Obavijesti

Sport

Komentari 49

Gorica odustala od Prve lige: Bez žalbe na odbijenu licenciju

Gorica odustala od Prve lige: Bez žalbe na odbijenu licenciju
1

HNK Gorica zbog iščekivanja odluke HNS-a oko lokacije kampa nije počela obnovu stadiona pa se nije žalila na obijanje licencije za Prvu ligu, objavio je Nenad Črnko

VIDEO

Hrvatski nogometni klub Gorica sljedeće sezone neće igrati u MAXtv Prvoj ligi. Predsjednik velikogoričkog drugoligaša Nenad Črnko na konferenciji za novinare obznanio je kako klub nije podnio žalbu na odbijenu licenciju za natjecanje u najvišem rangu hrvatskog klupskog nogometa.

- Izvršni odbor smatra da je ovaj potez bio jedina moguća opcija u očuvanju natjecateljske stabilnosti kluba - izjavio je Črnko.

Ne mogu tri kluba igrati u Kranjčevićevoj

O čemu se zapravo radi? Gorica je u postupku licenciranja kao domaći stadion prijavila onaj Zagreba u Kranjčevićevoj ulici jer njen matični stadion ne zadovoljava uvjete Prve lige. S upravom "pjesnika" dogovorili su korištenje u ljetnim mjesecima prvenstva, dok ne završe radovi na stadionu u Velikoj Gorici, no oni još nisu počeli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bilo je i više nego jasno da Gorica neće moći igrati na stadionu u Kranjčevićevoj cijelu natjecateljsku sezonu kao treći klub Prve lige na istom stadionu, pa bi ovakvim ishodom na temelju postojećih propozicija klub mogao biti izbačen i u županijski rang natjecanja - dodao je Črnko.

Nade polažu u HNS, Črnko ponudio mandat na raspolaganje

Predsjednik Gorice objasnio je da obnova stadiona nije počela zbog kandidature za lokaciju novog HNS-ova kampa pa "nije logično ulagati toliki novac u projekte koji bi se dobivanjem kampa mogli značajno vizualno mijenjati". Zbog toga je odluka kluba bila da ambicije kluba mogu sačekati još pokoju godinu "zbog prilike dobivanja kampa kakva se neće ponoviti". Sve ostale uvjete za ulazak u Ligu 10, tvrdi Črnko, klub zadovoljava.

Čelni čovjek druge momčadi Druge HNL ponudio je ostavku skupštini kluba jer su prošle godine "svi u glas najavljivali dovršenje uvjeta stadionske infrastrukture", pa to smatra i vlastitim porazom.

Inter u društvo najboljih, Sesvete u dokvalifikacije?

S obzirom na odustajanje Gorice od Prve lige, vrlo je izvjesno da će u nju izravno ući zaprešićki Inter koji ima 54 boda, pet više od Sesveta koje će u najmanju ruku igrati dodatne kvalifikacije s devetoplasiranim iz MAXtv Prve lige. Sesvećani imaju bolji međusobni omjer od Zaprešićana, pa za prvo mjesto moraju dobiti obje utakmice i nadati se da Inter u zadnja dva kola neće osvojiti više od boda.

Inter u sljedećem kolu dočekuje Dugopolje i pobjedom će potvrditi osvajanje Druge HNL, a u zadnjem kolu gostuje kod Gorice. Sesvete dočekuju Goricu pa idu u goste Segesti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem