Sport

Komentari 57

Grbić: Ovo posvećujem ocu na nebu. Danas mu se ostvarila želja i nadam se da je sretan...

Grbić: Ovo posvećujem ocu na nebu. Danas mu se ostvarila želja i nadam se da je sretan...

Znali smo da ne smijemo gubiti glavu i čekati, nego boriti se do kraja. Osjetio sam da mogu pomoći momčadi i hvala izborniku na povjerenju. Imamo igrače u najboljim klubovima i samo nam je nebo granica

Vjerovali smo svi, nije bilo lako. Prvo smo trebali preskočiti Maltu, vjerovali smo i ovdje svih 90 minuta, znali smo da ćemo trebati biti strpljivi do zadnje minute. Volja, upornost, želja su presudili. Uspjeli smo zabiti, odvesti utakmicu u mirne vode i plasirati se na Svjetsko prvenstvo, rekao je Ivo Grbić.

Golman Lillea dobio je povjerenje izbornika Zlatka Dalića i u drugoj utakmici u ovom ciklusu nakon Malte. Branio je svih 90 minuta u pobjedi nad Rusijom 1-0 koja nas je odvela na Svjetsko prvenstvo.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Težak teren Rusima je išao u prilog, ali izbornik nas je upozoravao na to. Dobro smo se pripremali, znali smo da se igra 90 minuta, da su tvrd protivnik koji prima malo golova, da ne smijemo gubiti glavu i čekati, boriti se do kraja. Zasluženo smo pobijedili - rekao je Grbić, dijete Hajduka, za Novu TV.

Napokon je branio na punom Poljudu.

- Teška utakmica za mene, novi sam u reprezentaciji, hvala izborniku na povjerenju i svima u stožeru što su vjerovali u mene. Vjerujem u sebe, osjetio sam da mogu pomoći momčadi. Bio sam strpljiv, čekao sam i dočekao tu jednu obranu, OK, dao sam momčadi sigurnost, što je bitno za golmana - rekao je Grbić i nastavio:

- Imamo igrače u najboljim svjetskim klubovima i samo nam je nebo granica. Nogomet se igra 90-95 minuta, znali smo da ne možemo riješiti u prvih 20 minuta, ali bili smo strpljivi. Znali smo da će Rusima biti teže u drugom poluvremenu jer je tako vjetar puhao, na kraju je ušla i idemo na Svjetsko prvenstvo.

Hrvatska i Rusija na Poljudu igraju odlučujuću utakmicu za izravni plasman na SP

Što očekvati u Kataru?

- Možemo puno očekivati na Svjetskom prvenstvu, vidite da je izbornik složio dobru kombinaciju mladih i iskusnih. Igraju nositelji igre u najboljim klubovima na svijetu. Možemo daleko. Nitko ne može davati velike prognoze, ali Hrvatska treba ulaziti protiv svakoga kao favorit, kao danas.

Na kraju, posebna posveta.

- Posvećujem ovu pobjedu ocu na nebu. Znam da je to sanjao cijeli život. Posvećujem i obitelji, e bih volio nikoga izdvajati. Ali danas se tati želja ostvarila i nadam se da je na nebu sretan - kazao je Grbić.

Najčitaniji članci