Obavijesti

Sport

Komentari 30

Grci se ne šale: Igrat ćemo kao da ne postoji sutra, takvi smo

Grci se ne šale: Igrat ćemo kao da ne postoji sutra, takvi smo
7

Tko je najopasniji igrač Hrvatske? Baš svi igrači Hrvatske predstavljaju veliku prijetnju. Imate puno dobrih napadača i veznih igrača, dobre izvođače prekida i sjajne skakače, kaže grčki izbornik

VIDEO

Grčka nogometna reprezentacija u podnevnim je satima stigla u Zagreb, a na službenoj press-konferenciji dan prije utakmice brojnim medijima su se predstavili izbornik Michael Skibbe i branič Sokratis Papastathopoulos.

Sutrašnji dvoboj na rasporedu je u 20.45...

- Nekoliko vrlo kvalitetnih igrača sutra nam neće biti na raspolaganju, pa je to za nas sigurno veliki problem. Ali, mi imamo širok kadar i dosta kvalitetnih pojedinaca koji u Grčkoj igraju na visokoj razini. I siguran sam kako ih oni mogu dostojno zamijeniti. Svjesni smo kako se sastajemo s reprezentacijom prepunom vrhunskih nogometaša. Mi moramo biti kompaktni, ne smijemo domaćinu dozvoliti previše prostora. Niti im dopustiti da igraju brzo - rekao je Michael Skibbe, pa dodao:

- Tko je najopasniji igrač Hrvatske? Baš svi igrači Hrvatske predstavljaju veliku prijetnju. Imate puno dobrih napadača i veznih igrača, dobre izvođače prekida i sjajne skakače. Tako da moramo biti jako koncentrirani, paziti na svaki aspekt vaše igre.

'Pričat ćemo na terenu'

Hrvatska više od 20 godina nije pobijedila Grčku...

- To je statistika, to me ne zanima.

Čime bi bili zadovoljni u Maksimiru?

- Mi smo došli po pozitivan rezultat. Lijepo bi bilo zabiti ovdje, ali ne smijemo tu previše pričati, već naše ambicije iskazati na terenu.

Zlatko Dalić je u pripremi utakmice razgovarao s izbornicima Belgije (Roberto Martinez) i BiH (Mehmed Baždarević), jeste li se vi služili istim receptom pa razgovarali s ponekim izbornikom nedavnih hrvatskih suparnika?

- Nisam.

To što radi Fifa nije fer

Kako komentirate 'slučaj Manolas'?

- To nije fer. Evo, u svakoj utakmici na svijetu u zadnjim minutama utakmice momčadi pokušavaju zadržavati vrijeme, kako bi sačuvali željeni rezultat. To je napravio i jedan naš igrač, za to je dobio žuti karton što je bila ispravna odluka. I on nije igrao s Gibraltarom. Svi znate, nekada nije lako igrati protiv slabijih suparnika, pa i Hrvatska se mučila s Kosovom, pa u finišu utakmice zadržavala vrijeme. Pa znate li da je Grčka nedavno dvaput izgubila od Farskih otoka? I zato me smeta ova odluka, ne mogu prihvatiti da netko temeljem video snimke nekoliko tjedana kasnije donese takvu odluku i zabrani našem igraču nastup u ovako važnoj utakmici. Nikada nisam čuo za neki takav primjer, to jednostavno nije dobra odluka.

Imate velikih obrambenih problema, tko će mijenjati Manolasa ili Sokratisa ako ne bude spreman za utakmicu?

- Mi imamo puno kvalitetnih braniča, tu je Papadopoulos koji je vrlo iskusan igrač, iza sebe ima velik broj utakmica u njemačkim klubovima, pa i reprezentaciji. Tu je i mladi Retsos, član Bayer Leverkusena, to su igrači koji mogu zamijeniti naš standardne braniče. No, vidjet ćemo stanje Sokratisa, još nismo sigurni što će se događati s njim. Vidjet ćemo, pred nama je još 24 sata do tako važne utakmice.

A stanje Torosidisa?

- On je bio ozlijeđen, nije potpuno spreman i nisam siguran da će on igrati. Teška je to situacija, ne bih volio da zaigra u sutrašnjoj utakmici, pa onda pogorša stanje ozljede, i pauzira sljedećih šest mjeseci - završio je Michael Skibbe.

Ne znam hoću li igrati

Riječ je dobio i grčki branič Sokratis Papasthatopoulos...

- S obzirom na stanje moje ozljede, mogu reći da se sada osjećam nešto bolje, ali i dalje osjećam bolove. Stvarno želim igrati u ovoj utakmici, puno bi mi značio nastup u ovako važnom dvoboju, ali vidjet ćemo kako će se odviti naš zadnji trening, pa ću s trenerom zajedno odlučiti hoću li nastupiti protiv Hrvatske. Da, postoji velika mogućnost da me sutra i ne bude na terenu - rekao je Sokratis Papastathopoulos, pa nastavio:

- Hrvatska je prepuna odličnih igrača, o Modriću ne trebamo niti pričati, o njemu se sve zna. No, obje momčadi imaju i svojih slabosti, tako da bi baš to moglo odlučivati o plasmanu u Rusiju. Tko će u datom trenutku imati dobar ili loš dan, pa tko će u nekim trenucima imati i više sreće.

Koja je tajna grčke igre i tog neuništivog mentaliteta?

- Mi možda i nismo sastavljeni od najboljih svjetskih igrača, ali u svakom trenutku stalno dajemo 100 posto od sebe. I igramo svaku utakmicu kao da ne postoji sutra. Nas krasi pravi kolektiv, tako u reprezentaciji igramo već godinama. To je uvijek naš stil, vjerojatno i naša najveća snaga - poručio je Papastathopoulos.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem