Obavijesti

Sport

Komentari 41

Hajdukov crni poučak: Tko sruši Dinamo, brzo leti iz kluba...

Hajdukov crni poučak: Tko sruši Dinamo, brzo leti iz kluba...
10

U zadnjih deset godina Hajduk je samo triput pobijedio u derbiju na Poljudu, a Dinamo čak osam puta. Dva junaka 'bijelih' ubrzo su postala suvišna, a ni na jednom od trojice klub nije zaradio

VIDEO

Kladionice kažu da je Dinamo favorit. Bez obzira na to što je Hajduk prvi na tablici, ima sve najbolje igrače na raspolaganju i Poljud će biti pun, koeficijent na pobjedu "bijelih" je 2,9, na remi 3,4, a na Dinamov trijumf 2,4.

I što god mislili o kvaliteti momčadi, ako pogledate posljednjih deset godina, Dinamo je s pravom favorit.

Pokretanje videa...

Ponikve - Dinamo 1-4 (sažetak) 01:49

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Od listopada 2013. na Poljudu je odigrano 19 prvenstvenih derbija i Hajduk je pobijedio samo u tri! Osam puta završilo je remijem, a osam puta pobjednički su se vratili "'plavi".

Sve te tri pobjede Hajduka bile su 1-0, a sva tri strijelca nisu baš prijateljski otišla iz kluba. Posljednji je junak bio Nikola Kalinić, strijelac za delirij na Poljudu 20. travnja 2022. Bio mu je to vrhunac povratka u Hajduk, za koji je u godinu i pol dana odigrao 33 utakmice, imao osam golova i četiri asistencije, ali čak u 31 utakmici nije igrao! Ili zbog ozljede ili suspenzije nije bio u kadru ili ga treneri nisu stavljali u igru. A često je dobio samo mrvice, uz nedodirljivog Livaju u napadu i formaciju koja je trpi dvojicu napadača.

Hajduk je na Poljudu pobijedio Slaven Belupo 5-1 nakon što su gosti vodili na poluvremenu

Kaliniću je ljetos istekao ugovor, novi klub još nema i lagano klizi prema mirovini.

Idemo dalje: pretposljednja pobjeda Hajduka na Poljudu bila je 31. kolovoza 2019. Za tih 1-0 zabio je Bassel Jradi, jedan od njegovih sedam golova u 81 nastupu za "bijele".

Ubrzo se našao 'na ledu', on i Mijo Caktaš trenirali su odvojeno od ostatka momčadi te je Hajduk s njim u ljeto 2021. raskinuo ugovor. Jradi je otišao na Cipar, u Apollon, a danas je, s 30 godina, u True Unitedu iz Bangkoka.

Treći Hajdukov junak derbija u zadnjem desetljeću bio je Fran Tudor, strijelac za pobjedu 20. ožujka 2016. I njega je snašla slična sudbina jer u ljeto 2019. otišao je kao slobodan igrač, čak pola godine bio je bez kluba dok nije potpisao za poljski Rakow i ondje dočekao titulu prvaka države, kad već nije u Splitu.

U tih 19 susreta u deset godina, gol razlika je 20-12 za Dinamo, zadnja pobjeda "bijelih" s više od gola prednosti bila je 13. rujna 2013., a s više od dva razlike Hajduk je u HNL-u samo jedanput pobijedio Dinamo: u svibnju 2003. kada je bilo 4-1.

U toj priči mogu biti i Mario Čuić, koji je s dva gola srušio Dinamo u Maksimiru 2020. a sad je u Istri, Franck Ohandza, koji je odlučio derbi u Zagrebu 2018. a sad s 32 godine nema klub, Futacs i Erceg koji su donijeli pobjedu "bijelima" 2017. pa ih se Hajduk riješio, Futacsa su čak huligani istukli na ulici...

Marko Livaja u deset je susreta s Dinamom zabio pet golova uz dvije asistencije, ali oba puta kad je bio strijelac na Poljudu, završilo je 1-1. Triput je zabio u Maksimiru, od čega je dvaput Hajduk pobijedio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao