Obavijesti

Sport

Komentari 29

Gvardiol i Leipzig srušili City i ostali u Europi, Mbappe i Messi zabili sva četiri gola PSG-a

Gvardiol i Leipzig srušili City i ostali u Europi, Mbappe i Messi zabili sva četiri gola PSG-a
3

Manchester City i PSG osigurali su već prolazak u osminu finala, dok su Leipzig i Club Brugge borili za treće mjesto. Leipzig je s 2-1 pobijedio City, a PSG Belgijce s 4-1

VIDEO

 

Okončano je natjecanje u skupini A Lige prvaka te je riješena jedina nepoznanica u tom okruženju. Treće mjesto i Europsku ligu izborio je Leipzig pobijedivši Manchester City 2-1.

remda je vodeća momčad Premier liga diktirala ritam igre, pogotovo u drugom poluvremenu, City je igrao prilično sporo i uglavnom nezainteresirano pa su i ti napadi djelovali uglavnom bezazleno po domaćina.

Inače, Leipzig je poveo u 24. minuti golom Szoboszlaija, dok je u drugom dijelu prvu pravu opasnost domaćin pretvorio u gol i 2-0 (Andre Silva). Do kraja je Mahrez smanjio na 1-2, kao što je crveni karton kod gostiju zaradio Walker.

Champions League - Group A - RB Leipzig v Manchester City

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu za Leipzig koji postaje potencijalni suparnik Dinama ukoliko hrvatski prvak osvoji drugo mjesto u svojoj skupini H Europske lige.

Paris St. Germain je utakmicu protiv Club Bruggea (pobjeda 4-1) riješio nakon samo sedam minuta igre. Naime, toliko je trebalo Kylianu Mbappeu da postigne dva gola. Prvi puta je suparničkog vratara matirao nakon točno sedamdeset sekundi, dok je u 7. minuti vrlo lijepo zahvatio loptu u trku te zabio za 2-0 nakon asistencije Di Marije. Prvo poluvrijeme okončao je Lionel Messi golom u 38. minuti za 3-0 (asistencija Mbappea).

Champions League - Group A - Paris St Germain v Club Brugge

U nastavku ovog kišnog ogleda novi je pogodak dodao Messi (kazneni udarac), kao i Rits za goste.

Treba istaknuti da je Mbappe ovom utakmicom došao do impozantne statistike u dosadašnjih 50 odigranih utakmica u Ligi prvaka tijekom karijere. Zabio je 31 pogodak te je 20 puta asistirao.

 

U skupini B na vrhu se utaborio Liverpool s osvojenih 15 bodova dok će preostale momčadi voditi tijesnu bitku za prolaz u osminu finala. Porto kao drugi ima pet bodova, a Milan i Atletico Madrid su izjednačeni s po četiri. Portu treba pobjeda protiv Atletica kako ne bi ovisio o rezultatima drugih utakmica ili mora izvući remi uz pobjedu Liverpoola protiv Milana. S druge strane, Milanu igra samo pobjeda protiv Liverpoola uz nadu da će Atletico uzeti makar bod Portu. 

Bez obzira na ishode susreta iz skupine C, Ajax kao vodeći s 15 bodova odlazi u osminu finala, a ugostit će Sporting koji kao drugoplasirani također prolazi u daljnju fazu natjecanja. Drugi susret skupine igraju Borussia Dortmund i Bešiktaš koji će kao posljednji završiti europsku avanturu ove godine. 

Možda najzanimljiviji večerašnji dvoboj igra se u grupi D u kojoj će se Real Madrid i Inter boriti za prvo mjesto, a glavni protagonisti bit će hrvatski reprezentativci. Luka Modrić protiv Marcela Brozovića i Ivana Perišića. 'Kraljevski klub' je vodeći s dva boda više od trenutačno drugoplasiranog Intera pa u susret ulazi s hipotekom da mu je dovoljan i remi. Inter će za osvajanje skupine morati slaviti na Santiago Bernabeuu. Drugi susret iz skupine igraju Šahtar i Šerif iz Tiraspola, ali ishod utakmice bit će bez rezultatskog značaja. Moldavci trenutačnu imaju šest bodova te kao trećeplasirani odlaze u Europsku ligu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija