Sport

Komentari 0

Gračan nakon remija s Litvom: Djevojke su vidjele da mogu...

Gračan nakon remija s Litvom: Djevojke su vidjele da mogu...

Iskreno me raduje da su djevojke odigrale dobru utakmicu te je vidljivo da im se vraća samopouzdanje. Mislim da smo zaslužili više od jednog boda, rekao je novi izbornik ženske reprezentacije

Remijem protiv Litve, u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo, startao je Nenad Gračan na novoj dužnosti, onoj izborničkoj hrvatske ženske reprezentacije.

U Puli su Hrvatska i Litva odigrali 0-0, a hrvatske nogometašice nisu u drugom poluvremenu materijalizirale bolju igru i zabile pogodak za tri boda. Najbolju šansu u 74. minuti propustila je Lubina kada je pogodila suparnički okvir vrata.

- Iskreno me raduje da su djevojke odigrale dobru utakmicu te je vidljivo da im se vraća samopouzdanje. Mislim da smo zaslužili više od jednog boda, djevojke su odradile zadatke koji su bili postavljeni pred njih. U svemu nam je možda nedostajalo malo i sreće, no vidjele su da mogu - rekao je nakon susreta novi izbornik Nenad Gračan.

Podsjetimo kako je prije ove utakmice Hrvatska izgubila sva četiri dosadašnja dvoboja (dva puta od Italije i po jednom od Rumunjske i Švicarske), a ni nakon petog kvalifikacijskog susreta Hrvatice nisu postigle pogodak.

- S obzirom na nove okolnosti i moj dolazak vjerojatno je bilo određenog straha kod naših nogometašica i pritiska. No, moramo biti zadovoljni, pogotovo igrom u drugom dijelu. Najvažnije da djevojke shvate kako će ih bilo tko teško pobijediti ukoliko daju sve od sebe. Sada se idemo pripremiti za ogled protiv Moldavije i pokušati pobijediti u tom susretu. Mislim da je Moldavija nešto slabija od Litve i u tom susretu nam treba prava disciplina, a onda bi se mogla dogoditi i pobjeda - rekao je Gračan.

Hrvatice ogled skupine G protiv Moldavije igraju na istom mjestu, u Puli, u utorak (30. studenoga).

Najčitaniji članci