Obavijesti

Sport

Komentari 55

Hajdukov Turčin: 'Bešiktaš me želi vratiti, ali ja bih ostao tu'

Hajdukov Turčin: 'Bešiktaš me želi vratiti, ali ja bih ostao tu'

Bila je ovo teška sezona. Imao sam tri ozljede. Navikao sam se, ali statistika je mogla biti bolja. Kada se vratim unazad mogu reći da sezona nije loša, kazao je napadač Hajduka Umut Nayir...

VIDEO

Hajdukov napadač Umut Nayir (27) uz nogometnu karijeru gura i onu akademsku. Studira pravo, a baš je jedan ispit imao prije intervjua. 

Pokretanje videa...

Caktaš s 2. momčadi Hajduka 00:29

- Kako je prošao ispit? Hmm. Onako. Vidjet ćemo kad dođu rezultati za dva tjedna. Trideset ispita me još čeka. Imamo gust raspored, ali imam vremena kući učiti - kaže nam ovaj turski napadač koji je u Hajduk došao na početku sezone. 

U Bešiktašu je tražio minutažu, to mu nisu mogli obećati pa ju je odlučio potražiti negdje drugdje. Izbor je pao na Hajduk gdje je došao početkom listopada na jednogodišnju posudbu.

Hajduk-Istra 1961

Ozljede su ga na početku sputale da dokaže svoju klasu, ali kako je njih zaobišao, tako je došla veća minutaža i bolje igre. Stasiti centarfor je u 22 utakmice zabio šest golova. 

- Bila je ovo teška sezona. Imao sam tri ozljede. Navikao sam se, ali statistika je mogla biti bolja. Kada se vratim unazad mogu reći da sezona nije loša. Prvi put izvan Turske. Može biti bolje, ali nije loše.

Kada je prije dva mjeseca Nayir stigao na posudbu u Hajduk, uvjeti otkupa njegovog ugovora bili su unaprijed definirani, posudbu plaća Bešiktaš, a ako ga Hajduk želi zadržati, na kraju sezone Bešiktašu će morati platiti 400.000 eura. Otkup postaje obaveza Hajduka ako do kraja sezone Umutov zbroj golova i asistencija dosegne brojku 20. Teško je vjerovati da će se to dogoditi pa je odluka na Hajduku. Umut je pokazao da vrijedi, a njegove igre su posebno skočile nakon dolaska Marka Livaje s kojim se sjajno slaže.

Bešiktaš, koji je na korak od naslova prvaka Turske, ga želi vratiti, ali splitski klub ima sve u svojim rukama. A njegova želja je ostanak na Poljudu.

- Ako se dva kluba dogovore ostat ću. Morat ćemo vidjeti. Pričao sam s Nikoličiusom, rekao sam da želim ostati. Bešiktaš me želi vratiti, ali Hajduk ima opciju. Ako je iskoriste onda ću ostati. Moramo završiti sezonu, a onda ćemo vidjeti. Kada sam pričao s Nikom rekao sam da želim nastaviti. Želim ostati ovdje, napredovati i onda napraviti iskorak. Ali, ne ovisi samo o meni. Do kraja sezone želimo ostvariti tri pobjede i vidjeti što će naši konkurenti napraviti. Želimo zaključiti sezonu na najbolji način.

Varaždin i Hajduk sastali se u 33. kolu HT Prve lige

O Marinu Ljubičiću i Stipi Biuku ima samo riječi hvale.

- Vrlo su talentirani. Pred njima je svijetla budućnost, ali moraju nastaviti raditi. Ako ih zaobiđu ozljede... Pitaju li me za savjet? Pomažem im najviše što mogu - kazao je turski napadač pa progovorio o svome idolu i Marku Livaji.

- Burak Yilmaz. On je moj idol. Ima 35 godina, veliki profesionalac. Livaja? Dobar je momak i pravi igrač. Kada je došao zajedno s Fossatijem, Kalinićem i Kačaniklićem momčad je postala bolja. 

Najdraži trenutak iz splitske epizode mu je bez premca gol za pobjedu protiv Rijeke (1-0) na asistenciju Marka Livaje. A Split još nije do kraja 'osjetio' zbog situacije s koronom. 

- Nisam vidio puno stvari zbog korone. Grad je lijep za život. Najveći dio sam proveo u kući. 

Mijo Caktaš je i ove sezone najbolji strijelac Hajduka iako nije dio prve momčadi već neko vrijeme. Zabio je devet golova, a do kraja sezone ga može prestići Umut koji je na šest golova.

- Očekivao sam više, ali sam se ozlijedio kada sam došao. Drugi dio sezone je bio dobar. Nije mi glavni cilj prestići Caktaša. Želim da momčad ostvari tri pobjede.

Umut je u jednoj splitskoj sezoni radio s čak tri trenera. Dočekao ga je Hari Vukas, radio je i s Borom Primorcem, a smatra da je situacija nakon dolaska Paola Tramezzanija pod kontrolom.

- Slično je kao u Turskoj. Sada se situacija stabilizirala. Krenuli smo u novu izgradnju. U Turskoj je normalno promijeniti tri trenera. Mislim da je sada situacija dobra - zaključio je Umut.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 55

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad