Obavijesti

Sport

Komentari 295

Senzacionalna fešta u Ukrajini: Hajdukova 'trica' Oleksandriji!

Senzacionalna fešta u Ukrajini: Hajdukova 'trica' Oleksandriji!
4

Hajduk je pobijedio Oleksandriju 3-0 u Ukrajini. Nakon prvog poluvremena koje je bilo za zaborav, "bili" su se probudili i jednom nogom zakoračili u 4. pretkolo Europske lige

VIDEO

Hajduk se vraća iz Ukrajine s velikom pobjedom koja ga je gurnula nadomak 4. pretkola Europske lige. Splićani su slavili u Oleksandriji 3-0 golovima Ćosića, Ercega i Ohandze.

Pušnik je pojačao obranu u Ukrajini, Ćosić i Nižić bili su stoperi, a Bilij je igrao osigurača u veznom redu, zajedno s Jeffersonom. U napadu je bio Said, a Franck Ohandza Zoa svoju je šansu opet čekao s klupe kao hajdučki džoker i opet je zabio.

Mučenje u prvom dijelu

Prvo poluvrijeme  u Oleksandriji bilo je za zaborav. S obje strane. Hajduk je tek jednaput pucao u okvir, Oleksandrija dvaput, ali to nisu bile izrađene šanse.  

Da su tako igrali 180 minuta teško da bismo vidjeli gol. Bio je to festival pogrešaka i dvije momčadi od koje se niti jedna nije usudila napasti niti je izgledala kao da zna kako napasti.

Dva kornera - dva gola

Pravo mučenje u Ukrajini prekinuo je Marko Ćosić prvijencem u dresu Hajduka.

Splićani su odigrali kratko nakon kornera, Vlašić je pucao, a domaći golman odbio do Ćosića koji iz blizine šalje loptu u praznu mrežu u 53. minuti.

Oleksandrija nije zabila poklone koje su im servirali igrači Hajduka.

Nakon Jeffersona, Juranović i Milić kao da su se svađali tko će na loptu, domaći imaju čistu šansu za gol, ali Lovre Kalinić fantastično brani. 

Zolja za kraj

Imala je Oleksandrija još jednu dobru šansu za izjednačenje, ali Kalinić je bio nesavladiv i pokazao je koliko znači Hajduku.

Lovre kao da je inspirirao suigrače koji su dokrajčili Oleksandriju. Prvijenac je zabio i Ante Erceg, koji je bio najviši na Sušićevo ubacivanje iz kornera u 82. minuti.

Pušnik je dao šansu i Ohandzi, a Frane Zolja zabija kao na traci. Opet je bio Hajdukov džoker i u 90. minuti postavio je konačnih 3-0 na novu asistenciju Tina Sušića. 

Velika pobjeda Hajduka, ne samo za klub već i za hrvatski nogomet koji se penje na ljestvici eurokoeficijenta i sve je bliže poziciji na kojoj bismo imali dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Pušnik: Ovo je bilo samo prvo poluvrijeme

- Iskrene čestitke igračima na izvanrednom drugom poluvremenu i vrlo vrijednoj i uvjerljivoj pobjedi - rekao je Hajdukov trener Marijan Pušnik nakon utakmice i dodao:

- Bilo je ovo super prvo poluvrijeme 180-minutnog dvoboja protiv Oleksandrije, čekamo sada uzvrat na punom Poljudu. Ali, u mislima nam je sada samo nedjeljno gostovanje protiv Splita gdje trebamo potvrditi ovu pobjedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 295
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica