Sport

Komentari 0

Gorica i Sesar misle ozbiljno: Angažirali su Karla Uljarevića

Gorica će se od sljedeće sezone natjecati u ABA 2 ligi, a čelnici kluba rade marljivo na svim frontovima kako ne bi bili samo prolaznici. Goričani su već doveli Matu Kalajžića, Krešu Ljubičića, Maja Kovačevića, provjerene košarkaše koji su se već dokazali u hrvatskom prvenstvu, a svlačionice Gorice od danas je bogatija za playmakera Karla Uljarevića koji je došao u Turopolje kao slobodan igrač nakon raskida sa Zadrom.

- Sretan sam i zadovoljan što je sve dogovoreno. Posljednja dva, tri tjedna nisam bio zadovoljan situacijom u Zadru i odlučio sam prihvatiti poziv Gorice. Bio sam u kontaktu s trenerom Sesarom i uoči prošle sezone, i na zimu, pa opet ovog ljeta… Kontakt je stalno postojao, a sad smo se konačno i spojili Gorica i ja – kaže Uljarević, 21-godišnji playmaker koji je prošao sve mlađe selekcije u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji, a igrao je i za seniore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo...

Mladi razigravač je karijeru počeo u Osječkom sokolu, a od 2014. do 2018. godine bio je član Cibone. Ipak, za njega tamo više nije bilo mjesta pa je preselio u Škrljevo gdje je proveo godinu dana nakon čega je došao u Zadar. Klub iz Krešinog doma se 'nakrcao' playmakerima i bilo je jasno da će Uljarević morati u potragu za novom sredinom. A izbor je pao na Goricu koja ima velike ambicije za novu sezonu.

- Veseli me što ću surađivati s trenerom Sesarom, koji je u godinama iza nas pokazao i dokazao koliko je dobar stručnjak. O njegovim igračkim kvalitetama, koje danas prenosi na svoje igrače, bespredmetno je i govoriti - kazao je Uljarević na predstavljanju, piše Cityportal.hr.

Riječ je talentiranom košarkašu koji nažalost još nije u potpunosti zasjao i opravdao silne epitete i pohvale koje je u prethodnim godinama dobivao. U Ciboni se nije uspio razviti do kraja, Škrljevo mu je poslužilo za vraćanje samopouzdanja, a u Zadru se zadržao tek godinu dana. Hoće li Karlo napokon napraviti iskorak u karijeri u dresu Gorice?

Gorica i Sesar misle ozbiljno: Angažirali su Karla Uljarevića