Sport

Komentari 24

Graz? Pa to je sada glavni grad Hrvatske! Hrvati opet oduševili

Graz? Pa to je sada glavni grad Hrvatske! Hrvati opet oduševili

Protiv Crne Gore bilo ih je 2500, ali zar ste uopće sumnjali da se ta brojka neće skoro pa udvostručiti? Modrić, Perišić, Mandžukić... I nogometaši su došli, odnosno, dakako, samo njihovi dresovi

Dugotrajna tišina, pa red glazbe i onda - ovacije. Odnosno znak da su Hrvati izašli na zagrijavanje. Do početka utakmice s Bjelorusijom ostalo je 45 minuta, ali Stadthalle već je obilato bio ispunjen kockicama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Samo, za razliku od otvaranja protiv Crne Gore danas je to bilo za potenciju-dvije više. Neradni dan, prekrasno vrijeme, pa ima li boljeg izleta od posjeta Grazu i kidanja grla, malo i živaca, za Hrvatsku? Tako je, nema.

- Bježite ljudi, bježite iz grada jer ovdje igra Hrvatskaaaa - pokušala je raspjevana grupa utišati DJ-a koji je neumorno puštao glazbu dok su Duvnjak, Cindrić i društvo pripremali svoje rukometne sprave za Bjeloruse.

Što se vrijeme početku utakmice približavalo, to su novi kontigenti hrvatskih kapica, šalova, dresova, ma svega mogućega, popunjavali svoja mjesta. Imali su svoja i Bjelorusi na južnom dijelu, no zanemarivo u usporedbi s onima koja su kupili Hrvati.

Protiv Crne Gore bilo ih je 2500, ali zar ste uopće sumnjali da se ta brojka neće skoro pa udvostručiti? Modrić, Perišić, Mandžukić... I nogometaši su došli, odnosno, dakako, samo njihovi dresovi. Na koju god stranu okrenuli glavu, crveno-bijelo boju niste mogli promašiti.

- Zovi, samo zoviii, svi će sokoloviiii za te život daati - nije stajalo šaroliko društvo iz Ogulina, Tomislavgrada, Đakova, Umaga, Preloga, Karlovca, Imotskog, Linza, Nove Gradiške, Viteza, Ludbrega... Ma iz svih mogućih krajeva.

- Da čujemo navijače Bjelorusije - zamolio je službeni spiker, ali povratnog odgovora i decibela skoro da nije bilo.

Odnosno jest - zvižduka.

- A sada da čujemo gdje ste vi, Hrvati.

I Stadthalle je eksplodirao! Naravno da su tu, da su odavno spremni za utakmicu.

I onda je krenulo. Prvo Lijepa naša u simfoniji hrvatskih navijača kao da su u Areni, Spaladiumu, Višnjiku... Pa onda i utakmica u Grazu. Ili, kako su lokalne novine proglasile - trenutno hrvatskim glavnim gradom!

Uz, zar ste sumnjali, "malenu" navijačku zamolbu.

- Hoćemo pobjedu!

Najčitaniji članci