Obavijesti

Sport

Komentari 264

Hajdukov ljetni prijelazni rok: Veliki promet - mala zarada...

Hajdukov ljetni prijelazni rok: Veliki promet - mala zarada...
1

Hajduk se od početka prijelaznog roka na razne načine riješio trinaestorice igrača. Sveukupno je Hajduk inkasirao nešto manje od milijun eura. Doveli su osam igrača

VIDEO

Iako se u još nekoliko zemalja igrači mogu transferirati i nakon 1. rujna, teško da će za Hajduk biti velikih novosti u ovom prijelaznom roku, a odrađeni posao može se najbolje opisati kao 'veliki promet - mala zarada'. 

Hajduk se od početka prijelaznog roka na razne načine riješio trinaestorice igrača, za Gotala, Maloču, Mikanovića i Kiša dobili su odštete, dok su Vršajević, Mezga, Jozinović, Vuković, Ranilović, Kurbanov, Tomaš, Vasilj i Džoni otišli besplatno. Sveukupno je Hajduk inkasirao nešto manje od milijun eura, odnosno, tek nešto više od onoga što će dobiti na ime naknada za razvoj, koje im pripadaju iz transfera bivših igrača Nikole Kalinića u Fiorentinu, te Ivana Perišića u Inter. 

Do zadnjeg trenutka tinjala je nada da bi se i mladi Andrija Balić mogao plasirati u Juventus, no kako nitko od čelnika Hajduka nije otputovao na pregovore u Milano, bilo je jasno kako im i nije bilo previše stalo da se taj posao završi. Računaju kako bi u budućnosti Balića mogli bolje prodati, a stanje u klupskoj blagajni i nije više tako kritično, da se kao ranije, moraju prodavati mladi igrači. 

S druge strane, Hajduk je ovoga ljeta angažirao sedmoricu igrača, Ohandzu, Jeffersona, Milića, Roguljića, Radčenka, Biljija i Velazqueza, za koje nisu potrošili niti lipe. Ohandza i Jefferson pokazali su se kao pun pogodak, nema sumnje kako će to biti i reprezentativac Hrvoje Milić, te mladi Ante Roguljić i stoper Maksim Bilji, dok su Radčenko i Velazquez za sada nepoznanice.   

Ono što čelnike Hajduka još čeka, je pokušaj raskida ugovora s najskupljim igračem u svlačionici, Artemom Milevskim, te pregovori oko produženja ugovora s Mijom Caktašem i Antonom Maglicom i definiranje statusa Milovića, Nižića, Stipice, Bencuna, Mujana i Josipa Bašića, kojima ugovori također ističu sljedećeg ljeta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 264
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići