Obavijesti

Sport

Komentari 58

Gvardiol postao treći najskuplji 'vatreni'! Blizu je i Borna Sosa

Gvardiol postao treći najskuplji 'vatreni'! Blizu je i Borna Sosa

Transfermarkt, portal specijaliziran za nogomet, ažurirao je vrijednosti nekih hrvatskih nogometaša. Nažalost, veliki pad je doživio Andrej Kramarić koji sada vrijedi 18 milijuna eura

VIDEO

CIES Football Observatory, nezavisna institucija koja se bavi statistikom i proučava nogometno tržište, je prije nekoliko dana objavila popis najskupljih nogometaša do 23 godine, a nas je taj popis posebno obradovao.

Pokretanje videa...

Gvardiol nasmijao novinare 00:45

Na njemu se našao fenomenalni Joško Gvardiol koji vrijedi čak 80 milijuna eura! Naravno, nije riječ o trenutnoj vrijednosti nego se radi o skupu trenutne kvalitete, talenta i potencijala. A njega Joško ima napretek.

I to nikoga ne čudi. S 19 godina je postao glavni stoper naše reprezentacije, nezamjenjiv je u Leipzigu i pitanje vremena je kada će postati najskuplji hrvatski nogometaš. Iako je već sada jako blizu tome.

Transfermarkt, specijalizirani portal za nogomet, je ažurirao vrijednosti igrača iz nekoliko liga te samim time i nekim hrvatskim nogometašima. Cijena je očekivano skočila sjajnom Gvardiolu.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Cyprus v Croatia

Vrijedio je 19 milijuna eura, a od jučer se ta cifra popela na 25 milijuna eura čime je postao treći najskuplji reprezentativac iza Marcela Brozovića (40 milijuna eura) i Matea Kovačića (45). Više od njega vrijedi i Ante Rebić (32), ali njega već neko vrijeme nema u reprezentaciji.

Da je izvanserijski talent, Joško Gvardiol pokazao je još u Dinamu gdje je sa svega 18 godina postao nezamjenjiv. Taktički i tehnički potkovan, a zreo kao da već godinama igra u vrhunskom nogometu.

Hrvatska i Rusija na Poljudu igraju odlučujuću utakmicu za izravni plasman na SP

Ubrzo su se u Maksimirsku 128 sjatile brojne ponude europskih klubova koji su htjeli ugrabiti Dinamovo obiteljsko blago, a u konačnici je tu sreću imao Leipzig koji ga je doveo za 19 milijuna eura.

Iako mu je 19 godina i Bundesliga je za nekoliko stepenica više od HNL-a, fantastičnom Jošku to nije problem. Ustalio se u prvi sastav Leipziga, bilo na lijevom beku ili stoperu, on će svoj posao odraditi sjajno. Brz, neprelazan i čvrst u duelima, pravi autoritet na terenu. Za Leipzig je ove sezone odigrao 16 utakmica, zabio gol i dvaput asistirao.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Russia v Croatia

Vrijednost je porasla i Borni Sosi (23). Već nekoliko godina igra na jako dobroj razini u Stuttgartu, a u rujnu je konačno dobio šansu u reprezentaciji i nametnuo se kao prvi izbor. Odličnim igrama je privukao i pažnju velikih klubova pa je pitanje trenutka kada ćemo ga vidjeti u nekoj većoj sredini. Od danas vrijedi 20 milijuna eura, cijena je skočila i Kristijanu Jakiću koji je sada na 7,5 milijuna eura. 

Nažalost, pad je doživio Andrej Kramarić. Nogometaš Hoffenheima nije u formi ove sezone pa je posljedično vrijednost pala na 18 milijuna eura. 

Novi reprezentativac Josip Stanišić vrijedi četiri milijuna eura, Ivo Grbić 4,5, Lovro Majer ostao je na 13 milijuna eura...

POGLEDAJTE VELIKI INTERVJU S LEGENDARNIM TRENEROM ĆIROM BLAŽEVIĆEM:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu