Obavijesti

Sport

Komentari 8

Hajdukov trener udaljio iz ekipe Sahitija i Dialla: Moramo uvesti standarde! Ni Perišiću nije išlo

Hajdukov trener udaljio iz ekipe Sahitija i Dialla: Moramo uvesti standarde! Ni Perišiću nije išlo

Nismo bili raspoloženi, dođe dan kad ništa ne polazi za nogom. I Perišić je dosad ušao pa donio nešto, ovaj put nije, rekao je Jure Ivanković na pitanje o lošijim izdanjima iskusnih hajdukovaca

VIDEO

Trener Hajduka Jure Ivanković bio je razočaran nakon poraza svoje momčadi u ogledu s Varaždinom (1-0) u kojemu, isključivo zbog svoje odluke, nije koristio Emira Sahitija i Ismaela Dialla.

- Jako loša utakmica, od prve minute nismo bili pravi, energetski prije svega, vratili smo se u neku sivu zonu. Nismo ništa stvorili, Varaždin se branio, nisu nam ništa dopustili, ali iz tranzicije i naših izgubljenih lopti su nas ugrozili. S velike distance gurali smo loptu uz prostor, ali nismo uspjevali napraviti ništa. Jedino pozitivno iz današnje utakmice je debi Durdova, sve ostalo je za zaborav. 

POGLEDAJTE REAKCIJU POLJUDA:

Pokretanje videa...

Poljud nakon Hajduk - Varaždin 0-1 00:30

Zbog čega ste izostavili Dialla i Sahitja?

- Pokušavamo uvesti standarde ponašanja i neke stvarti koje su važne za funkcioniranje kolektiva, da se svi pridžavaju istih pravila. To je intrerna stvar, oni su udaljeni za ovu utakmicu i od utorka se vraćaju u momčad.

Neki su mediji prenijeli da je Mikanović izostao zbog nezalaganja, što ga je razljutilo i rastužilo. Što je istina? 

- Mikanović ima problem s mišićem i nema veze da je on bio nediscipliniran. On radi najbolje što može, što se njega tiče ozljeda je jedini razlog što nije bio danas u kadru.

Kako je moguće da je Hajduk u 62. minuti uputio jedini udarac u okvir gola?

- Cijela utakmica je bila totalno suprotna od onoga što smo očekivali i nadali se. Očekivali smo Varaždin otvoreniji, oni su to dobro kontrolirali, odigrali taktički zrelo, na rezultat, oni su nas usmjeravili, vodili su nam igru stoperi, kasnije nam se uvuikla nervoza od nemoći, ali normalnoi je da se nakon svega dogode i ovakve utakmice. Mogu razumjerti igrače, ali žao mi je što se nismo pokazali u boljem svjetlu.

Perišić se jako mučio?

- U proteklim utakmicama je unio pozitivno nešto, danas to nije bilo tako, ali više je to plod naše loše igre i dobre obrane Varaždina nego njegovog stanja ili individualnog doprinosa...

Ako su ovo kvalifikacije za sljedeću sezonu, kako vidite igrače i hoćete li i dalje davati priliku mladim igračima?

- Nastavit ćemo davati priliku mladim igračima, a na treningu svi imaju priliklu pokazati koliko vrijede i da li zaslužuju biti tu i iduću sezonu. To će se nastaviti i dalje. Do kraja moramo raditi svoj posao, priporemati se za savaku sljedeću utakmicu i pokušati ovo odradfiti dostojanstveno i na pristojan način.

Hajduk i Varaždin sastali se u 33. kolu SuperSport HNL-a

Kako je moguće da prekaljeni internacionalci poput Perišića, Kalinića, Odjije,  Uremovića, Krovinovića... ne naprave ništa, u čemu je problem?

- Ne mogu dati smisleno objašnjenje osim da mi nismo bili raspoloženi i da je Varaždin bio dobar. Svi oni imaju dobre karijere, ali dođe dan kad ti ništa ne polazi za nogom. Zaslužena pobjeda Varaždina i od utorka moramo krenuti dalje.

Kalik: Pokušat ćemo izgurati ovo

- Svi smo svjesni da nismo bili na nivou od početka utakmice, bili smo baš nikakvi kroz cijelu utakmicu i na koncu nas je Varaždin zasluženo pobijedio. Mi smo svi željeli pobjedu, zadnje dvije utakmice to smo i pokazali, danas kao da nismo došli na utakmicu - rekao je veznjak Hajduka Anthony Kalik.

Što vam je rekao trener u poluvremenu?

- Da se držimo plana, da izađemo s gardom i pokušamo zabiti gol. Na žalost nismo uspjeli, imali smo jedan udarac u gol. Svjesni smo situacije, još tri utakmice treba izgurati do kraja, svatko od nas igra za klub i za sebe. Navijačima mogu poručiti samo da budu uz nas i da ćemo mi ovo pokušati izgurati najbolje što možemo, s tri pobjede, a onda fokus na sljedeću sezonu...

Šafarić: Najveća trenerska pobjeda, savršena utakmica

S druge strane trener Varaždina Nikola Šafarić bio je itekako zadovoljan:

- Savršena utakmica moje momčadi, prije svega taktički. Sve što smo pripremali tijekom tjedna prenijeli smo na teren, Hajduku smo jako malo dali iz igre. Kada smo zabili oni su pokušavali na duge lopte. Zaslužili smo tri boda. Velika čestitka mojim dečkima. Moji dečki su bili vrhunski. Nisam vidio slabi Hajduk nego odličan Varaždin. Igrali smo mi i protiv Dinama dobru utakmicu, imali zicer u 86. minuti. Hajduk ima vrhunske individualce, dobro smo ih zatvorili i sveli na minimum. Znali smo da imaju široke bokove, to smo zatvorili s pet igrača u zadnjoj liniji.

Je li vam ovo najdraža pobjeda i ostajete li i dalje trener?

- Kao igrač sam imao većih pobjeda, a kao treneru sigurno jest. Nadam se da će biti i većih. Uživam u ovom trenutku, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.