Obavijesti

Sport

Komentari 97

Goran: Izostavio sam sestru iz govora jer bih se rasplakao. Bila bi ponosna na mene i gleda me

Goran: Izostavio sam sestru iz govora jer bih se rasplakao. Bila bi ponosna na mene i gleda me

Srđana Ivanišević preminula je početkom listopada 2019. nakon duge borbe s teškom bolesti. Brat Goran upravo je njoj posvetio ulazak u Međunarodnu tenisku kuu slavnih

VIDEO

Goran Ivanišević (49) u nedjelju je rano ujutro po hrvatskom vremenu doživio krunu karijere ušavši u Međunarodnu tenisku kuću slavnih 20 godina nakon čuvenog osvajanja Wimbledona. Nakon ceremonije, u razgovoru za Novu TV, nije mogao suzbiti emocije.

- Pa isplatilo se čekati. Ovdje moj teniski put završava. Krenuo je prije 42 godine iz Splita. Dosta emocija, govor sam promijenio 300 puta - rekao je Goran.

POGLEDAJTE VIDEO: Goranov Wimbledon

Pokretanje videa...

Goran Ivanišević VIDEO

Prisjetio se sestre Srđane koja je preminula ujesen 2019. godine u 53. godini nakon duge borbe s teškom bolešću. Nju nije spomenuo u osmominutnom govoru.

- Mislio sam da nekoga ne izostavim. Na kraju jesam jer bih se najvjerojatnije rasplakao. To je moja sestra koja nažalost... Nije tu, ali eto. Mislim da bi ona bila ponosna na mene za sve što sam napravio i da me gleda tu - rekao je Ivanišević.

Okrenuo se vedrijim temama.

- Ali, sve u svemu, nasmijao sam ljude, bilo je dobro. Mislim, tek kad dođeš ovdje, zapravo shvatiš što si napravio i koliko je ovo nabijeno emocijama. Ovaj muzej, ljudi koji su stvorili tenis, koji su promijenili povijest tenisa. Tako da moram biti ponosan na sebe i sve što sam napravio. Ja se nadam da sam sve spomenuo. Ako nekoga nisam, ispričavam se - rekao je.

U govoru je čestitao sam sebi i rekao da je ponosan na sebe. A to nije mislio baš svaki dan.

- Poslije Wimbledona ovo je kruna svega. Nema većeg od ovoga. Nisam puno puta bio ponosan na sebe, ali danas, kad sam držao govor, stvarno sam bio ponosan na sebe. Na sve Gorane, na one moje Gorane koji su mi pomogli u Wimbledonu. Interesantan je put to bio - kazao je Goran.

Former tennis players Conchita Martinez of Spain and Goran Ivanisevic of Croatia pose for photographs in Newport

John McEnroe najavio je njegov ulazak u elitno društvo u Newportu.

- To je bila moja želja. McEnroe je moj idol od malih nogu. Ne zna se tko je luđi, dosta smo slični, ljevaci, sad to nema veze. Hvala mu na tome. Velika je stvar kad te jedan takav šampion uvede u kuću slavnih - rekao je.

Tko mu je čestitao?

- Kafeljnikov mi je poslao poruku. Napravili su mi jako lijepu videoporuku iz ATP-a sa svih sedam igrača koje sam dobio u Wimbledonu. Hvala im na tome, jako je emotivno bilo. Puno čestitki sam dobio. Eto, moj teniski put, što se ovoga tiče, je gotov. Ima još puno od mene kao trenera.

Đoković?

- Dopisivali smo se. Velika je ovo stvar. Zadnja dva tjedna dogodilo se puno lijepih stvari u mojoj trenerskoj karijeri. I sad, za mene osobno, ovaj ulazak u Kuću slavnih, tako da ne može biti bolje - zaključio je Ivanišević u razgovoru za Novu TV.

POGLEDAJTE I ČETVRTFINALE ARMAGEDONA: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...