Obavijesti

Sport

Komentari 29

Srušio Inter pa tramvajem išao kući: Vikali su mu 'catering'...

Srušio Inter pa tramvajem išao kući: Vikali su mu 'catering'...
4

Volim i dati i dobiti batine, rekao je Marko Đira, a Gvardiol se nakon fantastične utakmice svojoj kući na Srednjacima zaputio - tramvajem

VIDEO

Dinamo je i treći put u nizu u domaćoj prvenstvenoj utakmici slavio 1-0, poslije Slaven Belupa i Osijeka jednakim rezultatom u Maksimiru je 'pao' i Inter. Zagrepčani su odradili rutinsku utakmicu, a junak utakmice postao je 17-godišnji Joško Gvardiol, strijelac jedinog pogotka na utakmici.

- Presretan sam, ovo mi je tek drugi nastup, a prvi od samog starta za Dinamo. Moram reći kako su mi suigrači jako pomogli, govorili mi što i kako trebam raditi, pomagali mi svih 90 minuta. Evo, zabio sam i prvijenac, to sam mogao samo sanjati - rekao je Joško Gvardiol koji je postao i šesti najmlađi igrač (poslije Halilovića, Kovačića, Kranjčara, Ćorića i Jedvaja) koji je zabio za Dinamo u HNL-u.

GNK Dinamo i NK Inter Zaprešić u 14. kolu Prve HNL na stadionu u Maksimiru

- Nisam znao za taj podatak, sve su to odlični igrači, a zbog ovoga se sada još ljepše osjećam. Da, moram priznati bilo je i treme prije utakmice, ali kako kroz igru je onda brzo nestala. Moj gol? Uh, osjetio sam olakšanje, znao sam da se suparnik onda mora otvoriti, a da će tako nama onda biti još lakše. Mogao sam i u prvom dijelu zabiti, ali tu mi je golman dobro obranio pokušaj glavom. Srećom, iskupio sam se golom za 1-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Što su vam suigrači poručili poslije gola?

- Haha, samo sam čuo kako mi viču 'catering, catering'. To je pravilo, sigurno da ću ih sada zbog svog gola počastiti. Nisam još uspio pročitati sve poruke koje sam dobio na mobitel, ali kažem, presretan sam. Ovaj ću dan zauvijek pamtiti - završio je Gvardiol i tramvajem se iz Maksimira zaputio kući na Srednjake.

Naš 17-godišnji Joško Gvardiol je večeras prvim pogotkom u HT Prvoj Ligi srušio NK Inter Zaprešić i krenuo doma tramvajem s Maksimira! 🚋🔵🔵 Svaka čast Joško!

Objavljuje GNK Dinamo ZagrebSubota, 2. studenoga 2019.

Drugu utakmicu s punom minutažom u Dinamu je odigrao i Marko Đira koji je i prvih 90 minuta odradio protiv Intera.

- Zahvaljujem se treneru na prilici, nadam se da sam ju iskoristio. Sve je u redu sa mnom, dobio sam i dosta udaraca, ali to je moj stil igre. Volim takav nogomet, volim i dati i dobiti batina. Zadovoljan sam svojom predstavom, znam da uvijek može bolje, ali za cijelu momčad je ovo bila jako važna pobjeda. Sada stiže Šahtar, vjerujem da smo novom pobjedom dodatno podigli samopouzdanje u svlačionici - rekao je Đira.

GNK Dinamo i NK Inter Zaprešić u 14. kolu Prve HNL na stadionu u Maksimiru

Nenad Bjelica protiv Intera je zaigrao sa sedam standardnih prvotimaca, jedan od njih bio je i Dino Perić.

- Odigrali smo rutinski, Inter se povukao dosta, a meni je glavno što smo ih ostavili bez ozbiljnijih prigoda. Čim smo zabili za 1-0 sve je bilo puno lakše. Baš sam sretan što je Joško zabio taj gol, svaka mu čast. Znam kako se osjećao, ja sam počeo igrati seniorski nogomet s 19 godina, on sada ima tek 17. Dao sam mu neke savjete, mene je oduševio. Sa samo 17 godina odigrati tako hrabro i pametno, bez ikakvih grešaka, vidi se da će biti pravi igrač - rekao je Perić.

U Zaprešiću nisu bili previše tužni zbog novog poraza, nogometaši Intera dali su maksimum, a za više od minimalnog poraza nije bilo snage.

- Čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi, bili su bolji od nas. Iskreno, i nas je iznenadio početni sastav 'modrih', pa tu je bilo sedam igrača koji su igrali protiv Man. Cityja i Šahtara. Vidi se s kolikim respektom Dinamo ulazi u sve utakmice, tako to rade velike momčadi. Dogodio im se taj kiks protiv Varaždina, pitanje je koliko će ih još imati. Želim im svu sreću protiv Šahtara i u nastavku europskih ispita, a mi se okrećemo dvobojima protiv nama lakših suparnika - iskren je bio Frano Mlinar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu