Sport

Komentari 3

Golec je pobijedio svjetskog i europskog prvaka za srebro...

Golec je pobijedio svjetskog i europskog prvaka za srebro...

Golec je finale izgubio 0:7, ali je između polufinalne i finalne borbe imao samo pet minuta odmora dok njegov protivnik Uzbekistanac nije imao polufinalnu borbu...

Od 22. do 27.07.2015. u domovini taekwondo sporta održano je prestižno taekwondo natjecanje, najjačeg G2 WTF statusa, Chuncheon Korea open na kojem je nastupio impresivni broj od 4000 natjecatelja iz 66 zemalja i koji je jedan od najbrojnijih turnira svijeta G2 statusa na kojem najeminentniji natjecatelji u svojim kategorijama pokušavaju u predolimpijskoj godini skupiti bodove za izravan plasman na Olimpijske igre Rio 2016.

Jedini natjecatelj iz Hrvatske na ovogodišnjem Chuncheon Korea Openu bio je teškaš Vedran Golec član Taekwondo kluba Jastreb - Zagreb, najuspješniji hrvatski natjecatelj u muškoj selekciji, koji je na navedenom natjecanju bio u pratnji trenera kluba Dejana Mesarova. U brojnoj konkurenciji kategorije +87kg u prvom kolu pobijedio je korejskog natjecatelja Kim Yung So-a zlatnim bodom, u drugom kolu rezultatom 1:0 pobjeđuje renomiranog natjecatelja ruskog porijekla - reprezentativca Azerbajdžana, aktualnog svjetskog i europskog prvaka Radika Isaeva u kategoriji -87kg.

Obzirom na veliki broj natjecatelja, organizator je polufinalne i finalne borbe prebacio za naredni dan u kojem je naš hrvatski predstavnik Vedran Golec u polufinalnoj borbi morao pobijediti joiš jednog predstavnika domaćina, iz postojbine taekwondoa, Korejca Ryu Doo Yeona rezultatom 10:1, nakon čega ga je u finalnoj borbi dočekao trenutačno najuspješniji borac svijeta u olimpijskoj kategoriji +80kg prema rankingu Svjetske taekwondo federacije, Uzbekistanac Dmitrij Šokin, ovogodišnji prvak svijeta u kategoriji +87kg.

Golec je finale izgubio rezultatom 0:7, a treba naglasiti da je naš natjecatelj između polufinalne i finalne borbe imao samo 5 minuta odmora dok njegov protivnik Uzbekistanac Šokin nije imao polufinalnu borbu jer mu je istu predao viceprvak svijeta Zokou Firmin iz Obale bjelokosti. Ovim velikim uspjehom Golec je sad još korak bliži Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Osvojio je novih 12 bodova i trenutačno je 7. u svjetskom rankingu kategorije +87kg Svjetske taekwondo federacije.

Najčitaniji članci