Obavijesti

Sport

Komentari 125

Zvezda izgubila od Partizana, Grobari poručili Purdi: 'Ubico'

Zvezda izgubila od Partizana, Grobari poručili Purdi: 'Ubico'
6

Navijači Partizana, Grobari na svom su JNA stadionu izvjesili transparent: "Purda, ubica srbijanskih zarobljenika". Partizan je slavio 2-0 golovima Princea Tagoea...

VIDEO

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Robert Prosinečki odradio je prvi veliki trenerski izazov na klupi Crvene zvezde. U prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije izgubio je na Partizanovom stadionu JNA od domaćina 2-0. Oba je gola zabio Prince Tagoe, prvi već u 4. minuti utakmice, a drugi u 49. minuti.

Možemo napraviti podvig u uzvratu, rekao je Robert Prosinečki nakon utakmice

- Prosinečki je naša velika šansa. Možda bismo i strahovali kad bi Robi imao bogatiji trenerski životopis - rekao je uoči vječnog derbija sportski direktor Partizana Nenad Bjeković.

Prosinečkom je dosad u srpskom prvenstvu ostvario tri pobjede u isto toliko utakmica. Nakon 18. kola vodeći Partizan i dalje ima pet bodova viška. Nakon prve utakmice Kupa izvjesno je da je Partizan i ovdje u velikoj prednosti jer 2-0 nije lako dostići, pogotovo kad je riječ o derbijima Zvezde i Partizana.

- Bit će vrlo teško, ali vjerujem da možemo napraviti podvig iako Partizan ima veliki i dobar rezultat. Naravno, bio bih još veći optimist da je Borja u završnici postigao gol. Imali smo šansi, ali nedostaje nam koncentracija u završnici - istaknuo je Prosinečki nakon utakmice, a prenio B92.

Zvezda 504 minute nije zabila Partizanu na stadionu JNA, a Prosinečki će morati složiti daleko bolju taktiku za uzvrat ako želi preskočiti vječnog rivala.

Ne želim komentirati uvrede, dodao je Robi kojem su Grobari vikali "Zvezdin četniče"

Na tribinama se skupilo oko 30.000 navijača, a na južnoj tribini Partizanova stadiona, mjestu gdje se tradicionalno okupljaju najžešći navijači Partizana, Grobari, pojavio se transparent: "Purda, ubica srbijanskih zarobljenika". Transparent je stajao cijelo prvo poluvrijeme na tribini, a u nastavku su ga uklonili.

- Dominirali smo u prvom poluvremenu, propustili četiri šanse za postizanje gola i trebamo žaliti što na odmor nismo otišli s rezultatskom prednošću. Brzi gol u drugom poluvremenu je otvorio utakmicu, tim razdobljem nisam zadovoljan, zato smo izgubili - rekao je Robi koji nije želio komentirati uvrede navijača Partizana.

Srpski navijači, tradicionalno poznati po svojim ekstremnim nacionalističkim stavovima, transparentom su reagirali na odustajanje sprskog tužiteljstva od progona Tihomira Purde. No nije tu bio kraj provokacijama. Grobari su skandirali Prosinečkom "Zvezdin četniče", a igračima Crvene zvezde vikali su "ustaše". Uzvratna utakmica je na Marakani 6. travnja.

Prva utakmica polufinala Kupa Srbije:

Partizan - Crvena zvezda 2-0 (Tagoe 4', 49')

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve