Obavijesti

Sport

Komentari 196

Dambrauskas preuzeo Hajduk!

Dambrauskas preuzeo Hajduk!

Profil je trenera koji traži uspostavu pozitivnog odnosa s cijelom momčadi što smatramo temeljnim preduvjetom za uspjeh, istaknuo je sportski direktor Mindaugas Nikoličius o Dambrauskasu koji je potpisao do 2024.

VIDEO

Valdas Dambrauskas (44) novi je trener Hajduka! Splitski klub pustio je "bijeli dim" i predstavio Litavca koji je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine. 

Tko nakon Gustafssona? Litavac Dambrauskas ima dva aduta. Ili će Jakobušić opet iznenaditi?
Tko nakon Gustafssona? Litavac Dambrauskas ima dva aduta. Ili će Jakobušić opet iznenaditi?

Bivši trener Gorice bio je jedan od glavnih kandidata za nasljednika Jensa Gustafssona, što zbog činjenice da je bio slobodan nakon rastanka s bugarskim Ludogorecom, što zbog prijateljstva s aktualnim sportskim direktorom Hajduka Mindaugasom Nikoličiusom s kojim je surađivao u Gorici.

- Valdas je trener koji je tijekom svoje karijere vodio vrlo dobro organizirane i uspješne momčadi koje je svojim trenerskim znanjem nadograđivao. Uvjeren sam da će nam donijeti novu energiju i da će svojim znanjem te iskustvom doprinijeti unaprjeđenju kvalitete u svim segmentima nogometne igre. Profil je trenera koji prije svega traži uspostavu pozitivnog odnosa s cijelom momčadi što smatramo temeljnim preduvjetom za uspjeh. Preferira rad s igračima snažnog karaktera, smatra da je rad s takvim profilom igrača bitan za uspjeh i dolazak do najviše nogometne razine. Mišljenja sam da će uz sve navedeno u relativno kratkom roku podići razinu kvalitete naše igre, vrijednost igrača, a samim time će dati novu dimenziju momčadi, potrebnu u borbi za trofeje - istaknuo je sportski direktor Nikoličius. 

VIDEO Kek: Navijači Hajduka, doći će bolja vremena. To me ne zanima, mislim samo o Sloveniji
VIDEO Kek: Navijači Hajduka, doći će bolja vremena. To me ne zanima, mislim samo o Sloveniji
Diplomirani psiholog naletio je na najteži slučaj: Čak 41 trenera smijenili 'bili' od zadnje titule!
Diplomirani psiholog naletio je na najteži slučaj: Čak 41 trenera smijenili 'bili' od zadnje titule!

Dambrauskas iza sebe ima 14-godišnje iskustvo rada u nogometu koje je započeo u nogometnim Akademijama Fulhama, Manchester Uniteda i Brentforda, a prvi seniorski trenerski angažman dobio je u Kingsbury London Tigersima koje je vodio od 2007. do 2010. godine. 

Split: U 16. kolu Prve HNL na Poljudu se sastali Hajduk i Gorica

Zatim je u sljedeće dvije godine radio kao izbornik U-17 i U-19 reprezentacije Litve, a u tom periodu bio je i pomoćni trener u litvanskom Ekranasu da bi 2014. godine preuzeo samostalno vođenje Ekranasa. Ubrzo je prešao na mjesto glavnog trenera Žalgirisa gdje se zadržao do 2017. godine te je u tom periodu osvojio tri uzastopne titule. Prije dolaska u Goricu radio je neko vrijeme kao trener latvijskog RFS, a u HNL je stigao u veljači 2020. godine te se zadržao do rujna 2021. godine kada je prihvatio poziv Ludogoreca.

Dambrauskas dovodi svoje pomoćnike na Poljud, to su 47-godišnji Marius Skinderis i 36-godišnji Justinas Gasiunas. Skinderis je u seniorskoj karijeri igrao na poziciji braniča, a nastupao je za brojne klubove u periodu od 1993. do 2010. godine. U trenerskoj karijeri radio je kao pomoćnik u Ekranasu i Panevėžysu, zatim kao prvi trener u Nevežisu, a zatim kao pomoćnik trenera Dambrauskasa u RFS-u i Ludogorecu.  Justinas Gasiunas bit će novi trener vratara u stožeru prve momčadi. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri između ostalog ima dugogodišnje iskustvo rada u Akademijama Brighton & Hove Albion F.C. i Brentforda te u reprezentaciji Litve. U stožeru prve momčadi kao pomoćnici ostaju Mislav Karoglan, Šime Veršić i Antonio Sebežević.

Novi trener Hajduka premijeru će imati u subotu kada na Poljud stiže Hrvatski dragovoljac, a službeno predstavljanje na Poljudu su zakazali već večeras u 19:11.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 196
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu