Obavijesti

Sport

Komentari 36

Hajdukov Busquets odličan, Oršić nije zabio ono što zabija

Hajdukov Busquets odličan, Oršić nije zabio ono što zabija
1

Arijan Ademi bio je motor Dinama u prvome poluvremenu. Spasio je gol, ali je stradao u tom duelu. Nakon njegova izlaska "modri" su pali. Oršić je promašio veliku priliku za remi na Poljudu

VIDEO

Hajduk je pobijedio Dinamo 1-0 i preuzeo prvo mjesto na tablici.

Dinamo je u prvome poluvremenu nadigrao domaćina, imao je nekoliko prilika, ali u nastavku je ipak pao. Poremetio je Zagrepčane i izlazak kapetana Arijana Ademija iz igre. Evo kako su igrali akteri derbija:

Hajduk

Ljubić 7.5 - Siguran, lijepo skinuo šut Oršića iskosa u prvom dijelu, a onda i čisti zicer u drugom u situaciji jedan na jedan.

Juranović 6.5 - Po njegovoj strani nije curilo, stigao je par puta zaprijetiti u kontra napadu, a nakon njegovog centaršuta Jradi ja zabio gol.

Simić 7 - Siguran, pravovremen, on je opravdao dovođenje u Hajduk, utakmica bez pogreške.

Svatok 6 - Nesiguran na startu utakmice, izgubljena lopta, nepotreban prekršaj, loša povratna lopta, zarana ušao u spitralu nesigurnosti...

Čolina 6 - Isprva impresioniran prvim velikim derbijem, teško se nosio sa Stojanovićem, pogotovo kad bi Petković došao na njegovu stranu...

Barry 6.5 - Jedan od rijetkih u čijim nogama je lopta bila sigurna, plesao je u drugom dijhelu valcer kroz obranu Dinama.

Nejašmić 7 - Hajdukov Busquets odigrao je još jednu odličnu utakmicu. I prema naprijed i pogotovo prema natrag.

Dolček 6.5 - Puno bolji na krilu nego otraga na beku. Večeras smo ga vidjeli u na desnom krilu, gdje se mijenjao s Jairom...

Caktaš 6 - Njegova igra zavisi od igre cijele momčadi. Ako je Hajduk nemoćan, ni Caktaš nije punio bolji. U drugom dijelu kad se igra otvorila i on je proigrao.

Jradi 7.5 - Trudio se, pokušavao, na koncu se našao na pravommjestu i pospremio odbijanac pred Livakovićem u gol. Hajdukov junak.

Jairo 7 - Usamljen u napadu s Theiophileom kao 'ruksakom' na leđima nije mogao puno napraviti, ali je otvorio puno prostora suigračima, pogotovo u drugom dijelu.

Dinamo:

Livaković 6 - Obranio je prvu priliku kod gola, ali drugu nije mogao. Sve je većinom odradio dobro.

Stojanović 6 - Bio je dobar u prvome poluvremenu, imao je dosta ubačaja, ali u nastavku je ipak dosta pao.

Theophile-Catherine 6 - Dobio je mnoge važne duele, u prvome poluvremenu sjajno odradio posao. Bio je to Francuz iz prošle sezone, ali u nastavku je Hajduk bio puno bolji. Više posla i pritiska na Francuzu.

Dilaver 5 - Od Dilavera smo ipak naviknuli na bolje partije. Završio je utakmicu prije vremena zbog crvenog kartona. Prvo je dobio žuti, a onda crveni. 

Leovac 5 - Pogodio je Marin stativu u prvome poluvremenu iz slobodnog udarca. Zamalo je bio junak, ali na kraju je u drugom poluvremenu napravio prekršaj nakon kojega je Hajduk zabio gol odluke.

Ademi 6,5 - Kapetan je bio motor u prvome poluvremenu. Oduzeo je puno lopti, pokrenuo puno napada. Išao zbog ozljede, ali je spasio čisti gol Hajduka. Glavom je sjajno očistio loptu.

(od 52. Hajrović) 5,5 - Ušao je umjesto ozlijeđenog Ademija, jednom je opasno pucao, ali golman Hajduka je obranio.

Gojak 5,5 - Zabio je sjajan gol Rosenborgu, vjerovao je da i na Poljudu može nastaviti s dobrim igrama. Krenuo je dobro, ali onda ipak stao.

Moro 6 - U prvome poluvremenu poveo je mnoge napade Dinama. Imao nekoliko pogrešnih dodavanja, ali zato je to ispravio s nekoliko dobrih poteza. Dominirao je veznim redom u prvom poluvremenu, u nastavu ipak dosta slabiji.

Ivanušec 5,5 - Bio je to njegov debi u "modrom" dresu. Puno je probao, ali to nije bio njegov dan. Nije lako debitirati za Dinamo pred 30.000 gledatelja na Poljudu.

(Od 63. Gavranović) 5 -  Morao je donijeti puno više svojim ulaskom. To nije napravio, Mario ima problema s formom. U nadoknadi promašio priliku za remi. 

Oršić 5 - Bio je jako dobar u prvome dijelu, puno je pokušavao, nije imao niti sreće. U nastavku je promašio najveću priliku Dinama na utakmici. Takve situacije inače zabija, ali sad nije.

(od 78. Perić) - premalo igrao za ocjenu

Petković 6 - Bruno je ponovno dobio jako puno duela. Nosio se i sa dvojicom i trojicom igrača Hajduka. Jako se trudio, bio je jedan od najboljih igrača Dinama. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu