Sport

Komentari 7

Skandal! Ginekolog golmanici homoseksualnost upisao kao bolest, prijavili ga ministarstvu

Skandal! Ginekolog golmanici homoseksualnost upisao kao bolest, prijavili ga ministarstvu

Pitao ju je može li staviti homoseksualnost u njezin zdravstveni karton. Iznenadio ju je njegov zahtjev, ali je pristala jer je mislila da je to releventna informacija za njezin poremećaj, otkrila je njezina majka

Tinejdžerska golmanica (19) Ciudad de Murcie došla je kod svog ginekologa kako bi doznala zašto joj se smanjio broj dana između dva menstruacijska ciklusa, a ginekolog joj je pritom u liječničkom kartonu njezinu homoseksualnost naveo kao bolest, pišu španjolski mediji o slučaju koji je sablaznio javnost.

- Pitao ju je može li staviti homoseksualnost u njezin zdravstveni karton. Iznenadio ju je njegov zahtjev, ali je pristala jer je mislila da je to releventna informacija za njezin poremećaj zbog kojeg je i došla na pregled - rekla je njezina špokirana majka Santi za El Diario.

Sve se dogodilo u bolnici Kraljice Sofije u Murciji protiv čijeg će ginekologa majka golmanice podnijeti tužbu. Tako su, kaže neimenovana golmanica, zajedno odlučili.

- Na prvu sam se nasmijala, ali nije uopće smiješno. Mene to i nije baš jako pogodilo, ali druge bi osobe to mogle shvatiti kao ozbiljnu uvredu - zaključila je tinejdžerica.

Skandalozan i sramotan postupak liječnika osudio je i klub spomenute golmanice.