Obavijesti

Sport

Komentari 45

Gudelj: Dugo nisam vidio ovako ozbiljnu momčad. Hajduk može s pravom konkurirati za titulu

Gudelj: Dugo nisam vidio ovako ozbiljnu momčad. Hajduk može s pravom konkurirati za titulu

Na svakom mjestu Leko ima kvalitetnu zamjenu koja može uskočiti u prvu momčad, a Rokas Pukštas može biti europska klasa. Taj momak ima sve predispozicije, rekao je Ivan Gudelj

VIDEO

Legendarni nogometaš Hajduka Ivan Gudelj (62) osvrnuo se na pobjedu "bilih" u nedjeljnom Jadranskom derbiju protiv Rijeke na krcatom Poljudu. Nakon gubitka Superkupa, momčad Ivana Leke u devet je dana pobijedila Dinamo i Rijeku i zasjela na vrh ljestvice HNL-a, iza Osijeka, koji ima bolju gol-razliku.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Hajduk - Rijeka 1-0

Pokretanje videa...

Hajduk - Rijeka 1-0 (sažetak) 07:34

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

- Hajduk je u svim segmentima igre nadigrao Rijeku, iznimno je posložena momčad. Bravo za Ivana Leku i navijače koji su dali veliki obol. Ne sjećam se da je Rijeka cijelu utakmicu uputila udarac u okvir gola. Hajduk je bio od prve minute agresivan, dobar i pokretljiv. Rijeka je pogodila stativu i to je sve što je bilo. Hajduk je bio opasan preko Livaje, Rijeka pokušavala dugim loptama, prebacivala strane. Hajduk je stvarno bio kvalitetan - rekao je Gudelj za MAXSport i nastavio:

- Hajduk s pravom ove godine može konkurirati i biti jedan od glavnih favorita za prvo mjesto jer na svakom mjestu ima kvalitetnu zamjenu koja može uskočiti u prvu momčad.

Domaći su grizli, prijetili preko Marka Livaje, dok se Rijeka uglavnom branila.

- Hajduk nije dozvolio igračima Rijeke da dođu do izgledne situacije. Nije Rijeka bila slaba koliko je Hajduk bio dobar. Do 20. minute, dokad je bilo odmjeravanje snaga, Rijeka je bila čvrsta i skratila prostor Livaji. Ali ne možete držati 90 minuta koncentraciju da takav igrač ne dođe u situaciju kao što je bilo u dva, tri navrata, da možda i riješi situaciju - rekao je Gudelj.

Split: Utakmica 2. kola SuperSport HNL-a između HNK Hajduk i HNK Rijeka

Pukštas? To je momak koji ima sve

Junak pobjede opet je bio mladi litavski Amerikanac Rokas Pukštas (18), kao i na Maksimiru.

- Pukštas je i kroz juniorsku ligu zabijao i glavom. Vezni igrač zabio je Dinamu odlučujući gol, pa i danas... Treba se naći na toj poziciji. Citirao bih Biću Mladinića, kad vezni igrač koji daje 8-12 golova, može biti europska klasa. To je momak koji ima sve predispozicije, ulazi u prostor. Danas možete zadržati sve igrače osim Messija i Maradone, a samo se prostor može čuvati.

Nastavio je Gudelj hvaliti "majstora s mora".

- Hajduk je ozbiljna momčad, dugo nisam vidio ovako ozbiljnu i discipliniranu momčad. Dugo je prvenstvo, mogu se dogoditi neki kiksevi i ozljede, ali Hajduk ima toliki roster kvalitetnih igrača koji mogu u svakom trenutku zamijeniti jedni druge. Svakom igraču treba vremena za adaptaciju, Ivan je vrhunski trener. Puno je govora o sreći, ali treba je isprovocirati - rekao je.

- Bića Mladinić je rekao: ako se odnosiš pošteno prema lopti, ona će ti vratiti kad-tad. Hajduk je dobro pripremljen i spreman i to nije sreća. Hajduk je danas bio odličan, a Rijeka nije imala ništa osim te jedne situacije u drugom poluvremenu, kad je fijuknulo pokraj gola - smatra Ivan Gudelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"
Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu, rekao je hrvatski reprezentativac