Obavijesti

Sport

Komentari 55

Hajdukovci odahnuli: Livaja je zabio u HNL-u nakon čak 703 minute, blizu top 15 strijelaca

Hajdukovci odahnuli: Livaja je zabio u HNL-u nakon čak 703 minute, blizu top 15 strijelaca

Kapetan "bilih" izborio je i realizirao penal, što mu je prvi prvenstveni gol više od dva mjeseca. Zbog trećeg žutog kartona propustit će utakmicu protiv fenjeraša Rudeša, a Hajduk bez njega nije dobio u HNL-u

VIDEO

I najveći golgeteri, što Marko Livaja u okvirima HNL-a svakako jest, znaju upasti u krizu realizacije. Više od dva mjeseca čekao je kapetan Hajduka gol u HNL-u, još od utakmice protiv Rudeša 20. kolovoza u Kranjčevićevoj, a asistirao nije od gostovanja kod Varaždina 26. kolovoza.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Slaven - Hajduk 0-1

Pokretanje videa...

Sažetak utakmice: SLAVEN BELUPO - HAJDUK 0:1 01:41

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Prvo je sušno razdoblje prekinuo u petak na gostovanju u Koprivnici, gdje je izborio penal pogodivši u ruku Slavenova stopera Marca Borasa u 44. minuti, a onda ga i realizirao za pobjedu 1-0. Bio mu je to 66. gol u 114. utakmici za "bile" i 25. pobjedonosni.

Livaja je, ne računajući sudačke nadoknade, zabio u domaćem prvenstvu nakon 703 minute. Dok je bio u golgeterskoj krizi Hajduk je zaredao s porazima od Istre, Gorice, Rijeke i Osijeka pa promijenio trenera. Sa 66 golova Marko se izjednačio sa Zvonimirom Deranjom na 16. mjestu vječne ljestvice strijelaca "majstora s mora". Još mu pet nedostaje da sustigne Ivicu Šurjaka na 15. mjestu.

Idući vikend pauzira, a Hajduk bez njega ne zna dobiti

Šesti mu je to gol sezone, a uspije li i treću sezonu zaredom zabiti najmanje 20 golova za Hajduk, mogao bi preskočiti i Andriju Ankovića na 14. mjestu sa 79 golova i Joška Vidoševića na 13. mjestu s 80. Od aktivnih igrača, na desetom je mjestu Mijo Caktaš s 98, a jedini s više od 200 golova je legendarni Frano Matošić (211).

Livaja je u završnici utakmice u Koprivnici dobio treći žuti karton u sezoni pa će propustiti iduću utakmicu, domaći ogled s fenjerašem Rudešom. Bez njega u sastavu bijeli su u sedam utakmica pobijedili samo niželigaša Tehničara u Kupu, a u HNL-u su u pet utakmica bez pobjede (dva remija i tri poraza).

- Nisam se čistio od kartona. Mislim da nije bio žuti karton. Božić je stao meni na nogu, ja sam dirao loptu, ali dobro, nećemo sada o suđenju - rekao je Marko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju