Obavijesti

Sport

Komentari 6

Počeo je Tour of Croatia: Bole pobjednik prve etape do Splita

Počeo je Tour of Croatia: Bole pobjednik prve etape do Splita
3

Spektakularna biciklistička utrka "Tour of Croatia" počela je etapom do Makarske do Splita koju je osvojio Slovenac Grega Bole. Utrka će promovirati brojne ljepote

VIDEO

Završila je prva etapa najveće biciklističke utrke ikad održane u Hrvatskoj, "Tour of Croatia" . Na ruti dugačkoj 155 kilometara od Makarske do Splita pobijedio je Slovenac Grega Bole iz momčadi CCC Sprandi Polkowice.

Tour of Croatia

- Bila je ovo vrlo lijepa etapa za vožnju. Ne mogu biti nezadovoljan jer smo postigli sve što smo planirali uoči utrke. Moja je pobjeda plod mukotrpnog rada cijele momčadi. CCC Sprandi odlična je ekipa puna dobrih biciklista. Dobro smo uigran tim i potvrdili smo očekivanja. Shvatili smo ovu utrku kao generalnu probu za Giro d'Italiju, zasad sve ide po planu - izjavio je pobjednik.

Od hrvatskih je vozača najbolji bio Josip Rumac (Adria Mobil) na 30. mjestu, iza njega u cilj je ušao Radoslav Rogina iz iste momčadi, a Emanuel Kišerlovski iz Meridiana Kamen Teama bio je na 35. poziciji.

- Zadovoljan sam. Radili smo za našeg prvog vozača Kumpa i odradili dobar posao. Od sutra počinje skupljanje bodova. Volio bih samo da u nastavku utrke bude manje vruće i manje vjetrovito - rekao je Rumac.

Hrvatska uzduž i poprijeko

Trasa utrke podijeljena je u pet etapa : nakon održanog uvodnog dijela, u četvrtak se vozi od Šibenika do Zadra (204 km), potom od Nacionalnog parka Plitvička jezera do Učke (230 km), od Pule do Umaga (155 km), a završava dionicom od Svetog Martina na Muri do Zagreba dugoj 177 kilometara. Sveukupno, dakle, 920 kilometara u pet dana.

"Tour of Croatia" sjajan je promotor prirodnih ljepota "Lijepe naše" jer prolazi kroz devet gradova , šest županija , dva nacionalna parka (Krka, Plitvička jezera) te tri parka prirode (Biokovo, Velebit i Učka).

Prijenose utrka možete pratiti do petka od 14:30 do 16 sati te u subotu i nedjelju od 13:45 do 15:30 na HRT 2 . Sliku preuzima i renomirani Eurosport na prvom i drugom kanalu, a bicikliste možete gledati i uz samu stazu uživo tijekom utrka.

Potencijal utrke prepoznala je i Međunarodna biciklistička federacija (UCI) koja ju je klasificirala u prvu kategoriju , odmah iza najpoznatijih utrka iz Grand Tour serije, među kojima su Tour de France, Giro d'Italia i Vuelta a España.

Natječe se 149 biciklista iz 19 momčadi, a dodijeljivat će se crveno-bijela (ukupni pobjednik), bijela (najbolji vozač mlađi od 23 godine), zelena (najbolji vozač na brdskim ciljevima) te plava majica (najbolji vozač na prolaznim ciljevima).

Od Hrvata sudjeluju Emanuel Kišerlovski, Mateo Franković, Bruno Maltar i Endi Širol, članovi jedine hrvatske momčadi Meridiana Kamen Team , potom Radoslav Rogina i Josip Rumac (slovenski Adria Mobil ) te Matija Kvasina (austrijski Team Felbermayr Simplon Wels ).

Pogledajte završnicu i najbolje trenutke prve etape "Tour of Croatia".

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku