Obavijesti

Sport

Komentari 77

Pomoćnog trenera Hajduka su supendirali jer je napao suca

Pomoćnog trenera Hajduka su supendirali jer je napao suca

U pobjedi nad Dinamom Hajduk će zbog 50 baklji torcidaša morati platiti 55.000 kuna, a još 5000 zbog žutih kartona Nikole i Lovre Kalinića te Livaje, kao i udaljavanja pomoćnika Dambrauskasa

Pet dana nakon derbija Hajduk - Dinamo (1-0) na gotovo rasprodanom Poljudu pred 30.038 gledatelja disciplinski sudac HNL-a Alan Klakočer odrezao je novu visoku kaznu splitskom klubu.

Hajduk je kažnjen s 55.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava domaćih, ali i gostujućih navijača tijekom utakmice, pišu službene stranice Prve HNL, i dodaju kako su torcidaši zapalili 50 baklji, od čega je jedna bačena za tartan stazu.

POGLEDAJTE VIDEO: Poljud slavi pobjedu nad Dinamom

Pokretanje videa ...

Zapaljeno je i šest bljeskalica i dvije dimne bombe zbog kojih sudac Igor Pajač ipak nije morao prekidati utakmicu iako je u jednom trenutku sredinom drugog poluvremena vidljivost bila jako loša.

U zaostalom 9. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo

Dinamo, pak, nije dobio nikakvu kaznu.

Hajduk je kažnjen s još 5000 kuna zbog momčadskog prekršaja odnosno triju žutih kartona (Nikola Kalinić, Marko Livaja, Lovre Kalinić), jedne opomene na klupi (pomoćni trener Marius Skinderis) i udaljavanja s klupe.

'Nisam znao za kiks Hajduka, to me ne zanima. Samo Dinamo'
'Nisam znao za kiks Hajduka, to me ne zanima. Samo Dinamo'

Pomoćnik Valdasa Dambrauskasa je zbog incidenta u kojem je vikao na četvrtog suca Marina Vidulina i odgurnuo ga kažnjen s dodatnih 1000 kuna i trima utakmicama suspenzije. Pajač je Litavca tijekom utakmice opomenuo jer je često izlazio iz tehničkog prostora i naposljetku ga udaljio s klupe.

U cijeloj sezoni čak 844.000 kune kazni

Iako je ove sezone debelo najgledaniji klub Prve HNL, Hajduk je morao platiti uvjerljivo najviše kazni. S ovih 60.000 kuna cifra se popela na 844.000 kuna uz dvije utakmice u kojima je sjeverna tribina bila zatvorena.

Do kraja sezone "bilima" su ostale utakmice protiv Hrvatskog dragovoljca na Poljudu, Rijeke na Rujevici, Istre na Poljudu, Dinama na Maksimiru i Rijeke na Poljudu, gdje će biti formalni gost u finalu Kupa za točno mjesec dana.

POGLEDAJTE VIDEO: URSA ZAVRŠIO U LEDENOM JARUNU