Obavijesti

Sport

Komentari 140

Hajduk doveo igrača Brightona: 'Ostavit ću srce za ovaj dres...'

Hajduk doveo igrača Brightona: 'Ostavit ću srce za ovaj dres...'

Prvi dojmovi su super, jedva čekam početi trenirati i raditi s momčadi. Pratio sam u zadnje vrijeme moje nove suigrače preko interneta, gledao sam prijateljske utakmice i vjerujem u jednu dobru priču, rekao je Mlakar

VIDEO

Hajduk i engleski premierligaš Brighton & Hove Albion dogovorili su transfer slovenskog napadača Jana Mlakara (22). Novi napadač danas se priključio pripremama "bilih" u slovenskom Zreču, nakon što je prethodno s Hajdukom potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Hajduk predstavio novi gostujući dres

Pokretanje videa...

Novi gostujući dres Hajduka VIDEO

Mlakar je nogometnu karijeru započeo je u omladinskom pogonu Domžala, odakle je 2015. godine preselio u redove Fiorentine. Neko vrijeme proveo je na posudbi u Veneziji, a zatim je 2018. prešao u Maribor, gdje je postigao 12 pogodaka u 28 nastupa. 

Ostvario je potom 2019. godine transfer u Brighton & Hove Albion te je igrao na posudbama u Mariboru, Queens Park Rangersima i Wigan Athleticu. U posljednjoj sezoni za Maribor je odigrao ukupno 32 službene utakmice u kojima je postigao 14 golova i tako postao najbolji strijelac slovenske Prve lige. 

Bio je redoviti član svih mlađih uzrasta reprezentacije Slovenije, a trenutačno je A reprezentativac. U Hajduku će nositi dres s brojem 29.

International Friendly - Slovenia v Gibraltar

- Jan je igrač koji je svojim nastupima i izvedbama u prošloj sezoni dokazao da može biti pojačanje za Hajduk. S obzirom na konstantan napredak i činjenicu da ima tek 22 godine, siguran sam da ima još puno prostora za napredak. Radi se o vrlo potentnom napadaču koji je unatoč svojoj mladosti već skupio veliko iskustvo i koji će predstavljati dodatnu vrijednost našoj momčadi. Polivalentan je napadač s osnovnom pozicijom centralnog napadača, ali podjednaku kvalitetu može pružati u svim sustavima igre s dva napadača - pojasnio je sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius pa dodao:

- Jako dobro se kreće po dubini i centralnoj zoni u prostoru, između i iza protivničkih stopera te se pravovremeno otvara u međulinijskom protivničkom prostoru. Izuzetno je pokretljiv te može kontinuirano igrati u visokom intenzitetu, pokazuje sklonost visokom presingu kao i povratnoj trci u fazi obrane. Profil je igrača koji je većinom svojih karakteristika kompatibilan našem stilu i modelu igre. Posebna vrijednost je što je Jan 1. lipnja ove godine debitirao za A reprezentaciju Slovenije.

International Friendly - North Macedonia v Slovenia

Prve dojmove iznio je i Mlakar.

- Prvi dojmovi su super, jedva čekam početi trenirati i raditi s momčadi. Pratio sam u zadnje vrijeme moje nove suigrače preko interneta, gledao sam prijateljske utakmice i vjerujem u jednu dobru priču. Iza mene je odlična sezona, sad samo gledam naprijed i nadam se da mogu ponoviti nešto slično u Hajduku. Mogu samo obećati da ću uvijek dati sve od sebe, nastojati pomoći ekipi i ostaviti srce na terenu za ovaj dres - istaknuo je Jan.

Mlakar je s Brightonom ušao u zadnju godinu ugovora pa ga se moglo dobiti po povoljnijim uvjetima, ali modalitet dogovora nije poznat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'