Obavijesti

Sport

Komentari 36

Hajdukov Busquets odličan, Oršić nije zabio ono što zabija

Hajdukov Busquets odličan, Oršić nije zabio ono što zabija
1

Arijan Ademi bio je motor Dinama u prvome poluvremenu. Spasio je gol, ali je stradao u tom duelu. Nakon njegova izlaska "modri" su pali. Oršić je promašio veliku priliku za remi na Poljudu

VIDEO

Hajduk je pobijedio Dinamo 1-0 i preuzeo prvo mjesto na tablici.

Dinamo je u prvome poluvremenu nadigrao domaćina, imao je nekoliko prilika, ali u nastavku je ipak pao. Poremetio je Zagrepčane i izlazak kapetana Arijana Ademija iz igre. Evo kako su igrali akteri derbija:

Hajduk

Ljubić 7.5 - Siguran, lijepo skinuo šut Oršića iskosa u prvom dijelu, a onda i čisti zicer u drugom u situaciji jedan na jedan.

Juranović 6.5 - Po njegovoj strani nije curilo, stigao je par puta zaprijetiti u kontra napadu, a nakon njegovog centaršuta Jradi ja zabio gol.

Simić 7 - Siguran, pravovremen, on je opravdao dovođenje u Hajduk, utakmica bez pogreške.

Svatok 6 - Nesiguran na startu utakmice, izgubljena lopta, nepotreban prekršaj, loša povratna lopta, zarana ušao u spitralu nesigurnosti...

Čolina 6 - Isprva impresioniran prvim velikim derbijem, teško se nosio sa Stojanovićem, pogotovo kad bi Petković došao na njegovu stranu...

Barry 6.5 - Jedan od rijetkih u čijim nogama je lopta bila sigurna, plesao je u drugom dijhelu valcer kroz obranu Dinama.

Nejašmić 7 - Hajdukov Busquets odigrao je još jednu odličnu utakmicu. I prema naprijed i pogotovo prema natrag.

Dolček 6.5 - Puno bolji na krilu nego otraga na beku. Večeras smo ga vidjeli u na desnom krilu, gdje se mijenjao s Jairom...

Caktaš 6 - Njegova igra zavisi od igre cijele momčadi. Ako je Hajduk nemoćan, ni Caktaš nije punio bolji. U drugom dijelu kad se igra otvorila i on je proigrao.

Jradi 7.5 - Trudio se, pokušavao, na koncu se našao na pravommjestu i pospremio odbijanac pred Livakovićem u gol. Hajdukov junak.

Jairo 7 - Usamljen u napadu s Theiophileom kao 'ruksakom' na leđima nije mogao puno napraviti, ali je otvorio puno prostora suigračima, pogotovo u drugom dijelu.

Dinamo:

Livaković 6 - Obranio je prvu priliku kod gola, ali drugu nije mogao. Sve je većinom odradio dobro.

Stojanović 6 - Bio je dobar u prvome poluvremenu, imao je dosta ubačaja, ali u nastavku je ipak dosta pao.

Theophile-Catherine 6 - Dobio je mnoge važne duele, u prvome poluvremenu sjajno odradio posao. Bio je to Francuz iz prošle sezone, ali u nastavku je Hajduk bio puno bolji. Više posla i pritiska na Francuzu.

Dilaver 5 - Od Dilavera smo ipak naviknuli na bolje partije. Završio je utakmicu prije vremena zbog crvenog kartona. Prvo je dobio žuti, a onda crveni. 

Leovac 5 - Pogodio je Marin stativu u prvome poluvremenu iz slobodnog udarca. Zamalo je bio junak, ali na kraju je u drugom poluvremenu napravio prekršaj nakon kojega je Hajduk zabio gol odluke.

Ademi 6,5 - Kapetan je bio motor u prvome poluvremenu. Oduzeo je puno lopti, pokrenuo puno napada. Išao zbog ozljede, ali je spasio čisti gol Hajduka. Glavom je sjajno očistio loptu.

(od 52. Hajrović) 5,5 - Ušao je umjesto ozlijeđenog Ademija, jednom je opasno pucao, ali golman Hajduka je obranio.

Gojak 5,5 - Zabio je sjajan gol Rosenborgu, vjerovao je da i na Poljudu može nastaviti s dobrim igrama. Krenuo je dobro, ali onda ipak stao.

Moro 6 - U prvome poluvremenu poveo je mnoge napade Dinama. Imao nekoliko pogrešnih dodavanja, ali zato je to ispravio s nekoliko dobrih poteza. Dominirao je veznim redom u prvom poluvremenu, u nastavu ipak dosta slabiji.

Ivanušec 5,5 - Bio je to njegov debi u "modrom" dresu. Puno je probao, ali to nije bio njegov dan. Nije lako debitirati za Dinamo pred 30.000 gledatelja na Poljudu.

(Od 63. Gavranović) 5 -  Morao je donijeti puno više svojim ulaskom. To nije napravio, Mario ima problema s formom. U nadoknadi promašio priliku za remi. 

Oršić 5 - Bio je jako dobar u prvome dijelu, puno je pokušavao, nije imao niti sreće. U nastavku je promašio najveću priliku Dinama na utakmici. Takve situacije inače zabija, ali sad nije.

(od 78. Perić) - premalo igrao za ocjenu

Petković 6 - Bruno je ponovno dobio jako puno duela. Nosio se i sa dvojicom i trojicom igrača Hajduka. Jako se trudio, bio je jedan od najboljih igrača Dinama. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao