Obavijesti

Sport

Komentari 11

Gonzaga najavio UFC spektakl i otkrio razlog poraza od Mirka

Gonzaga najavio UFC spektakl i otkrio razlog poraza od Mirka
1

Brazilski MMA borac Gabriel Gonzaga borit će se na UFC-ovom Fight Nightu u Zagrebu. Gonzaga je u intervjuu pričao o nadolazećoj borbi, o borbama s Mirkom, ali i o borbi Werduma i Miočića

VIDEO

Gabriel Gonzaga (36) jedan je od najpoznatijih boraca u UFC-ovoj teškoj kategoriji. Već punih 11 godina dio je elitnih UFC-ovih teškaša, a iza sebe ima 22 nastupa i omjer 13-9. Debitirao je na UFC-u 56 nokautiravši Kevina Jordana, a hrvatskoj javnosti je najpoznatiji po dva meča s Cro Copom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Majstor brazilskog jiu-jitsua u Zagrebu se trebao boriti s Rusom Ruslanom Magomedovom, ali je perspektivni ruski teškaš prije mjesec dana ozlijedio koljeno i morao je otkazati borbu. Čelništvo UFC-a brzo je reagiralo i pronašlo zamjenu - Derricka Lewisa. Lewis je 31-godišnji Amerikanac nadimka "The Back Beast", koji se šest godina bori pod UFC-ovom zastavom. Protiv Gonzage će tražiti svoju 6. pobjedu u UFC-u.

- Malo me iznenadila ozljeda Magomedova, ali u ovom se sportu takve stvari događaju. Nisam razočaran promjenom, odnosno novim protivnikom. Derrick Lewis je jako dobar borac. Ne biram svoje suparnike, ono što mi UFC ponudi to i prihvatim - rekao je Gonzaga u intervjuu za FightSite.

Ne podcjenjujući Magomedova, Gonzaga smatra kako će Lewis ipak biti teži i atraktivniji borac. Razlog je jednostavan - podosta Magomedovih borbi su otišle do sudačke odluke, dok je Lewis svojih 16 borbi (od ukupnih 18) završavao prekidom. Zagarantiran spektakl u zagrebačkoj Areni.

- On je snažniji borac koji voli tražiti nokaut. Moje se pripreme nisu previše promijenile s dolaskom novog protivnika, ali zato taktika je. Puno sam duže od njega u ovoj igri, posjedujem kvalitetan brazilski jiu-jitsu i treniram u Squared BJJ timu, ali priznat ću da je Lewis opasan sa snažnim udarcima koje smo imali prilike vidjeti u njegovim prethodnim nastupima - objasnio je Gonzaga nakon čega se prisjetio uzvratne borbe i poraza od Mirka Filipovića.

'Imao sam prednost, ali...'

Gledajući iz perspektive Gabriela Gonzage, borba s Mirkom Filipovićem 2007. godine na UFC-u 70 u Manchesteru bila mu je prilika karijere. Mirko je bio najveće ime i najbolji borac s kojim se Gonzaga do tada susreo. Istina, Brazilac je izgubio od aktualnog prvaka Fabricija Werduma 2003. godine, ali Werdum je tada bio tek na početku karijere i u potpunosti nepoznato ime na MMA sceni.

Svi znamo kako je ta borba završila - Gonzaga je nokautirao Mirka njegovim vlastitim oružjem, high-kickom u prvoj rundi. Koliko je utjecajan bio taj nokaut i koliko je ostavio traga u povijesti UFC-a govori činjenica da ga je sam UFC smjestio na treće mjesto nokauta svih vremena.

No Mirko mu nije ostao dužan. Vratio mu je za poraz 2015. godine na UFC Fight Nightu 64 u Krakowu tehničkim nokautom u trećoj rundi nakon serije brutalnih udaraca laktovima.

Youtube

- Kao što su svi mogli vidjeti, imao sam prednost u tom dvoboju, sve se odvijalo dobro, ali teškaši jednostavno ne smiju napraviti pogrešku. Ja sam ju napravio kada sam ušao u klinč i zaboravio da se on bori u kontra gardu (Mirko je ljevak op.a.). To sam skupo platio i primio snažan lakat koji je zamalo odsjeo na stražnjem dijelu glave i od tog se trenutka više jednostavno nisam mogao oporaviti - iskreno se prisjetio Gonzaga.

Do trećeg nastavka neće doći

Sramotno je, na neki način, Mirko završio karijeru. UFC ga je otpužio zbog dopinga i suspendirao na dvije godine. Cro Cop je javno rekao kako nema veze s korištenjem zabranjenih supstanci te da je jedino uzimao sredstvo za liječenje ramena, što je prijavio američkoj antidopinškoj agenciji (USADA).

Testovi su se pokazali negativnima, a Mirko je skinuo ljagu s imena koju mu je UFC pokušao prišiti. Karijeru je završio jednom zauvijek i do trilogije između njega i Gonzage neće doći.

- Nisam razočaran time što nećemo odraditi trilogiju. Ja se ne fokusiram na svoje protivnike, već na svoj napredak. Deset sam puta bolji borac nego što sam bio u prvom susretu s Cro Copom. U revanšu jednostavno nisam imao svoj dan - rekao je Gabriel Gonzaga.

Werdum bi mogao izgubiti od Miočića

Za kraj, Gonzaga je kratko prokomentirao borbu Fabricija Werduma Stipe Miočića, koja će se održati 15. svibnja u brazilskoj Curitibi, rekavši kako bi Werdum mogao izgubiti na bodove ako odluči razmjenjivati udarce s Miočićem te poručio svojim fanovima u Hrvatskoj:

- Za svu podršku, poruke i poštovanje želim poslati jedno veliko hvala svim fanovima u Hrvatskoj. Možete očekivati dobru borbu. Za vas ću dati sve od sebe! Hvala vam.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener