Obavijesti

Sport

Komentari 57

Grbić: Ovo posvećujem ocu na nebu. Danas mu se ostvarila želja i nadam se da je sretan...

Grbić: Ovo posvećujem ocu na nebu. Danas mu se ostvarila želja i nadam se da je sretan...

Znali smo da ne smijemo gubiti glavu i čekati, nego boriti se do kraja. Osjetio sam da mogu pomoći momčadi i hvala izborniku na povjerenju. Imamo igrače u najboljim klubovima i samo nam je nebo granica

VIDEO

Vjerovali smo svi, nije bilo lako. Prvo smo trebali preskočiti Maltu, vjerovali smo i ovdje svih 90 minuta, znali smo da ćemo trebati biti strpljivi do zadnje minute. Volja, upornost, želja su presudili. Uspjeli smo zabiti, odvesti utakmicu u mirne vode i plasirati se na Svjetsko prvenstvo, rekao je Ivo Grbić.

Golman Lillea dobio je povjerenje izbornika Zlatka Dalića i u drugoj utakmici u ovom ciklusu nakon Malte. Branio je svih 90 minuta u pobjedi nad Rusijom 1-0 koja nas je odvela na Svjetsko prvenstvo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrvatska ide na Svjetsko prvenstvo 01:11

- Težak teren Rusima je išao u prilog, ali izbornik nas je upozoravao na to. Dobro smo se pripremali, znali smo da se igra 90 minuta, da su tvrd protivnik koji prima malo golova, da ne smijemo gubiti glavu i čekati, boriti se do kraja. Zasluženo smo pobijedili - rekao je Grbić, dijete Hajduka, za Novu TV.

Napokon je branio na punom Poljudu.

- Teška utakmica za mene, novi sam u reprezentaciji, hvala izborniku na povjerenju i svima u stožeru što su vjerovali u mene. Vjerujem u sebe, osjetio sam da mogu pomoći momčadi. Bio sam strpljiv, čekao sam i dočekao tu jednu obranu, OK, dao sam momčadi sigurnost, što je bitno za golmana - rekao je Grbić i nastavio:

- Imamo igrače u najboljim svjetskim klubovima i samo nam je nebo granica. Nogomet se igra 90-95 minuta, znali smo da ne možemo riješiti u prvih 20 minuta, ali bili smo strpljivi. Znali smo da će Rusima biti teže u drugom poluvremenu jer je tako vjetar puhao, na kraju je ušla i idemo na Svjetsko prvenstvo.

Hrvatska i Rusija na Poljudu igraju odlučujuću utakmicu za izravni plasman na SP

Što očekvati u Kataru?

- Možemo puno očekivati na Svjetskom prvenstvu, vidite da je izbornik složio dobru kombinaciju mladih i iskusnih. Igraju nositelji igre u najboljim klubovima na svijetu. Možemo daleko. Nitko ne može davati velike prognoze, ali Hrvatska treba ulaziti protiv svakoga kao favorit, kao danas.

Na kraju, posebna posveta.

- Posvećujem ovu pobjedu ocu na nebu. Znam da je to sanjao cijeli život. Posvećujem i obitelji, e bih volio nikoga izdvajati. Ali danas se tati želja ostvarila i nadam se da je na nebu sretan - kazao je Grbić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja