Obavijesti

Sport

Komentari 17

Rezultatski krah Hajduka: 'Bili' su u 2024. godini na ljestvici bliže Rudešu nego prvoj Rijeci

Rezultatski krah Hajduka: 'Bili' su u 2024. godini  na ljestvici bliže Rudešu nego prvoj Rijeci

Hajduk je u 2024. godini pobijedio četiri puta, remizirao dvaput i izgubio čak četiri utakmice, što ga je smjestilo na peto mjesto za ovu godinu. Sve je krenulo naopako nakon poraza od Rijeke na Poljudu u prvoj utakmici proljetnog dijela sezone

VIDEO

Kada su se Josip Brekalo i Ivan Perišić pojavili pred krcatim Poljudom uoči prve utakmice proljetnog dijela sezone protiv Rijeke, stadion je eruptirao. Navijači Hajduka osjećali su kao da žive u nekoj bajci i bili su uvjereni da će u svibnju ove godine na splitskoj Rivi slaviti titulu. Nakon 19 godina postali su jesenski prvaci i još su dobili takve dvije klase kao što su Brekalo i Perišić. Baš sve je ukazivalo kako je ovo 'ta' sezona. Hajduk je imao tri boda više od Rijeke i čak sedam više od Dinama, uz utakmicu viška. Pa bajkovitije nije moglo izgledati.

Pokretanje videa...

Sažetak NK Rijeka vs HNK Hajduk Split 1:0 01:37

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Nezapamćena euforija zavladala je oko splitskog kluba uoči prve utakmice u 2024. godini protiv Rijeke (1-2). Broj članova rapidno je rastao, brojčanici sa zaradom od dresova i ostalih klupskih proizvoda neprestano su se vrtjeli. No, zapravo kao da se sve raspalo nakon tog poraza od Riječana. Uslijedilo je mučno razdoblje, Rijeka je skočila na prvo mjesto i Dinamo smanjivao zaostatak, a kobna su bila posljednja 23 dana tijekom kojih se klub oprostio od trofeja.

Split: Hajduk i Dinamo susreli se u 28. kolu  SuperSport HNL-a

Hajduk je izgubio od Lokomotive, dvaput od Dinama i Rijeke za oproštaj od svih trofeja već u travnju. Uzrokovalo je to potrese na Poljudu pa je Lukša Jakobušić dobio otkaz prije kraja sezone. 

Navijačima Hajduka nikada neće biti jasno kako je klub u tako kratkom roku uspio prosuti sve što je gradio prethodnih sezona pod Jakobušićem. Koban je bio drugi dio sezone u kojem se Mislav Karoglan pogubio. Igra je bila bezidejna i loša, nestala je lepršavost iz prvog dijela sezone, a uz to su se još nakalemile brojne ozljede. Rezultat toga je potpuni krah.

Rijeka: HNK Rijeka i HNK Hajduk u utakmici 29. kola Prve HNL

Splićani su u 2024. godini u deset utakmica osvojili mizernih 15 bodova! Slavili su četiri puta, dvaput remizirali i četiri puta izgubili. Najviše bodova skupila je Rijeka, čak 30, a zanimljivo, Hajduku je bodovno bliže posljednjeplasirani Rudeš s tri boda nego prvoplasirana Rijeka! 

Jakobušić je prvi platio glavom, ali rezovi su tek započeli. Za njim bi mogao i sportski direktor Mindaugas Nikoličius, trener Mislav Karoglan, kao i brojni igrači. Dini Mikanoviću, Vadisu Odjidji-Ofoeu, Nikoli Kaliniću i Filipu Čuiću na ljeto istječu ugovori, Josip Brekalo i Laszlo Kleinheisler se vraćaju u svoje klubove na kraju sezone, a rezultatski debakl znači da će Hajduk novac morati namiriti prodajom. U izlogu su Rokas Pukštas, Niko Sigur i Emir Sahiti, najizgledniji kandidati za odlazak, no nisu samo oni u pitanju. Diallo i Trajkovski sa svojim veteranskim nogometom teško da će se zadržati na Poljudu, dok je pred odlaskom i Ferro. Ovog ljeta bit će poprilično prometno i turbulentno na Poljudu. 

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!
NOVE ZAVRZLAME

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!

Velimir Zajec i njegovi ljudi vjeruju kako će vrlo brzo 'riješiti' Vlatke Peras, pa onda okrenuti razrješenju Danijela Tomačića i Darka Podnara. Ipak, predsjednica uprave Dinama ima drugačije planove...
VIDEO Vušković se slomio na sudu: 'Život mi je noćna mora, oduzeli su mi jedino što znam!'
SUZE MLADOG NOGOMETAŠA

VIDEO Vušković se slomio na sudu: 'Život mi je noćna mora, oduzeli su mi jedino što znam!'

Rekli su mi da sam pozitivan, mislio sam 'pa nije valjda opet covid'. Policija me čekala u svlačonici, upala mi je u kuću gdje je djevojka bila sama. Ne bih ovo poželio ni najvećem neprijatelju, rekao je Vušković