Obavijesti

Sport

Komentari 94

Hajduk zabio šesticu, Rijeka je slavila 3-0, Zagrebov debakl...

Hajduk zabio šesticu, Rijeka je slavila 3-0, Zagrebov debakl...
14

Hajduk je pobijedio Jalžabet u šesnaestini finala Kupa 6-0. Rijeka je slavila protiv Croatije u Đakovu, Zagreb je doživio debakl kod Bjelovara (0-4), Osijek je slavio u Vukovaru 4-1

VIDEO

Hajduk je bez problema prošao gostovanje u Jalžabetu u šesnaestini finala Kupa.

Splićani su zabili niželigašu šest komada. Bašić i Hamza sve su riješili u dvije minute (18. i 20.), a u drugom dijelu Fran Tudor i Marko Futacs zabili su po dva gola.

Da nije bilo sjajnog domaćeg golmana Dejana Špicera, kojem je u jednom trenutku skandirala i Torcida, Hajduk bi slavio dvoznamenkastim rezultatom.

Špicer je utakmicu završio s 23 obrane. Sigurno će pamtiti ovu utakmicu. Ne događa se baš svaki dan da Torcida skandira protivničkom igraču. U ovom slučaju, golmanu. 

Hajduk će u osmini finala Kupa igrati protiv Solina, koji je izbacio Zadar na svom travnjaku. Ta je utakmica na rasporedu 26. listopada na igralištu pored Jadra.

Nismo briljirali, ali nismo bili ni loši

- Čestitke momčadi na ozbiljnoj utakmici i svaka čast domaćinima na gostoprimstvu i borbi. Briljirao je golman Jalžabeta, ali moji momci shvatili su utakmicu ozbiljno - rekao je trener Hajduka Marijan Pušnik.

- Nismo briljirali, ali nismo bili ni loši. Hamza je pokazao da može i da ima ideju, Futacs je zabio dva gola, ali mogao je i više. Na treningu je još bolji. Toma Bašić koristi šanse, ali još je zelen - rekao je Pušnik.

Rijeka dugo lomila Đakovčane

Rijeka je odigrala prvu utakmicu nakon razbijanja Dinama na Rujevici. Kekov kolega Dragan Skočić bio je u istoj situaciji prije četiri godine. Dinamo je bio razbijen u derbiju, a Rijeku je u sljedećem susretu čekao niželigaš u šesnaestini Kupa.

Nedelišće je šokiralo Rijeku, ali Kek nije ponovio tu pogrešku iako je Rijeka dugo lomila otpor Croatije iz Đakova.

Riječani su poveli u Đakovu u posljednjoj minuti prvog poluvremena preko Gorgona. U nastavku je sve bilo gotovo u razmaku od šest minuta. Prvo je Črnic zabio za 2-0 u 51. minuti, a konačnih 3-0 postavio je Gavranović u 57. minuti.

NK Croatia Djakovo - HNK Rijeka NK Croatia Djakovo - HNK Rijeka NK Croatia Djakovo - HNK Rijeka

Blamaža Zagreba

Dugo će se slaviti u Bjelovaru nakon velike predstave protiv bivšeg prvoligaša. Trećeligaš NK Bjelovar razbio je Zagreb 4-0 i prošao dalje! Nakon prvih 45 minuta rezultat je bio 0-0, a otvorilo se u nastavku. Zagreb je od 66. minute igrao s igračem manje.

- To je nogomet, najljepša sporedna stvar na svijetu, jer se nikad ne može znati kako će završiti. Odigrali smo maksimalno i čestitam svojim igračima i presretan smo jer sada čekamo Dinamo ili Hajduk, što će biti praznik nogometa u Bjelovaru. Zagreb je ušao malo opušteno i to im se osvetilo - rekao je trener Bjelovara Mario Kos.

- Prvo čestitam Bjelovaru na zasluženoj pobjedi. Mi danas nismo bili pravi. Nakon 4-0 nemamo isprike za poraz, bez obzira što smo kod tri gola imali loptu u posjedu. Greške koje smo radili u obrani su doista nedopustive jer ih kažnjavaju i momčadi na razini treće lige - rekao je trener Zagreba Dražen Madunović.

Kup, 1/16 finala:

Jalžabet - Hajduk 0-6

Croatia Đakovo - Rijeka 0-3

Bjelovar - Zagreb 4-0

Slavia Pleternica - Split 1-2

Vukovar - Osijek 1-4

Neretvanac - Istra 1-3

Novigrad - Zelina 4-0

Rudeš - GOŠK 3-0

Solin - Zadar 1-0

Varaždin - Slaven Belupo 2-3 (nakon penala)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz