Obavijesti

Sport

Komentari 5

Gradski derbi ovoga puta ne izaziva pretjeranu pozornost

Gradski derbi ovoga puta ne izaziva pretjeranu pozornost
1

Espanyol je odavno osigurao opstanak, a kako licencu za europski nastup ne bi dobio trenutno odrađuje posao. Slična je situacija i sa gradskim rivalom Barcelonom

VIDEO

S obzirom na značaj ovo je jedna od najmanje važnih utakmica u ovom kolu, jer osim prestiža zbog činjenice kako se radi o gradskom derbiju Espanyol i Barcelona više ne igraju za ništa. Espanyol je odavno osigurao opstanak, a kako se po medijima provlačila priča kako neće dobiti licencu za nastup u Europi, ne iznenađuju krajnje nemotivirani nastupi momčadi Javiera Aguirrea u posljednjim kolima. 

Espanyol je opstanak izborio pobjedom nad Getafeom, a u naredna četiri kola osvojili su tek jedan bod, ali iznenađujuće do njega su došli protiv Real Madrida. Što se tiče njihovih gradskih suparnika i tu je sve odavno jasno. Barca je naslov zakaparila još u prvom dijelu prvenstva, a nedavno su ga i teoretski potvrdili, pa sada samo treba sezonu mirno privesti kraju.

- Činjenica je kako smo u posljednje vrijeme pali u formi, ali dolazak Barcelone predstavlja nešto posebno za naš klub i navijače. Ovdje ne možemo zanemariti rezultat, jer se ipak radi o velikom rivalu i derbiju. Nadam se kako će se moji igrači probuditi i ponovno pokazati entuzijazam i želju kao što je to bio slučaj protiv Real Madrida. Odigramo li na taj način nismo bez šanse niti protiv novog prvaka - kazao je u najavi Javier Aguirre.

U trenutku pisanja ovog teksta upitni su nastupi braniča Hectora Morena i napadača Stuanija. Njihovo je stanje još u subotu bilo dosta ozbiljno, a iako je Aguirre najavio kako ih ima namjeru čekati do posljednjeg trenutka prema svemu sudeći niti jedan od njih danas neće konkurirati za nastup. Ono što se već sada može potvrditi su izostanci suspendiranog veznjaka Sergia Tejere i braniča Victora Alvareza. Alvarezu je uoči sezone pronađena izvjesna srčana mana, ali dobio je liječničku dozvolu za nastupe i ove sezone 18 je puta nastupio u dresu Espanyola. Međutim, nakon smrti Ivana Turine dvadesetogodišnjaka su ipak odlučili preventivno poslati na operaciju.

Iako su Barcelona i Espanyol gradski rivali, radi se o poprilično neravnopravnom rivalitetu i u Barceloni nisu preozbiljno shvatili današnji susret, tim više što su brige oko naslova prvaka odavno riješili. Trenutno je glavna tema u redovima Barce ovoljetni eventualni dolazak Brazilca Neymara na što je ovog tjedna potrošeno jako puno tinte.

Treninge je ovog tjedna ponovno vodio Jordi Roura, jer je Tito Vilanova otputovao u New York na onkološki pregled, ali se vratio na vrijeme, te će danas biti na klupi. Do posljednjeg trenutka pod znakom upitnika bili su nastupi Danija Alvesa i Adriana Correije, ali brazilski će dvojac danas biti u konkurenciji iako niti jedan od njih nije najavljen u prvih 11. U konkurenciji pak vjerojatno neće biti Erica Abidala, dok su sigurno "out" povrijeđeni Carles Puyol i Leo Messi.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković