Obavijesti

Sport

Komentari 5

Grčka razbila Srbiju, Mađari sa sirenom srušili Španjolsku! Evo kako Hrvatska još može na OI

Grčka razbila Srbiju, Mađari sa sirenom srušili Španjolsku! Evo kako Hrvatska još može na OI

Grci će prvi put igrati u finalu Svjetskog vaterpolskog prvenstva nakon uvjerljive pobjede nad Srbijom 13-7. Do Igara u francuskoj prijestolnici ostala su još dva (izlučna) velika natjecanja

VIDEO

Vaterpolska reprezentacija Grčke plasirala se u prvo finale Svjetskog prvenstva, nakon što su u Fukuoki u polufinalu "demolirali" Srbiju s 13-7 (3-2, 3-0, 3-3, 4-2). Tamo će je čekati Mađarska.

Pokretanje videa...

Roko, maskota EP-a u vaterpolu 01:26

Bila je to repriza finala Olimpijskih igara u Tokiju, a Grci su se osvetili za poraz te će po prvi puta igrati za zlato na mundijalima, na kojima dosad imaju tri bronce.

Odlučio je drugi period igre tijekom koje Srbi čak 15 minuta nisu postigli gol, a Grci su poveli s nenadoknadivih 7-2.

Kod Grka je tri gola zabio Konstantinos Kakaris, dok je Srbe predvodio Strahinja Rašović s dva pogotka. Grci u finalu čekaju Mađarsku.

Šok za Španjolce

Mađari su u vrlo uzbudljivoj slavili protiv svjetskih prvaka Španjolaca 12-11 (3-3, 1-3, 3-2, 5-3) pogotkom Christian Manhercza doslovce u posljednoj sekundi. Španjolci su vodili veliki dio utakmice, u završnici i sa dva gola prednosti, ali su se Mađari čudesno izvukli. 

Španjolci u svom zadnjem napadu promašuju s igračem više, a u zadnjoj sekundi Christian Manhercz iskosa upućuje udarac, koji nekako prolazi ispod vratara Unaija Aguirrea.  Taj pogodak je pregledavao VAR, ali uzalud su bili španjolski protesti.

Manhercz je bio mađarski junak s tri pogotka, Gergo Zalanki je postigao dva, dok je kod Španjolaca veteran Felipe Peronne zabio dva gola.

Kako na Olimpijske igre?

Vaterpolisti su u Fukuoki započeli zgusnutu godinu u kojoj će imati čak četiri velika natjecanja, a sve će kulminirati Olimpijskim igrama u Parizu 2024. na kojima sudjeluje 12 reprezentacija.

S ovog Svjetskog prvenstva u Francusku će finalisti, Grčka i Mađarska, s Europskog prvenstva u izraelskoj Netanyi od 3. do 16. siječnja jedna selekcija, a sa Svjetskog prvenstva od 2. do 18. veljače u Dohi još četiri najbolje plasirane reprezentacije koje dotad nisu izborile plasman na Igre. Hrvatska, dakle, ima još dvije šanse izboriti olimpijsku vizu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu