Obavijesti

Sport

Komentari 17

Zaustavili Šveda pa zaboravili - pobijediti! Rusi u polufinalu!

Zaustavili Šveda pa zaboravili - pobijediti! Rusi u polufinalu!
22

Grčka je odradila savršen posao u prvom poluvremenu, imala je 13 razlike, Aleksej Šved je ostao na jednom jedinom košu iz igre, ali u nastavku se razigrao, a Rusija je slavila 74-69

VIDEO

Kad zaustaviš Alekseja Šveda, napravio si pola posla. Samo, izgleda da su Grci zaboravili da utakmica traje 40, a ne 20 minuta. Zaboravili su i da se u polufinale ne ide kad slobodna bacanja izvodiš gore nego Shaquille O'Neal. 

Rusija je pobijedila Grčku 74-69 i prošla u polufinale EuroBasketa. Grci su vodili gotovo cijelu utakmicu, imali su 13 razlike, a Šved je u prvom poluvremenu bio na jednom jedinom košu iz igre šutu 1/7. No kad se koncentriraš samo na jednog igrača i, kad si ga već zaustavio, ne odeš na veću razliku, a uz to pogodiš svako drugo slobodno bacanje (O'Neil je bio na 52 posto u karijeri) , nisi ni zaslužio polufinale. 

Grčka je sjajno krenula, Calathes je bio dirigent, Printezis je trpao, a kod Rusa jedini raspoložen bio je Mozgov. Na polovici druge četvrtine na semaforu je bilo 35-22 za Grčku i polako se palio ruski alarm. Šved je samo jedanput pogodio iz igre, jedino je Mozgov nešto odigrao, ali bez pravog Šveda Rusi su bili izgubljeni.

No Grci su stali, a Rusi su malo po malo 'grickali' tu prednost i došli na samo šest razlike.  Razigrao se i Šved i u zadnjim sekundama treće četvrtine Rusi nakon dugo vremena izjednačuju (51-51), ali Grci u zadnjem napadu zabijaju za 53-51.

I tako su Grci, koji su vodili gotovo cijelu utakmicu, pali u najvažnijem trenutku. Rusi uz probuđenog Šveda odlaze na šest razlike šest minuta do kraja. Grci su se približili, ali Rusi su ostali čvrsti i igrat će za finale protiv Srbije koja je izbacila Italiju.

Na mišiće

Šved je, iako je zabio tek četiri koša u prvih 20 minuta, opet bio najbolji kod Rusije s 26 koševa i pet asistencija. Sjajni razigravač Himkija zabio je 22 koša u drugom dijelu i sedmu utakmicu zaredom na EuroBasketu zabio je 20 i više koševa. Mozgov je zabio 15 koševa uz 10 skokova, Fridzon je završio s 11 koševa.

- Ma, mogu vam pričati o taktici i ovome i onome, ali ovo smo dobili na mišiće, pogotovo na kraju utakmice - rekao je legendarni Sergej Bažarević, izbornik koji je Rusiju odveo u polufinale prvi put nakon šest godina.

Grke je predvodio Calathes s 25 koševa i sedam asistencija,  Printezis je malo stao u nastavku pa je ostao na 19 koševa, Bourousis je zabio 10.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...