Obavijesti

Sport

Komentari 82

Goluža nakon velike pobjede: Igrali smo srcem, ali i glavom

Goluža nakon velike pobjede: Igrali smo srcem, ali i glavom
1

Malo smo bili nervozni zbog važnosti utakmice, ali uz veliku borbu i zalaganje dobili smo Švedsku. Odigrali smo obranu sa srcem, ali i s glavom, kaže Slavko Goluža

VIDEO

Hrvatska je fantastičnom igrom utišala punu dvoranu u Kopenhagenu. "Kauboji" su slavili 25-24 protiv Švedske u 3. kolu grupne faze Eura. Hrvatska je ovom pobjedom prošla u drugi krug prenijevši maksimalnih četiri boda.

- Dobro smo ušli u utakmicu. Svaka čast mojim momcima na velikoj borbi. Hvala i navijačima što su nas bodrili i onima koji proživljavaju svaki trenutak uz male ekrane. Nismo ih smjeli razočarati. Malo smo bili nervozni zbog važnosti utakmice, ali uz veliku borbu i zalaganje dobili smo utakmicu - rekao je izbornik Slavko Goluža.

U prvom dijelu nosio nas je Domagoj Duvnjak koji je zabio šest golova, pet u prvom poluvremenu.

- Znamo koliko nam znači Domagoj. Oni su se svi koncentrirali na njega i nisam htio da se iscrpi. Možda se iscrpio malo više nego što sam to ja htio. Morali smo se puno bolje kretati s loptom. Ušli smo u njihovu zamku i zato sam im govorio da lopta ide što brže - rekao je Goluža i dodao:

- Znamo svi što nam je ova utakmica značila. Sad imamo mir da se dobro pripremimo za sljedeću utakmicu.

Druga najbolja obrana Eura opet je bila na nivou.

- Obrana nam je bila izvrsna. Odigrali su sa srcem, ali i s glavom. Malo nam je falilo discipline, ali sve u svemu, nemam momcima što zamjeriti. Najvažnije je da smo dobili - kazao je Goluža.

Kad se Duvnjak umorio, njegovu ulogu preuzeo je Denis Buntić (6 golova).

- Pripremao sam dvije akcije za njega, a znamo kako je Denis opasan kad ide jedan na jedan. Svaka mu čast i za igru u obrani. Idemo se sad odmoriti i idemo dalje - dodaje Goluža.

Duvnjak: Obrana je naš "forte"

Dobro smo se pripremili za Švedsku, sjajna je to momčad. Zabili smo 24 gola, nije puno, ali pokazali smo da imamo pravu obranu na čelu s Mirkom i to je bio ključ pobjede. Glupo je sad izdvajati nekoga, svi smo odigrali fantastično. Na kraju smo pobijedili i idemo dalje. Obrana nam je sjajna, to je naš "forte", rekao je Domagoj Duvnjak i dodao:

- Sutra je dan odmora i idemo u nove pobjede. Moramo misliti samo na sebe. Bitno je što smo prenijeli četiri boda. To nam je bio prvi cilj. Drugi nam je polufinale.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu