Obavijesti

Sport

Komentari 68

'Hajduku nisam dao gol, ali zato sam se nazabijao Dinamu'

'Hajduku nisam dao gol, ali zato sam se nazabijao Dinamu'
1

IGRAO U SPLITU I U ZAGREBU U Dinamovu dresu nikad nije zabio Hajduku, ali je zabio golove Dinamu dok je igrao u Hajduku. Nije imao problema s navijačima...

VIDEO

Još igram mali nogomet. Tako mi je lakše ostati u kontaktu s bivšim kolegama. Ostao sam raditi u nogometu, sad sam trener u Lokomotivi, rekao je bivši nogometaš Dinama i Hajduka, rođeni Albanac, Ardian Kozniku.

Iako je igrao za dva najveća hrvatska kluba i nikad zbog toga nije požalio.

- Nikad nisam imao problema zbog toga. U Zagrebu živim već 12 godina i nikad nisam imao neugodnosti. U Splitu imam stan, ljeti često odem. Igram na humanitarnim turnirima i niko mi nikad nije rekao ni jednu ružnu riječ - objasnio je Kozniku.

Za Hajduk je odigrao 98 utakmica i zabio 44 gola. U Dinamo je došao pred kraj karijere. Za “modre” je u 28 utakmica zabio pet golova, ali ni jedanput Splićanima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U dresu Hajduka odigrao sam puno više utakmica protiv Dinama, nego protiv Hajduka u plavom dresu. Za ‘bijele’ sam zabio nekoliko golova u derbiju, ali ne zato što više volim Hajduk. Ja sam pravi profesionalac. Bio sam ugovorno vezan za oba kluba i za oba sam davao sve od sebe - objasnio je najbolji strijelac prvog izdanja Hrvatske nogometne lige.

U sezoni 1991/92. Kozniku je bio prvi strijelac s 12 golova. Ukupno je u HNL-u zabio 49 golova u 126 prvenstvenih utakmica.

- Gol je gol. Svaki mi je drag, ali gol za reprezentaciju koji sam zabio protiv Litve mi je najdraži - rekao je Kozniku koji je taj gol zabio samo dvije minute nakon što je ušao u igru.

- U gotovo sto utakmica za Hajduk zabio sam mnogo važnih golova. Zabio sam u finalu Kupa. Imam mnogo lijepih uspomena - zaključio je jedan od najboljih napadača u povijesti HNL-a.

Ardian Kozniku

Bivši igrač Dinama i Hajduka jedan je od najboljih strijelaca u povijesti prve HNL. Rođen je na Kosovu, a za Hrvatsku je nastupio sedam puta.

Predsjednik je saveza za skokove u vodu

U lipnju 2007. godine Ardian Kozniku izabran je za predsjednika Hrvatskog saveza za skokove u vodu, a na to mjesto došao je kao dobar poznavatelj tog sporta prateći višegodišnji sportski razvoj kćeri Diane. Kći bivšeg igrača Dinama jedna je najvećih nada tog sporta u Hrvatskoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram