Obavijesti

Sport

Komentari 10

Gorgona žele Parma i Brescia; Mance: Znat ćemo reagirati...

Gorgona žele Parma i Brescia; Mance: Znat ćemo reagirati...
2

'Pratimo nekoliko igrača, pregovori su u tijeku i mislim da ćemo u slijedećih desetak dana po tom pitanju i konkretno reagirati. Za Hebera postoji veliki interes i realno je da ode iz Rijeke', rekao je Ivan Mance

VIDEO

Portugalska Albufeira treću je zimu zaredom riječka nogometna baza. Lokalna ekipa tvrdi da im grad broji preko 40.000 stanovnika, ali to je brojka kojom se barata od travnja do studenog kada hrpu praznih apartmana i jednoobraznih turističkih naselja napune engleski 'penzići'.

Vrhunski uvjeti za rad

Sredinom siječnja navečer možete proći kilometre bez da na ulici sretnete živu dušu, ali za pripreme je Albufeira dušu dala. Preko dana 17-18 sunčanih stupnjeva, hoteli sjajni, usluga odlična, hrana na razini portugalskog gastronomskog renomea, travnjaka lokalnog kluba i više nego dobar... Nije čudo da se Bijeli Portugala hvataju već treću zimu zaredom.

Stadion na kojem Rijeka trenira i igra je gradski, Municipal de Albufeira, a inače je dom klubu dosta samouvjerenog imena: Imortal Desportivo Clube, skraćeno Imortal DC, a u prijevodu - Besmrtni Sportski Klub. Članovi su 1. županijske luge (regija Algarve), a zdanje im je dosta derutno pa ga upravo ovih dana polako (al' stvarno polako) uređuju.

Večeras bez Gorgona

Rijeka je prije pet dana u prvoj provjeri u Portugalu izgubila 0:3 od bundesligaša Wolsburga, a večeras od 20 sati igra drugu pripremnu tekmu u Albufeiri. Protivnik je Servette, vodeća momčad druge švicarske lige.

Igor Bišćan neće moći računati na kapetana Alexandera Gorgona kojeg zateže list lijeve noge pa će, predostrožnosti radi, preskočiti večerašnju utakmicu. Gorgon nije sa suigračima odradio ni lagani jutarnji trening nego trčkarao oko igrališta, a onda bio podvrgnut posebnom fizio-tretmanu.

Pokretanje videa...

00:20

Rijekin prijelazni rok zasad se sveo na odlazak Leonarda Zute u Tursku, kraj posudbe Srđana Grahovca iz Astane i povratak s posudbe u zaprešićkom Interu mlade polušpice Mateja Vuka.

Vijest dana je da su za Austrijanca Alexandera Gorgona zagrizli talijanski klubovi Brescija i Parma

Gorgon uživa u Rijeci, ali već ulazi u kasne igrače godine (30) pa ima sportsku ambiciju okušati se u nekoj još jačoj sredini i ligi. Ugovor s Rijekom veže ga do lipnja ove godine, a onda kao slobodan igrač može otići iz kluba.

Zimski prijelazni rok je zadnja prilika da Rijeka nešto utrži na njemu, ali i još nekim igračima poput Andreja Prskala i Darija Čanađije kojima istječu ugovori.

O Rijekinom zimskom mercatu govori pomoćnik sportskog direktora Ivan Mance:

Pokretanje videa...

01:00

Heber je jako tražena 'roba'

Što se najtraženijeg Rijekinog igrača brazilskog golgetera Hebera tiče, Mance ističe kako je do kraja prijelaznog roka sve moguće:

- Nije tajna da za Hebera postoji velik interes s jako puno strana i da nije isključeno da uskoro ode iz Rijeke, ali jednake su šanse i da ostane sa nama najmanje do kraja sezone (ugovor ga s Rijekom veže do ljeta 2021.). Naravno da smo spremni i za opciju da ostanemo bez njega i da ćemo, ako se to dogodi, reagirati na adekvatan način - rekao je Mance.

Najlukrativnija (a zasad tek 'kuloarska') ponuda navodno bi trebala doći iz kineskog Shenzena, glasine tvrde da Kinezima, odluče li se za Rijekinog Brazilca, ne bi bio problem iskrcati preko 5 milijuna eura na Rujevicu.

I još podsjetnik: i večerašnju pripremnu utakmicu možete pogledati u izravnom prijenosu na Hrvatskoj nogometnoj televiziji (HNTV)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...