na kojeg Ante Čačić nije previše računao.

Pokretanje videa...

Reakcija Čačića na ždrijeb LP-a 07:02

Amer Gojak (25) više nije igrač Dinama, objavio je zagrebački klub. Bh. veznjak karijeru će nastaviti u mađarskom Ferencvarošu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GNK Dinamo (@gnkdinamo)

Na Maksimir je stigao 2015. godine kao talentirani 18-godišnjak, željan dokazivanja, a odlazi odlazi s 13 osvojenih trofeja: sedam naslova prvaka, četiri Kupa i dva Superkupa. Dvaput je s plavima igrao u skupini Lige prvaka, dvaput i u Europa ligi pri čemu je isto tako dvaput prezimio u Europi. Iz Dinama je izbivao jedino od sredine listopada 2020. do ljeta 2021. kad je igrao na posudbi u Torinu.

Zagreb: Derbi Dinama i Hajduka na stadionu u Maksimiru

Gojak se nalazi na 6. mjestu Dinamove povijesne ljestvice po broju nastupa u europskim dvobojima, a ušao je i u prestižni klub 200. Odlazi s ukupno 207 odigranih službenih utakmica uz 20 golova i 21 asistenciju.

Uzvratna utakmica doigravanja za UEFA Ligu prvaka, GNK Dinamo - FK Bodo/Glimt

- Kada sam prije više od sedam godina dolazio u Dinamo, znao sam da dolazim u veliki klub, ali nisam znao što me čeka i što će mi sve moje igranje u Dinamu donijeti. Danas kad je došao trenutak za nove izazove u karijeri mogu reći da sam ponosan na svaki dan proveden u klubu i da ću zauvijek u sebi nositi kao trajno sjećanje svaki gol, svaku pobjedu, svako veselje sa svojim suigračima i navijačima koje sam prošao u preko 200 utakmica u dresu Dinama. U Zagrebu sam se osjećao kao kod kuće, to je moj drugi dom. Na svakom treningu i utakmici u cijelom tom periodu sam uvijek davao sve od sebe i vjerujem da navijači Dinama to znaju. Emocije su mi danas podijeljene, ali to je nogomet i život, novi su izazovi ispred mene i veselim se tome. Ipak, vjerujem da moj odlazak iz Zagreba nije zbogom nego samo doviđenja. Hvala svima još jednom na prelijepih sedam godina, a Dinamu, momčadi i cijelom klubu želim puno uspjeha u budućnosti jer je Dinamo moj klub - rekao je Amer Gojak prilikom prelaska u novi klub. 

Nogometaši Dinama ponosno pozirali sa svojim obiteljima

Prije samo tjedan dana sudjelovao je u plasmanu u Ligu prvaka, ali tamo ipak neće zaigrati po treći put. 

Na Transfermarktu vrijedi dva milijuna eura, a nije poznato koliko su Mađari platili za njegove usluge. Kako mu ugovor istječe sljedeće ljeto, za pretpostaviti je da se ne radi o basnoslovnom iznosu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener