Obavijesti

Sport

Komentari 28

Hajduk je na sigurnom: Njihov gol brane trojica dvometraša...

Hajduk je na sigurnom: Njihov gol brane trojica dvometraša...
3

Lovre Kalinić je najviši, s 202 cm i rasponom ruku od 210 cm. Centimetar niži je Pavao Vugdelija, a Goran Blažević je visok točno 200 cm i ima raspon ruku 213 cm

VIDEO

Kad se se sva trojica Hajdukovih golmana, Goran Blažević (26), Lovre Kalinić (23) i Pavao Vugdelija (25), poredaju jedan pored drugoga, onako visoki i mršavi, netko bi ih lako mogao zamijeniti za košarkaše.

Čak i u svjetskim razmjerima kuriozitet je da jedan klub ima sva tri golmana dvometraša. A Hajduk ih ima.

- Visina za golmane i nije toliko važna koliko su važni brzina i eksplozivnost te procjena situacije i dobro postavljanje - kaže njihov trener Zoran Varvodić pa dodaje:

- Naravno, visina je prednost kod centaršuta, ali i psihički, sigurno da protivničkim napadačima nije svejedno kad im u susret krene dvometraš od stotinjak kila.

Osim visine, sva trojica imaju i golem raspon ruku. Kalinić je najviši, s 202 centimetra i rasponom ruku od 210 centimetara. Centimetar niži je Vugdelija, ali njegov raspon ruku je čak 215 centimetara, a Blažević je visok točno 200 centimetara i ima raspon ruku 213 centimetara.

- Roditelji su me vodili na košarku i vaterpolo, no ja sam uporno bježao na nogomet. Često se sjetim toga, pogotovo po kiši i blatu. Na košarci je uvijek toplo i suho, teren je uvijek isti - nasmijao se Blažević, koji visinu smatra prednošću:

- Većina modernih golmana je visoka. Iako, rijetko se spoje visina i pokretljivost. Recimo, Van der Sar je taj tip.

Njegovu zamjeniku Lovri Kaliniću 'ljepše je vidjeti visokog golmana nego niskoga', no, osim estetike, visina ima i nedostataka.

- Kad vide visokog golmana, napadači pokušavaju gađati kroz noge ili nisko. Računaju da to ne možemo obraniti. A ne znaju da mi u stvari očekujemo da baš tu pucaju - nasmijao se Kale, koji je po mišljenju mnogih najperspektivniji mladi golman u Hrvatskoj.

Pavao Vugdelija je kao prednost istaknuo velik raspon ruku.

- Ne znam kako je kod ostalih, no meni su visina i duge ruke prednost. Pogotovo kad branim penale. Jedan korak i ja se protegnem do stative. Pa neka napadač razmišlja hoću li se baciti ili ga sačekati da puca. No ono što je nekome prednost, drugome je mana. I obratno. Meni se najviše sviđa Peter Čeh. Ima i visinu, i brzinu, i postavljanje...

Blažević -  200 CM 

U 23 utakmice HNL-a ove sezone primio je samo 18 golova.

Vugdelija -201 CM 

Hajduk je ovom Sinjaninu prvi prvoligaški klub u karijeri.

Kalinić - 202 CM 

Lovre će prvi put u sezoni nastupiti u nedjelju protiv Zadra 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve