Obavijesti

Sport

Komentari 43

Hajduk predstavio Iluridzea i Bukvu, Mario Pašalić ostaje...

Hajduk predstavio Iluridzea i Bukvu, Mario Pašalić ostaje...
3

Sportski direktor Hajduka predstavio je 'kralja asistencija' Harisa Bukvu i Hajdukova 'krvnika' Giorgija Iluridzea. Gruzijac dolazi iz Dile Gori, a Haris Bukva iz Sturma

VIDEO

Na Poljudu su danas predstavljena dva nova igrača Hajduka, Haris Bukva i Giorgi Iluridze. No sportski direktor Jens Anderson najprije je želio razjasniti situaciju oko dvojice koja nisu bili tu, a o kojima je proteklih nekoliko dana bilo više govora. 

- Sigurno vas sve zanima što je novoga s Mariom Pašalićem. Istina je da je za njega postojala ponuda Catanije, pregovarali smo, no Mario ne želi ići iz Hajduka za koji je vezan i za mene je to jako lijepa vijest. Što se tiče Thierryja Makon N'logae, još uvijek čekamo certifikat iz FIFE i nismo sigurni hoće li ili neće postati naš član.

Anderson je otklonio špekulacije oko Maconove dobi. Naime, pojavila se informacija kako je Kamerunac star čak 30 godina. 

- N'loga ima urednu putovnicu i rodni list, kao i papire iz kluba. Čuli smo i mi za te špekulacije iz Kameruna, no medicinski testovi su nam također potvrdili da ne može biti toliko star. Mogli smo testirati njegove kosti da precizno utvrdimo točnu starost, no za to nemamo potrebnu opremu, nismo mi CSI - nasmijao se Anderson i dodao: 

- Kad kupujete igrača iz Afrike, onda je najveći problem prilagodba na novu sredinu, hranu... Zato smo i ostavili klauzulu prema kojoj ga možemo otpustiti u prosincu ako ne budemo zadovoljni.

Anderson je Harisa Bukvu predstavio kao 'kralja asistencija', koji može igrati na sve tri pozicije u veznom redu. 

- Hajduk je veliki klub koji se uvijek bori za trofeje i odbio sam nekoliko ponuda da bih stigao ovdje. Želja mi je da se dokažem kako bih konkurirao i za BiH reprezentaciju - otkrio je Bukva i dodao:

- Znam da je u Hajduku veliki pritisak i da financijska situacija nije bajna, ali ja ovdje nisam došao zbog financija, nego zbog dokazivanja. Želio sam nakon Sturma napraviti korak naprijed u svojoj karijeri. Fizički sam dobro spreman, nedostaje mi kolektivnih treninga, ali vjerujem da ću brzo pohvatati konce i upoznati momčad.

Bukva je rođen u Foči, ali je odrastao u Austriji, pa za sebe kaže kako je kombinacija bosanskog talenta i austrijske discipline.

- Ja sam prije svega veliki radnik. Više volim raditi nego pričati, ali ostalo je i nešto kreacije u genima. To je dobra kombinacija.

Iluridze je dobro poznat Hajduku, on ga je izbacio iz Europe, a Anderson je priznao kako je imao grč u želucu, kad je vidio da igra i u uzvratu u Tbilisiju. Uvodni govor Georgija Iluridzea bio je pomalo neobičan.

- Hajduk sam upoznao u dva međusobna ogleda kvalifikacija Europske lige, znate da sam zabio i gol u Splitu i koristim priliku da se ispričam navijačima za to - nasmijao se novi igrač Hajduka, kojeg je želio i Rapid.

- Nakon uzvratne utakmice u Tbilisiju kontaktirao me kondicijski trener Hajduka Boris Peyrek i sportski direktor Anderson i odmah smo dogovorili moj prijelaz ako Dila ispadne od Rapida. Istina je da su me zvali i iz Rapida, ali Hajduku sam obećao da ću doći, a i za mene je ovo veći izazov. Hajduk ima mladu momčad, igraju moderan nogomet i imaju sjajnu atmosferu na stadionu. Nikad nisam igrao pred tako temperamentnim navijačima kao na Poljudu i zato vjerujem da možemo biti prvaci ove godine.

Sportski direktor Anderson nije želio otkriti detalje transfera, no otkrio je jednu zanimljivost. 

- Iluridze govori samo ruski i gruzijski, koji ja ne razumijem, i da nije bilo kondicijskog trenera Peyreka nakon utakmice u Tbilisiju, od transfera ne bi bilo ništa. Bila je to jedina prilika da nešto napravimo i mi smo je iskoristili.

Hajduk je dobro popunio momčad, no ostaje problem prodaje, nijedan igrač nije transferiran, a klupska blagajna je gotovo presušila.

- Ne možeš prodavati ako nitko ne kupuje. Na žalost trenutno je takva situacija, imamo još par sati za većinu tržišta, ali i nekoliko zemalja u kojima prijelazni rok još uvijek traje. Dobro smo popunili momčad, ali ne odstupamo od naše namjere da promoviramo mlade igrače. Smatram kako mladi ne mogu igrati sami, treba im par iskusnijih da brže sazriju. 

Za kraj se osvrnuo i na komentar kako Hajduk od prodaje svojih igrača ima 100% odštete, a od onih koje kupi samo dio, jer dio pripada njima.

- Često je 60% od nekog igrača puno više nego od 100% od drugog. Kad se sve zbroji i oduzme, najvažnija je kvaliteta. 

Nakon predstavljanja oba igrača su se spustila u prostorije odjela za članstvo, gdje im je voditelj Jasenko Ljubica uručio članske iskaznice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 43

VIDEO

Bivši HNL trener izvadio je golmana nakon 13 minuta. Naredio mu i da skine dres
NEPRIMJERENO

Bivši HNL trener izvadio je golmana nakon 13 minuta. Naredio mu i da skine dres

Karlovac je u 29. kolu 2. NL izgubio kod Hrvatskog dragovoljca (2-0) i tako se kolo prije kraja oprostio od drugog mjesta koje vodi u razigravanje za drugu ligu. Utakmica je pala u drugi plan zbog reakcije Igora Pamića

VIDEO Lokomotiva - Hajduk 2-5: Ludnica za kraj sezone! Splićani utrpali pet komada 'lokosima'
ZADNJE KOLO HNL-A

VIDEO Lokomotiva - Hajduk 2-5: Ludnica za kraj sezone! Splićani utrpali pet komada 'lokosima'

Sedam golova u samo osam pokušaja u okvir palo je u ludoj utakmici u Kranjčevićevoj. HNS će imati pune ruke posla jer kod četiri zgoditka je upitno tko je konačni strijelac
Torcida zatrpala teren bakljama i izazvala prekid, kapetani s Belom dogovorili kraj utakmice
RUŽNE SCENE

Torcida zatrpala teren bakljama i izazvala prekid, kapetani s Belom dogovorili kraj utakmice

Umjesto nogometnog kraja, utakmicu Lokomotive i Hajduka prekinula je Torcida, koja je u sudačkoj nadoknadi zatrpala travnjak bakljama. Sudac Bel je prekinuo susret bez odigrane predviđene nadoknade