Obavijesti

Sport

Komentari 33

Gube utrku pa tuku po Juveu: Ma njima suci ništa ne smiju...

Gube utrku pa tuku po Juveu: Ma njima suci ništa ne smiju...
1

Imamo probleme sa sucima u smislu njihovog posebnog odnosa prema Juventusu koji je u vlasništvu najmoćnije obitelji u Italiji. Trebali su biti žešće kažnjeni poslije Calciopolija, kaže predsjednik Napolija

VIDEO

Palile su se baklje, priređivali dočeci, slavilo se kao nikada u Napulju poslije pobjede Napolija nad Juventusom (1-0) 22. travnja.

Lorenzo Insigne slavio je u Torinu kao da je osvojio naslov prvaka iako je zaostajao bod za liderom, neki navijači su već tetovirali tu pobjedu misleći da je to to.

Ukratko, očekivalo se da će vladari Apenina konačno pasti. Nakon šest godina strašne dominacije...

A onda, već iduće kolo, Juve je dobio Inter, a Napoli izgubio od Fiorentine, svi snovi u Napulju su se ugasili, od naslova, čini se, opet neće biti ništa.

S tim se teško nosi njihov vlasnik, Aurelio De Laurentiis, alfa i omega kluba. Opet su suci na tapeti.

- Imamo probleme sa sucima u smislu njihovog posebnog odnosa prema Juventusu koji je u vlasništvu najmoćnije obitelji u Italiji. Trebali su biti žešće kažnjeni poslije Calciopolija, ali ništa se nije dogodilo. Kako očekivati da se suci suprotstave obitelji Agnelli? Protiv Fiata? Protiv centra moći? Prije nego što sudac nešto uradi, mora razmisliti 20 tisuća puta - sipao je filmski magnat.

- Suci rade protiv nas, ne bi trebali biti dio našeg nogometnog saveza. Trebamo ih unajmljivati kao slobodne agente i onda ih suspendirati ako naprave tri greške. Klubovi financiraju nogomet i zato suci trebali biti van saveza Italije. Ne želim unositi crne misli, ali nešto se ovdje čudno događa - dodaje.

Smeta mu i način na koji se koristi VAR. Prije uvođenja tehnologije u nogomet govorilo se da suci pomažu Juventusu pa je sucima potrebna pomoć, a danas kad se tehnologija implementirala u igru, smatra se da baš ona pomaže torinskom klubu.

- Sucima treba oduzeti pravo biranja kada će se VAR koristiti. Svaki trener treba makar dvaput imati pravo na VAR tijekom utakmice. Sigurno bi imali i neki bod više da se VAR koristio marljivije. Fali nam nekoliko penala zbog kojih bi sada tablica drugačije izgledala i to u našu korist - smatra De Laurentiis.

Pun bijesa opalio je i po sucima diljem Europe, posebno onim iz Lige prvaka. Nije važno što je njegov klub ispao u skupini sa Feyenoordom i Šahtjorom pa kasnije, kako bi se posvetili osvajanju 'scudetta', namjerno bojktorirao natjecanje u Europskoj ligi.

- Kako je moguće da suci ne vide igranja rukom U Ligi prvaka?! Bayern nije trebao ispasti od Reala, što ćemo s Romom? Ukradena su im dva penala protiv Liverpoola, zaslužili su barem produžetke. Iza nogometa postoje i jaki ekonomski interesi, sponzori i moćne TV kuće. Što mislite da nekome više odgovara finale Bayern - Roma od finala gdje su klubovi iz Španjolske i Engleske? To su dvije najmoćnije zemlje po prihodima u nogometu i imaju najveći rejting. Kad Uefa sljedeće sezone bude tražila sponzore, lakše će ih naći kada im pokaže brojke s ovog finala nego da su igrali Roma i Bayern - kaže De Laurentiis.

Problema u Napulju je, čini se, previše. Sada bi klub mogao ostati i bez trenera Maurizija Sarrija koji bi mogao u Chelsea.

- Razgovarali smo i zamolio me da pričekam. Razgledamo tržište, najbolji za nas bi bio Marco Giampaolo, tu je i Simone Inzaghi, Antonio Conte bio bi savršen... Ne plašimo se krenuti naprijed, sa Sarrijem ili bez njega - završava predsjednik Napolija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica