Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
162 komentara

Hajduk je predstavio zahtjeve HNS-u, postavili vremenski rok

Nakon dugog sastanka u Splitu odlučeno je kako će se kvalifikacijska utakmica između Mađarske i Hrvatske ipak igrati na Poljudu. Hajduk neće sudjelovati u organizaciji, ali njihovi zahtjevi sve su bliže ispunjenju

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
162 komentara

Izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić potvrdio je kako će se kvalifikacijska utakmica između Mađarske i Hrvatske igrati u Splitu, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara prezadovoljan je dogovorom nakon toliko godina, dok je predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić zadržao određenu distancu.

Na ključno pitanje što je s Hajdukovih (odnosno gradskih) sedam zahtjeva, odgovoreno je kako ima pomaka, a kako će se prvo, žurno rješavati pitanje Udruge prvoligaša, odnosno njeno ponovno osnivanje.

- Osjetili smo nagovještaj da bi se tu nešto moglo mijenjati, očekujemo u budućnosti da to profunkcionira. Hajduk nema drugog saveza nego HNS. Kako nagomilani problemi nisu od jučer, sa zadovoljstvom mogu reći da smo konačno o njima počeli razgovarati. Hajduk ne sudjeluje o organizaciji utakmice, ali uključit ćemo se kad se uvjerimo da se naši problemi rješavaju. - kazao je između ostalog Brbić.

Hajduk je na svojim stranicama objavio i vremenske rokove za ostvarenje zahtjeva koje prenosimo u cijelosti.

1) Udruga Prvoligaša
HNS se obvezuje sazvati sastanak predstavnika prvoligaša na kojem će klubovi odlučiti o svom statusu unutar HNS-a.
Rok za realizaciju: 15 dana

2) Sudačka organizacija
NSŽSD će odrediti svog predstavnika koji će biti imenovan u Komisiju sudaca HNS-a. Održat će se tematski sastanak na ovu temu na kojemu će sudjelovati predstavnici HNS-a, NSŽSD i Hajduka.
Rok za realizaciju: 15 dana

3) Transparentni financijski izvještaji
Financije se vode transparentno i sukladno zakonu a HNS će priključiti jednog člana Komisiji za financije na prijedlog NSŽSD.
Rok za realizaciju: 30 dana

4) Implementacija Zakona o sportu na svim razinama
Zakon o sportu je implementiran na nacionalnoj i županijskoj razini.

5) Ravnopravna zastupljenost klubova i regija u tijelima Saveza
Tematski sastanak s predstavnicima NSŽSD, Međužupanijskog nogometnog odbora i HNS-a na temu komisija i regionalne zastupljenosti u komisijama te definiranja kriterija za izbor članova.
Rok za realizaciju: 30 dana

6) Strategija hrvatskog nogometa
Nužno je započeti proces izrade dugoročne strategije razvoja hrvatskog nogometa koja uključuje i ravnomjerno regionalno investiranje u infrastrukturu.
Rok za realizaciju: 31. prosinca 2019.

7) Provođenje novih izbora za upravljačka tijela HNS-a nakon izrade Strategije
Rok za realizaciju vezan uz provođenje točke 6.

Naši partneri pišu
Message