Obavijesti

Sport

Komentari 30

'Grom je udario i svi smo pali. Ali ništa nas neće zaustaviti!'

'Grom je udario i svi smo pali. Ali ništa nas neće zaustaviti!'
5

Dvije godine zaredom bili smo drugi. Ma, ništa nas nije moglo spriječiti u lovu na titulu, rekao je igrač Dalmacije Ivica Jukić, nakon subotnje 29-25 pobjede protiv Ljubljane koju je obilježio udar groma na zagrijavanju

VIDEO

Igralište u Sinju, predzadnje kolo Regionalne ragbi lige. Dalmacija protiv Ljubljane, prvoplasirane momčadi lige. Igrači izlaze na zagrijavanje, nebo se otvara i grom pogađa ravno u centar. Bum! Odjeknulo je poput eksplozije.

- Padala je lagana kiša te je ubrzo počelo grmjeti. Kad je puklo, bilo je to kao eksplozija, gotovo nevjerojatno. Svi smo pali na pod, a najbliže udaru bio je Ivica Jukić, koji je nakratko ostao nepomično ležati - rekao je kapetan Dalmacije i hrvatske reprezentacije Marko Grčić. 

Ako mislite da je bilo odgode utakmice, pogrešno mislite. Ovo su ragbijaši i dio njihove kulture je igranje po svim vremenskim uvjetima. Na njihovim utakmicama nećete vidjeti bacanje po terenu, glumatanje i zadržavanje vremena.

Nije to nogomet.

- U prvi tren nisam shvatio što se dogodilo, osjećao sam samo veliki pritisak u glavi, no to je ubrzo prošlo; nakon toga sam odigrao cijelu utakmicu i sve je završilo odlično - rekao je Ivica Jukić, koji je bio najbliže udaru groma.

Nikakvih težih posljedica na sreću nije bilo, a vidno ošamućeni igrači otišli su u svlačionicu gdje su se ubrzo smirili. Otkazivanje susreta za igrače ni u jednom trenu nije bila opcija, a nakon pola sata čekanja, u Sinju je zasjalo sunce.

- Dvije godine zaredom bili smo drugi te sa sve većim nestrpljenjem čekamo svoj prvi naslov. Biti prvak Regionalne lige nije mala stvar, tako da za utakmicu s Ljubljanom nismo mogli biti spremniji; ništa nas nije moglo spriječiti u napadu na trenutno prvoplasiranog slovenskog prvaka - dodao je Jukić, prenosi službena stranica Hrvatskog ragbijaškog saveza.

Utakmica je počela s pola sata zakašnjenja, Dalmacija je dominirala od početka. Nikola Pavlović već u trećoj minuti pogotkom iz kazne dovodi Dalmaciju u vodstvo, za što na isti način ubrzo uzvraćaju i gosti, a u 13. minuti Toni Miloš, uz pretvaranje Pavlovića, podiže rezultat na 10:3. Ljubljana postiže još jedno polaganje, koje ne uspijeva pretvoriti.

Dalmacija se polaganjem Prološćića, uz još jedno uspješno pretvaranje Pavlovića, odvaja na 17:8 na poluvremenu. Ljubljana u nastavku malo preuzima inicijativu te postiže još dva polaganja, no Dalmacija se bori te preko Klarić – Kukuza, Majića i Pavlovića rutinski privodi susret kraju te s konačnih 29:25.

Uz utakmicu manje, Dalmacija sad ima samo bod zaostatka za vodećom Ljubljanom.
  
- Slijedi zenički Čelik u posljednjem kolu, spremni smo te se nadamo da će se rezultat i u Zagrebu poklopiti u našu korist. Ako konačno osvojimo naslov, u Sinju će se slaviti tri dana i tri noći -  dodao je Jukić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''