Obavijesti

Sport

Komentari 4

Hajduk osigurao golmansku budućnost iz vlastite Akademije

Hajduk osigurao golmansku budućnost iz vlastite Akademije

Sentić je prvi vratar Hajdukove druge momčadi, dok Silić brani za juniorsku ekipu te obojica povremeno sudjeluju na treninzima prve momčadi. Obojica su danas potpisala višegodišnje ugovore

Nakon Stipe Biuka i Marina Ljubičića Hajduk je potpisao ugovore s još dvojicom igrača iz vlastite Akademije, odnosno dvojicom golmana. Karlo Sentić i Toni Silić pridružili su se Hajdukovoj strategiji, prvi do 2026. godine, a drugi do 2024.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

- Riječ je o dva moderna, talentirana vratara, koje krasi dobra igra nogom, refleks i samo razumijevanje igre. Karlo svakodnevno trenira s prvom momčadi, svoj potencijal je pokazao braneći za Hajduk II. Ima izražene liderske osobine i snažan karakter. Toni brani za juniore iako je kadet, radi se o jednom od najtalentiranijih vratara u svojoj kategoriji. Nastavi li se ovako razvijati, ne sumnjam da ga čeka svijetla budućnost. Za njihov razvoj posebno želim istaknuti zasluge svojih kolega koji su s njima radili proteklih godina u Hajdukovoj Akademiji - kazao je trener vratara prve momčadi Hrvoje Sunara

Hajdukov junak ispunio san: Splićani ga vezali do čak 2026.
Hajdukov junak ispunio san: Splićani ga vezali do čak 2026.

Sentić je prvi vratar Hajdukove druge momčadi, dok Silić brani za juniorsku ekipu te obojica povremeno sudjeluju na treninzima prve momčadi. 

- Prije samo godinu dana potpisao sam ugovor s Hajdukom što je za mene u tom trenutku predstavljalo najveće priznanje i poticaj za daljnje dokazivanje te još predaniji rad. Zahvaljujem Klubu što je ovim produženjem ugovora još jednom pokazao koliko računa na mene. Zaista sam sretan i još jednom mogu samo obećati da ću dati sve od sebe da jednog dana zaslužim postati vratar prve momčadi i vratim ukazano povjerenje - kazao je 19-godišnji Sentić nakon produženja ugovora. 

Tri godine mlađi Silić rekao je:

- Za mene je ovo jedan od najsretnijih dana u životu, hvala Hajduku, svim trenerima s kojima sam radio i mojim suigračima. Svi oni su pomogli da pokažem svoj talent u dosadašnjem dijelu karijere i postanem bolji vratar. Svjestan sam da moram još puno raditi na sebi, učiti od svojih trenera i napredovati kako bih jednog dana ispunio očekivanja. Veliku priliku za to dobio sam promocijom u juniorsku momčad i još jednom zahvaljujem Klubu na tome.