Obavijesti

Sport

Komentari 0

Grizzliesi se nadaju preokretu: Moramo ostati samouvjereni

Grizzliesi se nadaju preokretu: Moramo ostati samouvjereni
1

Grizzliesi su u prvom krugu doigravanja nadoknadili zaostatak od 0-2, no ako to misle učiniti protiv Spursa morat će odigrati na razini drugog poluvremena zadnje utakmice

VIDEO

Memphis Grizzliesi u finalu Zapadne konferencije zaostaju 0-2, no vjeruju da se mogu iskopati iz rupe kao što su to učinili u prvom krugu doigravanja protiv Clippersa. Mnogo statističkih podataka im ne ide u prilog, a možda najgore zvuči onaj da niti jedna momčad nije dobila različite serije u playoffu nakon što je izgubila prve dvije utakmice.

- Moramo vjerovati. Moramo ostati samouvjereni. Moramo vjerovati. U drugoj utakmici smo cijelo vrijeme gubili, ali smo se uspjeli vratiti i izborili produžetak, stoga moramo biti samouvjereni i vjerovati jedni u druge - kaže Zack Randolph, a Tony Allen se nadovezao:

- Stvar je vrlo jednostavna. Gubimo 2-0 i moramo obaviti posao pred svojim navijačima kao što su Spursi pred svojim. Zaista nije previše komplicirano.

Za razliku od prve utakmice u kojoj su slavili s uvjerljivih 105:83, Spursi su u drugoj do trijumfa stigli tek u produžetku nakon što su prokockali prednost od 18 poena. U dodatnih pet minuta imali su dovoljno snage, koncentracije i iskustva da pobjede s konačnih 93:89.

- U dobroj smo poziciji, ali ako se prisjetite, bili smo i lani. Samo zato što smo dobili prve dvije utakmice ne znači da ćemo proći dalje. Moramo dobiti barem jednu u Memphisu, a kada bi to bila odmah ova treća to bi bilo sjajno. Bili smo u ovoj situaciji i znamo da nije gotovo sve dok netko ne dođe do četiri pobjede stoga moramo ostati ponizni, naporno raditi i pokušati ukrasti jednu ovdje - izjavio je Manu Ginobili, koji u seriji postiže samo 7,5 poena uz ukupan 5/12 šut iz igre.

Kao i dvije večeri ranije Spursi su u utorak bolje otvorili utakmicu, 7:0 serijom, a nakon osam minuta igre vodili su 15:7, da bi onda do kraja prve dionice ostali bez poena. Obje su se momčadi u prvih 12 minuta mučile sa šutom pa se u drugu četvrtinu ušlo s rezultatom 15:13 za Spurse. Pet minuta prije poluvremena na semaforu je stajalo 33:30, a onda su Grizzliesi upali u veliku krizu i do odlaska na odmor postigli su tek jedan poen, a promašili su čak 14 uzastopnih šuteva. Mašinerija Gregga Popovicha je to iskoristila i na poluvrijeme otišla s vodstvo 46:31. Za njih očajnu drugu četvrtinu Grizzliesi su okončali sa 7/29 (24,1 %) šuta iz igre, a posebno su bili loši Zach Randolph (0/7) i Tony Allen (0/4), koji su ostali su bez poena. Na drugoj strani je sve ulazilo, posebno trice (4/8), a najzaslužniji za to bio je Tony Parker koji je u deset minuta druge četvrtine podijelio šest asistencija. I na početku nastavka su Spursi bili bolja momčad pa su nakon četiri i pol minute igre otišli do najvećih + 18 (59:41). Tri minute prije kraja trećeg perioda Grizzliesi su i dalje bili na minus 18 (72:54), ali su se do ulaska u posljednju četvrtinu uspjeli približiti na 76:64.

Trica Parkera osam minuta prije kraja donijela je Spursima 83:70 vodstvo i činilo se kako bismo mogli gledati kamilicu završnice iz prve utakmice, no nekoliko pogrešaka domaćina uzrokovanih dobrom obranom Grizzliesa vratilo je neizvjesnost u dvoboj. Momci iz San Antonija su od Parkerove trice postigli samo dva poena, a promašili su zadnjih osam šuteva zaredom. Grizzliesi su napokon našli petoricu koja se može oduprijeti domaćinima i vratili se u utakmicu uz probuđenog Zacka Randolpha i Quincyja Pondextera, a pomogli su im nepotrebni prekršaji Matta Bonnera i Manua Ginobilija. Nakon što je 18 sekundi prije kraja Mike Conley pogodio za 85:85, Tim Duncan je imao priliku donijeti pobjedu Spursima, ali težak šut nije ušao pa je utakmica otišla u produžetak.

Duncan se u dodatnih pet minuta potpuno iskupio pogodivši tri od pet šutova, a nadu Grizzliesima je vratio Jerryd Bayless koji je 17 sekundi prije kraja smanjio na 91:89. Parker je na drugoj strani pogodio jedno od dva bacanja, ali u 11 sekundi Grizzliesi nisu uspjeli smisliti ništa bolje od nerezonske trice Baylessa, koji nije pogodio, a pobjedu Spursa slobodnim bacanjem je potvrdio Cory Joseph.

- Jako me razljutilo što smo uspjeli izgubiti onako veliku prednost, ali bili smo dovoljno dobri u produžetku i nismo dozvolili da nas gubitak vodstva poljulja. Važno da smo zgrabili i drugu pobjedu -  govorio je Tim Duncan, koji je upisao učinak od 17 poena ( 6/14), devet skokova i tri asistencije, a prikupio je i četiri blokade te postao prvi NBA igrač koji je u utakmicama doigravanja došao do brojke od 500 "banana". Ujedno se iskupio za lošu izvedbu u prvom susretu kojeg je završio sa samo šest poena (3/9) i deset skokova.

Nakon što su dvije večeri prije iz igre gađali sa 52,6 posto uspješnosti i ubacili rekordnih 14 trica u 29 pokušaja Spursi su u utorak limitirani na 43,4 posto šuta (36/83) uključujući 9/25 za tri poena, no to ih nije previše smetalo budući da su Grizzliesi pogodili tek 33/97 lopti iz igre (34 %) te 5 od 17 trica.

- U prvom poluvremenu su nas nadtrčali što im je omogućilo mnogo laganih poena. Bili su vrući. U drugom dijelu smo uspjeli nametnuti naš stil košarke i mislim da je to bilo puno bolje. Napali smo, ali sve funkcionira daleko bolje kad pogađate svoje šuteve - osvrnuo se Marc Gasol, koji je upisao 12 poena (4/12) i 14 skokova, a mnogo bolji nije bio ni u prvoj utakmici koju je okončao s 15 poena (7/16) i sedam skokova.

Grizzliesi su u subotu prikupili čak 16 skokova više od Spursa (60-46), no to im nije bilo dovoljno s obzirom na očajan šut iz igre, a sakupili su tek 19 asistencija, jednu više od Parkera, koji je uspio ubaciti 15 poena (6/20) uz pet skokova, tri osvojene i dvije izgubljene lopte.

Svi članovi početne petorke Spursa postigli su dvoznamenkasti broj poena, a kod Grizzliesa samo Gasol, Randolph i Conley. Mike Conley je ubacio 18 poena (6/14), kao i Jarryd Bayless, dok je Z-Bo završio s 15 poena (6/18) i 18 skokova nakon što je u prvoj utakmici ostao na samo dva koša uz 1/8 šut iz igre, a imao je sedam skokova.

Grizzliesi su imali slobodnu srijedu, dok su u četvrtak i petak trenirali s posebnim fokusom na obranu, a Spursi su imali radnu srijedu i četvrtak te slobodan petak. Zanimljivo, od zadnjih 20 međusobnih dvoboja čak 17 je dobila momčad koja je bila domaćin. Spursi su u regularnom dijelu sezone izgubili oba susreta u Memphisu, a u mislima im je sigurno konferencijsko finale od lani kada su prokockali 2-0 vodstvo.

- Znamo da igraju sjajno kod kuće. Imaju glasnu publiku koja ih dodatno nabrije. Vjerojatno će pogoditi više šuteva stoga moramo biti spremni na to - upozorio je Boris Diaw.

Njegov sunarodnjak, Tony Parker ima lakšu ozljedu mišića lista, no magnetska rezonanca nije pokazala teže oštećenje pa bi Francuz i večeras trebao ulazima razbijati domaću obranu.

- Sve je u redu. Osjećam da ću do subote biti dobro - rekao je Parker, koji već neko vrijeme ima problema i sa Ahilovom tetivom.

Iako su se pojavile glasine kako bi u petorku Grizzliesa mogli ući Pondexter i Bayless od toga gotovo sigurno neće biti ništa, no budući da su mnogo konkretniji od Allena i Princea može se očekivati njihova nešto veća minutaža. Iako su je izgubili, druga utakmica je bila sve što su momci iz Memphisa mogli poželjeti pred odlazak na vlastiti parket, okrenuli su momentum u svoju korist, no svjesni su da će morati odigrati još bolje ukoliko žele izjednačiti seriju.

- U istom smo čamcu kao kada smo napustili LA. Gubimo 2-0. Moramo otići doma i dobiti obje utakmice. Svjesni smo da neće biti lako, a to je naša situacija. Moramo ostati svoji i shvatiti da ne smijemo mijenjati svoj identitet bez obzira protiv koga igramo - izjavio je trener Lionel Hollins te nastavio:

- Kao što sam rekao svojoj momčadi, to što smo doma ne znači da ćemo samo tako pobijediti. Moramo izaći na teren i zaigrati mnogo bolje. Zasad nema potrebe mijenjati startnu petorku iako smo izgubili drugu utakmicu u produžetku, a u prvoj bili potpuno nadigrani. Moramo izaći na teren i očito igrati mnogo bolje te zadržati "servis".

Ukoliko Gasol i Randolph uspiju nametnuti svoju "volju" u reketu, šanse Grizzliesa naglo rastu, no ništa ispod razine drugoga poluvremena utakmice od utorka im neće biti dovoljno da stvore probleme uigranom orkestru iz Teksasa.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući