Obavijesti

Sport

Komentari 39

Pep: Svaki mjesec želimo 100 igrača, jedan od njih je i Olmo

Pep: Svaki mjesec želimo 100 igrača, jedan od njih je i Olmo
1

Zadnji put prije utakmice protiv Dinama na Maksimiru, pred novinare su izašli Ilkay Gündogan (29) i trener Pep Guardiola. Engleske kolege i nije previše zanimao Dinamo, a Pep kaže da bi pobjeda domaćih iznenadila

VIDEO

Dinamo je bio iznenađenje od samog početka, Petković i brzi igrači poput Oršića i Olma. Mogu napraviti velike stvari, a naprave li to i sutra bit će pravo iznenađenje. Kvalificirali smo se za sljedeću rundu, ali igrat ćemo u najjačem mogućem sastavu, objasnio je španjolski strateg Josep Guardiola (48) i tako riješio dileme o mogućem odmaranju svojih pulena u utakmici protiv 'modrih'.

POGLEDAJTE VIDEO

Josep Guardiola i Ilkay Gundogan najavljuju utakmicu s Dinamom.

Josep Guardiola i Ilkay Gundogan najavljuju utakmicu s Dinamom... Reporter: Hrvoje Tironi

Objavljuje 24sata Sport u Utorak, 10. prosinca 2019.

Dinamo čeka odlučujući susret protiv Manchester Cityja na Maksimiru, a želi li prezimiti u Europskoj ligi, treba pobijediti ili navijati da Atalanta ne pobijedi Šahtar. No pobjedom Talijana nad Ukrajincima i pobjedom "modrih" nad "građanima" u Zagrebu Dinamo će se dokopati osmine finala Lige prvaka.

Englezima ova utakmica bodovno ne znači ništa, već igraju za čast, a engleski novinari nisu davali previše pažnje nadolazećem protivniku otočkog kluba. Postavili su tek par pitanja.

- Iskreno, ne znam puno o Dinamu u HNL-u. Ali protiv Atalante nije samo konačni rezultata s Maksimira bio impresivan, već i igra. Pokazali su da su jak protivnik i u prvoj našoj utakmici bili su težak test. Svih 90 minuta bilo je teško te sutra očekujem još težu utakmicu uz potporu njihovih navijača - rekao je veznjak Cityja, Ilkay Gündogan (29).

Manchester City v Shakhtar Donetsk - UEFA Champions League - Group C - Etihad Stadium

'Građani' su prošli među najboljih 16 u Ligi prvaka pa se spominjalo kako bi Guardiola mogao izmiješati sastav, no to je trener Cityja demantirao.  

- Dobro je biti što brže osigurati plasman dalje, ali imamo odgovornost prema samima sebi. Imamo puno talenta u ekipi te bi sve druge opcije osim dati sve od sebe sutra bile vrlo glupe. Želimo odigrati što bolju utakmicu - rekao je Gündogan.

Ove se zime mnogo spominjalo kako je Dani Olmo (21) na meti 'građana' koji su za njega spremni izdvojiti i 40 milijuna eura.

- Olmo nije nikakvo iznenađenje jer je bio jedan od najboljih mladih igrača Barcelone. Ići će on u velike klubove, drago mi je da se tako dobro snalazi kako u HNL-u tako i u Ligi prvaka. Mi svaki mjesec želimo potpisati sto igrača, a Olmo je sigurno jedan od njih - našalio se Guardiola.

Milano: Atalanta protiv GNK Dinamo u 5. kolu UEFA Lige prvaka

Samopouzdanje nije na razini kakvoj je bilo prošle sezone, ali...

- Nemamo toliko samopouzdanja koliko smo imali prije, no moramo reći da smo mentalno vrlo jaki i da je situacija u svlačionici vrlo dobra. Sutrašnja utakmica počinje sa 0:0, kao i svaka druga te ćemo dati sve od sebe da sutra pobijedimo. Nije to ništa neobično, imamo dvije super sezone iza nas i teško je ti treću biti na tako visokoj razini- rekao je Cityjev veznjak i dodao:

- Izazov je biti na vrhu, a mi se moramo vratiti na prethodnu razinu i poticati jedni druge kako bismo bili što uspješniji. To je tako ne samo u nogometu, već i u životu. Ponekad moraš i izgubiti, a što više gubiš primjećuješ da se želiš vratiti na stare staze uspješnosti, a na tome ćemo raditi i sutra - zaključio je Gündogan.

Engleze više zanima Premiership

Engleski novinari svoju su pažnju prebacivali na mladog Phila Fodena (19) te na loše igre Cityja u Premiershipu. Podsjetili su španjolskog stratega na njegovu izjavu da je City daleko od Liverpoola i Barcelone.

- Igrom smo tamo, ali sastavom nažalost još nismo. Možda ćemo dosegnuti tu razinu u nadolazećem prijelaznom roku - rekao je Pep i dodao o Fodenu.

Premier League - Manchester City v Chelsea

- On i dalje ne govori mnogo, ali na terenu nije uopće sramežljiv. Ove je sezone rastao i napredovao. Kad mu lopta nije u nogama mora više razmišljati, ali na treninzima je vrlo dobar i on će biti dobar igrač. Naša je želja da zamijeni klupsku legendu, Davida Silvu (33). Ima vrlo dobar ritam za nekog od 20 godina, a kad će imati više minuta i odrastati, postat će izvrstan igrač - zaključio je trener Cityja.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom