Sport

Komentari 89

VIDEO Gvardiol je nasmijao sve: Ma pojma nemam što pričam...

VIDEO Gvardiol je nasmijao sve: Ma pojma nemam što pričam...

"Ovo je pobjeda za budućnost... U stvari pojma nemam što pričam", rekao je simpatični Joško i nasmijao sve prisutne na presici nakon velike pobjede hrvatske reprezentacije...

Joško Gvardiol danas je odigrao tek osmu službenu utakmicu u dresu hrvatske reprezentacije. Ali kakvom lakoćom, smirenosti, finoćom odiše ovaj mladić nije ni čudo što je od samog dolaska u A vrstu vatrenih zacementirao svoje mjesto u prvih 11. Pazite, ne poziciju, nego mjesto... jer on može igrati stopera, beka, a i u napadu je fantastičan.

Zagrebački tinejdžer još je jednom pokazao da se radi o nevjerojatnom talentu koji s 19 godina djeluje toliko iskusno kao da iza sebe ima već tisuće utakmica. Svoj je posao odradio bez greške, a njegova energija daje nemjerljiv doprinos igri Hrvatske. 

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Croatia v Russia

- Ovo je pobjeda za budućnost... U stvari pojma nemam što pričam - rekao je simpatični Joško i nasmijao sve prisutne, a onda se malo uozbiljio:

- Stajali smo visoko tako da nisu imali vremena disati. Šteta što nismo postigli još koji pogodak jer imali smo dosta šansi, ali nećemo se žaliti jer idemo u Katar. Nije bilo danas lagano igrati u ovim uvjetima, no pokazali smo da dišemo kao jedno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nakon fantastičnog uspjeha u taboru 'vatrenih' očito vlada odlična atmosfera, a kako i ne bi. Dečki, zaslužili ste ovo! Gvardiolu će SP u Kataru biti drugo velike natjecanje nakon što je ovog ljeta na Euru odigrao 330 od 350 minuta koliko je Hrvatska provela na travnjaku. A tamo je i debitirao. Nismo ni svjesni kakvog dragulja imamo...

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Croatia v Russia

- Ne znam s čime bih počeo. Svi smo presretni što je ovako završilo, što je atmosfera bila ovakvo. Pokazali smo što je Hrvatska i što je hrvatski narod. Dominirali smo i zasluženo pobijedili i plasirali se u Katar. - nadovezao se Borna Sosa koji je također odigrao fantastičnu utakmicu.

Odlični bek Stuttgarta sudjelovao je kod (ne)sretnog gola Kudrjašova.

Naravno da sam sretan, ali to je bio samo sklop okolnosti. Ali to nije ni važno, nego sreća svih nas nakon tog gola i svih prilika što smo stvorili u ovoj utakmici. Bila bi tuga nismo pobijedili danas. Nismo ni u jednom trenutku pokazali da ne želimo zabiti taj gol. Utakmica traje 90 minuta, i eto, vratilo nam se.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Croatia v Russia

Očekivanja od Svjetskog prvenstva? Što mogu tamo napraviti mlađe snage, ponoviti uspjeh iz Rusije?

- Sigurno da smo zadovoljni. To je velika stvar, ali nisam si osigurao mjesto u Kataru. Ima još godinu dana do Katara i puno znojenja i nadam se da ću osigurati svoje mjesto za Katar - rekao je ponizni Joško.

Najčitaniji članci