Obavijesti

Sport

Komentari 74

Hajduk ima najbolji podmladak, pioniri lokosa gol razliku 49-2!

Hajduk ima najbolji podmladak, pioniri lokosa gol razliku 49-2!

Lokomotiva u pionirima ima 20 pobjeda i jedan remi (0-0 s Dinamom), Hajduku bježi 11, Dinamu čak 19 bodova. Dinamo je od tri kategorije vodeći samo u kadetima. Među juniorima vlada uzbudljiv troboj

VIDEO

Prvenstvena sezona bliži se kraju, Dinamo će u seniorskoj kategoriji ubrzo dohvatiti još jedan naslov prvaka. Zanimljive bitke vode se za mjesta koja vode u Europu, dok je sve izglednije kako će posljednje dvije pozicije zauzeti Rudeš (direktno ispadanje iz lige) i Istra 1961 koja bi trebala otići u dodatne kvalifikacije. Istina, u nogometu je sve moguće, ali teško je povjerovati da su se Rudešani ili Puljani sposobni dohvatiti osmu poziciju na kojoj je Slaven Belupo. No, kakva je situacija u mlađim kategorijama hrvatskog nogometa?

Tri lige (pioniri, kadeti i juniori) igraju se na nacionalnoj razini, svaka od njih broji po 14 klubova. A najdominantniji klub u mlađim kategorijama danas je - Lokomotiva.

Na Kajzerici posljednjih godina rade odličan posao s mlađim kategorijama, Lokomotiva je prva u pionirima (ima čak 11 bodova prednosti nad drugoplasiranim Hajdukom), ali i juniorima gdje je situacija puno zanimljivija. Tu od borbe za naslov još nisu odustali ni Hajduk (bod manje) ni Dinamo (tri boda i utakmica manje). 

Hajduk se danas u sve tri kategorije nalazi na drugom mjestu, što je dokaz kvalitetnog rada, dok je veliko razočaranje Osijek čiji se klinci samo u kadetima nalaze među četiri najbolje momčadi lige. Ali, i tu za vodećim Dinamom zaostaju čak 22 boda. No, idemo redom...

Marin već odbio 10 mil. €, bit će bolji i od Francka Riberyja
Marin već odbio 10 mil. €, bit će bolji i od Francka Riberyja

HNL - pioniri

Pioniri Lokomotive apsolutno dominiraju, nogometaši Željka Dacera upisali su 20 pobjeda i tek jedan remi, uz čudesnu gol-razliku 49-2! Jedini remi mladi su lokosi odigrali s Dinamom (0-0) u 5. kolu, pa poslije toga nanizali 16 pobjeda. A jedine golove Lokomotiva je primala na gostovanjima kod Osijeka (pobjeda 4-1) i Hajduka (pobjeda 2-1).

Drugoplasirani Hajduk za nevjerojatnom Lokomotivom zaostaje 11 bodova (16 pobjeda, dva remija i tri poraza), dok je Dinamo na razočaravajućem trećem mjestu s čak 19 bodova zaostatka za vodećom momčadi lige. Mlade nade Dinama u 21 kolu dohvatile su tek 13 pobjeda, uz tri remija i čak pet poraza.

Ljestvica
1. Lokomotiva 61 bod (21 utakmica)
2. Hajduk 50 (21)
3. Dinamo 42 (21)
4. Rijeka 39 (21)...
- vodeću Lokomotivu vodi Željko Dacer

Dinamovi juniori u istom danu dvaput ispali na jedanaesterce
Dinamovi juniori u istom danu dvaput ispali na jedanaesterce

HNL - kadeti

Dinamo je vodeća momčad u kadetskoj ligi, mlade nade Joze Bandića imaju pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Hajduk. Zagrepčani imaju 18 pobjeda, jedan remi i dva poraza (Hajduk i Inter), dok su Splićani poraženi tek jednom (Varaždin). Ipak, mladi nogometaši Hajduka skupili su pet remija, što je glavni razlog njihovog zaostatka za Dinamom. Istra je ispred Osijeka, Rijeke i svih ostalih.

Ljestvica
1. Dinamo 55 bodova (21 utakmica)
2. Hajduk 50 (21)
3. Istra 1961 34 (21)
4. Osijek 33 (21)...
- vodeći Dinamo vodi Jozo Bandić

Oduševili skaute Barce: Ovo su klinci koji su srušili Liverpool...
Oduševili skaute Barce: Ovo su klinci koji su srušili Liverpool...

HNL - juniori

Najveća bitka za naslov prvaka vodi se među juniorima: Lokomotiva, Hajduk i Dinamo do zadnjeg će kola voditi grčevitu bitku. Vrh ljestvice proteklog su vikenda potpuno "zakuhali" juniori Hajduka koji su neočekivano "pali" (4-3) u Varaždinu. Lokomotiva je vodeća s 46 bodova (20 utakmica), Hajduk ima bod manje (20), dok Dinamo za "lokosima" zaostaje tri boda (uz utakmicu manje). 

Sve tri momčadi u finiš sezone ulaze maksimalno mobilizirani, i Lokomotiva i Hajduk i Dinamo sljedeće godine žele osjetiti čari juniorske Lige prvaka. Mlade nade Dinama ove su sezone u tom natjecanju napravile velike stvari, tu su "padali" Viitorul, Astana, Lokomotiv Moskva i Liverpool, na "klocnama" je bio i Chelsea u četvrtfinalu. No, modrim su juniorima presudili penali. A baš svi u Maksimiru juniorsku Ligu prvaka žele igrati i sljedeće sezone...

Ljestvica
1. Lokomotiva 46 bodova (20 utakmica)
2. Hajduk 45 bodova (20)
3. Dinamo 43 (19)
4. Rijeka 37 (20)...
- vodeću Lokomotivu vodi Jerko Leko

A ako bismo gledali zajedničke bodove u sve tri kategorije, najbolji je - Hajduk. Splićani u tom zbroju (50 bodova pionira, 50 bodova kadeta i 45 bodova juniora) imaju 145, a Lokomotiva (61+33+46) i Dinamo (42+55+43) koji ima utakmicu manje po 140 bodova. Rijeka je u ove tri kategorije kombinirano dohvatila 108, a Osijek (uz utakmicu manje) tek 94 boda.

Dinamo već godinama dominira u sustavnom radu s mlađim kategorijama, ali sada se jako, baš jako dobro radi i u Lokomotivi, Hajduku, Osijeku i Rijeci. Lokomotiva, primjerice, ima sjajnu U-15 generaciju, njihovi su pioniri zaista sjajni i dominantni, kaže Ivo Šušak, koji je donedavno bio voditelj omladinske škole Dinama, pa nastavlja:

- Sigurno su i na Kajzerici posljednjih godina jako puno uložili u omladinski pogon. Doveli su prave ljude na trenerske pozicije, a to pokazuju i rezultati. Evo, i Hajduk se strašno digao otkako je na čelo njihove omladinske škole došao Krešimir Gojun, Splićani također rade odlične stvari sa svojim klincima.

Ivo Šušak je nastavio:

- Dinamo je pak dominantan u kadetskoj kategoriji, a iskreno vjerujem kako će u Maksimiru na kraju dohvatiti naslov prvaka i među juniorima. Tamo je fokus usmjeren prema maksimalnom razvoju igrača, pa neki pojedinci (Marin, Gvardiol...) ne igraju za svoje kategorije, već imaju ozbiljne uloge u drugoj momčadi koja igra drugoligaški nogomet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani